286    8    0  

Bad som lukter vondt

 3     0
Hei,

Jeg har et bad som lukter vondt, og har vært plaget med det i en lang stund, vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive lukten, det er ikke kloakk, men mer som noe er råttent/mugg. Akkurat som noe er tørket ut. Har sjekket vannlåsen i dusjen, og det er ikke den som lukter. Har ikke sjekket vasken enda.

Lukten kommer og går litt. Kan også nevne når jeg flyttet inn så vasket jeg alle veggene godt, de er flislagt, og da ble fugen ødelagt et sted i dusjen (altså det mellom flisene). Jeg fuget det igjen, men er litt redd for at lukten kanskje kommer derfra.

Har noen noe tips om hva lukten kan være?

Takk på forhånd.

   #1
 21 200     Akershus     0
Lukt kommer enten fra møkk i sluket, fukt i bygningskonstruksjonen, eller at sluket gulper opp vond lukt, gjerne pga nesten tett avløpsrør lenger nede.

Fugen du har reparert er neppe årsaken i seg selv, fuger er ikke vanntette uansett, men for dårlig membran bak fugene kan gjøre at veggen suger vann. Høres ut til at du dusjer på gulvet? Da er det tilsvarende der, feil i membran kan føre til råte og lukt lenger ned i gulvet.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Takk for ditt svar, KjellG:)

Vasket vannlåsen for en mnd siden, noe den ikke var blitt gjort på lenge, og det hjalp sikkert litt på lukt, men merker at lukten er der enda. Jeg har brukt avløpsåpner Mudin i både dusj og vask.

Der sa du det, det lukter fukt og innestengt. Hm, er det best å få en rørlegger til å se på det kanskje? Er jo kjekkest å kunne bo lukt-fritt, hvert fall mtp hvis membranen skulle være dårlig.
HSt
   #3
 28 858     Lillestrøm kommune     0
Rør fra servant ned i sluk ?

Jeg vasket et slikt rør en gang og lukten forsvant
   #4
 21 200     Akershus     0
Som test, sett i proppen og tape igjen overløpet. Det siste bare om krana er tett og det er greit om det drypper på gulver.
Om ev rør til sluk ender opp over vannspeilet i sluket, så kan det trekke litt gjennom om en ikke har vannlås på servanten.
Signatur
   #5
 1 067     klippdalen     0
jeg hadde samme problem på badet her. kjøpte huset i 2018, og badet er fra 1970, med flis på gulv.

det lukta DØD i flisene. var ikke typisk "fukt" lukt, ei heller kloakk, men mer råtten lukt

resultatet ble at jeg pigga opp fliser å la nye. var mugg under flisene. det var 5x5 mosaikk, så var mange meter med fug som var svart i bunn

  (trådstarter)
   #6
 3     0

Takk for alle svar Smile Nå har faktisk samme lukt begynt å dukke opp i kjøkkenvasken, eller om det er fra oppvaskemaskinen.

HSt Beklager, jeg er helt grønn på dette området, hvordan vasket du røret, koblet du det fra?

KjellG Jeg prøvde dette, men vet ikke om jeg helt forstod hva du mente, jeg er helt grønn på dette. Proppen i vasken var ikke helt tett så vannet forsvant etter noen timer.

lekteren Hm, det hørtes ikke kjekt ut. Men det ble bra etter du la nye fliser? Det kostet kanskje en del også? Er det noe forsikring dekker?
   #7
 1 067     klippdalen     0
Takk for alle svar Smile Nå har faktisk samme lukt begynt å dukke opp i kjøkkenvasken, eller om det er fra oppvaskemaskinen.lekteren Hm, det hørtes ikke kjekt ut. Men det ble bra etter du la nye fliser? Det kostet kanskje en del også? Er det noe forsikring dekker?


i mitt tilfelle så fungerte det etter planen.

prisen ble kun kostnaden av materialene (smøremembran, fliser, flislim og fug) for min del da jeg gjorde dette selv

forsikring var ikke inne i bildet. lite vits det på et 50 år gammelt bad Smile

   #8
 21 200     Akershus     0
Med å sette proppen i servanten og ev tette overløpet, hindrer du luft opp fra rør etc under vasken. Du trenger ikke vann og det spiller ikke noen rolle om ikke proppen er helt tett. Poenget er å stenge ev lukt inne.

Dersom lukta nå også dukker opp på kjøkkenet, kan det tyde på oppgulp i vannlåsen. Slike oppgulp kan skyldes en kombinasjon av hvordan luftingen av kloakken er tilkoblet og en mulig nesten tett rørledning lenger ned.

To måter å teste det på kan være:
1) Fyll masse! vann i sluket på badet, gjerne med hageslange og tre slangen så langt inn og ned du kommer til slik at overflaten blir rolig - etter en god stund, kommer vann opp på gulvet eller kommer det luftgulp fra sluket?
2) Alternativt, fyll godt med vann fra servanten, steng av, se ned på vannflaten i sluket og få noen til å spyle ned i do så voldsomt som doen tillater. Er det tydelig bevegelse eller oppgulp i sluket? Ev etter neste nedspyling straks toa er klar igjen?

Poenget er at dersom det er nesten tett et sted, kan en leve med dette lenge uten å oppdage det. Dersom luftingen er på «feil sted , kan det bli et lite overtrykk i rørsystemet og det gulper i sluket når en trekker nd.

Signatur