9,602    5    0  

Frittliggande bolig. Korleis ordne kloakk?

 268     Ja     0
Skal til å byggje no einebolig i år, og lurer i den forbindelse på korleis eg skal gjere det med kloakken.

Boligen blir frittliggande og med ingen kommunal kloakkledning innanfor 150 meter.

Boligen blir bygd ca 40 meter frå sjøkanten og 20 høgdemeter over. Kan ein nytte septikktank med overløp til utslepp under havflata?

   #1
 19     Inderøy     0
Det første du må gjøre er å høre med kommunen om det er tillatt med septiktank/ slamavskiller i området du bor. Det kan hende kommunen ikke tillater dette.
Signatur
   #2
 5,337     Tromsø     0
Ja, kommunen er rette adresse, og skal vel etter plan- og bygningsloven ikke gi byggetillatelse uten at bl.a. vann og kloakk har en tilfredsstillende løsning. De kan pålegge dere å koble dere til kommunalt nett, selv om det koster hundretusener i graving.

Ellers kan man jo tenke alternativt: Også på helårsboliger kan man bruke komposteringstoalett eller forbrenningstoalett, som da må ha vesentlig større kapasitet enn på ei hytte. Dermed slipper man ut bare gråvann, som man kan få lov til å slippe i en filtreringsgrøft på egen tomt.
Signatur
   #3
 744     Hønefoss     0
Minirenseanlegg (f.eks. BioVac) er også et alternativ, det kan godt hende at kommunen godtar dette i stedet for septik.

Kommunen kan godt pålegge dere å grave 150m, så sjekk med dem uansett. Det er også lurt å høre med dem om de vil pålegge dere å kople til ved en senere anledning om dere går for septik eller minirenseanlegg, evt. prøve å få en skriftlig klausul på at dere slipper dette. Særlig om dere installerer minirenseanlegg, som mest sannsynlig er bedre enn det kommunale anlegget, er det greit å få dette.
   #4
 116     Bergen     0
Vi har nettopp vært igjennom akkurat det der, og Bergen kommune gir i hvert fall ikke utslippstillatelse noe sted. Ikke verken septik eller BioVac. Har BioVac der vi bor i dag, og det funker kjempefint! Men det var helt uaktuellt å få bygge nytt med det systemet. Vi MÅ på offentlig kloakk. Så vi må grave ca 300 meter for å komme oss på. Vann kan du borre etter, der må du ikke på offentlig. Vi kommer antakelig til å legge opp til å bore etter grunnvann, og så blir vi på offentlig spillvann.

Vann og avløpsetaten i kommunen er stedet å henvende seg, for det er store forskjeller ute og går.
Signatur
   #5
 3,387     0
Jeg tror ikke noen vil akseptere 150 m som noe vektig argument.

Vi måtte grave nesten 300 m og legge opp egen pumpestasjon for kloakken.
Kostet nærmere 300 tusen med alt, inklusive vannledningen.

Om den planlagte kommunale kloakken vi planla koble opp mot ikke hadde stanset opp ville det blitt 40 meter med fall i stedet.

Har du fall og slipper sprenge sparer du i alle fall mange penger.