202    7    1  

Enklest mulig avløpssystem hytte

 8     0
Har en hagestue/hytte i hagen, ca 20 meter unna bolighuset, men lengre ned i terrenget. Vi vurderer nå å legge inn vann, do og evt dusj der for å bruke til besøk og kanskje airBnB, men er usikre på hva som er den enkleste og rimeligste løsningen. 
A) Bør vi pumpe både gråvann og svartvann opp til huset? Det er allerede planlagt å installere kloakkpumpe ved huset for å få kloakken derfra videre til det kommunale systemet - flere pumper føles som overkill?
B ) Bør vi satse på forbrenningsdo + et eller annet system for gråvannet? Hva, i tilfelle? 

HSt
   #1
 29 277     Lillestrøm kommune     0
Pumpe er sikkert det beste, evt selvfall fra huset og en felles pumpe

Regn med doble kommunale avgifter inkl 2x tilkoblingsavgift
TSt
   #2
 9 891     0
Hvis det er kommunalt system så får en ikke godkjent noe annet enn å knytte seg til dette. Det bruker å være slik.

En kan lage felles pumpe løsning med fall fra dagens hus ned til felles pumpe løsning. Men det bli jo noe ekstra. (Pumpekum mulig "hus" over).

Men en må jo starte med å sjekke at det virkelig er godkjent bruk av "hytte". Ofte er det begrensninger på en boenhet på hver eiendom. Så hvis det ikke er godkjent for beboelse fra før er det ikke opplagt at en får dette. Mulig en kan få dette til å gå i pluss sammen med huset med det er store kostnader her.

Tilkoblingsavgift kan komme til som skrevet over.
  (trådstarter)
   #3
 8     0
Takk for gode innspill. Det ligger helt i ytterkanten av det kommunale anlegget, så kommunikasjonen hittil tyder på at vi ikke er nødt til å koble oss til. Men det er jo enklere å koble seg innpå det kommunale enn å fikse noe selv. Godt poeng at det sannsynligvis blir dobbel tilknytningsavgift, det gir jo egentlig mening. Avgiften er 25 000 pr enhet, så da er man oppe i prisen på et forbrenningstoalett.

Hytta er godkjent, og det er godkjent å legge inn vann. Men det er ikke skrevet noe hverken i søknaden eller vedtaket om gråvann/svartvann. Jeg veit ikke hva de har tenkt, og det har vært både eierskifte og kommunesammenslåing siden papirmølla skjedde.
   #4
 21 384     Akershus     0
Siden hytta er godkjent med vann ville jeg holdt en lav profil.
Innrettet felles pumpekum og fått skiten over i det kommunale nettet. Mye greiere enn «krematoriedo .
Signatur
HSt
   #5
 29 277     Lillestrøm kommune     1
Hytte uten godkjent avløp har ikke godkjenning for innlagt vann, men det kan jo være en saksbehandlingsfeil.

Sikker på at det ikke eksisterer en felles avløpsplan for området ? En bekjent har hyttebi slikt område, der viste planen hvilke hytter som hadde godkjent infiltrasjon etter spesiell slamutskiller, hvilke hytter som ikke har tilgsng til egnet terreng for slike løsninger. Med en slik plan i bunn kan innlagt vann være godkjent,
  (trådstarter)
   #6
 8     0
De var visst ikke så opptatt av planer og papirer i gamlekommunen her. Har etterspurt ulike planer og papirer, men det er veldig begrenset hva som finnes. Etter sammenslåingen så prøver de å få litt mer orden i sysakene. Vi har nok ikke førsteprioritet her ute på bøgda, men selv om vi sikkert slipper unna med litt av hvert så har jeg lyst til å gjøre ting riktig. Særlig siden vi har et ganske fint vann rett nedenfor som jeg ikke har lyst til å ha alt for mye skit nedi.
HSt
   #7
 29 277     Lillestrøm kommune     0
Dwt er ikke kommunen som skal lage avløpsplan men vel forening mm kan gjerne være oppdragsgiver