2,694    4    0  

gråvann på hytte

kah
 17     0
Hei,

Vi skal i sommer få lagt inn vann på hytta, men må også finn en enklest og rimeligst mulig måte å bli kvitt vannet på innenfor krav og lovverk.

Til orientering
- hytta ligge ca 80 meter fra et vann
- vann vil utelukkende brukes til en vask på kjøkken og en vask på bad, dusj kan kanskje komme på sikt, men ikke noe ut over det.

Må man ha renseanlegg eller kan man grave og la vannet gå ned i egen grunn?

Ingen i kommunen som kunne svare på nåværende tidspunkt pga ferie, men noen her som vet hva som bli enklest?

Lett å komme til med en liten minigraver forøvrig om jeg skal grave ned noe.



   #1
 1,355     0
Skal du legge inn vann må du enten ha renseanlegg eller tett tank. Vi valgte tett tank på 6m2 da vi også monterte Jets vacuum-toalett. Tanken tømmes en gang pr. år (krav i denne kommunen), årsprisen er 3950,-. Renseanlegg blir neppe rimeligere da de er mye dyrere i innkjøp og krever service-avtaler som gjerne koster en god del. Så tett tank er en god løsning om det er bilvei helt frem. Det kan hende du slipper billigere unna mhp. tømming også om du ikke trenger å tømme hvert år.

Om du går for tett tank ville jeg sett vel og lenge på et Jets-toalett i samme slengen.
   #2
 25,138     Akershus     0
Er blitt mye mer komplisert med avløp mange steder. Selv et lite kjøkkenavløp kan visst føre til Askøytilstander, dette mens bondens 250 sauer gjør fra seg både med vått og tørt rett utenfor hageporten.

Enkelte kommuner nekter tett tank også, selv om en betaler.
Signatur
kah
  (trådstarter)
   #3
 17     0
Har funnet ut at vi kan bruke 2 kammers slamavskiller og at det er tømming hvert 4.år

usikker på hvor stor denne trenger å være? Vil helst ha så liten som mulig med tanke på plassering, men hva er behovet når man er en familie på fire som bruker hytta to uker i sommerferien og noen spredte helger gjennom året?

Ser at Hyttetorget har en slamavskiller, men den virker ganske dyr (27.500).
   #4
 25,138     Akershus     0
Undersøk også slamavskiller med jutesekk. Poenget er at en kan heise opp jutesekken, tørke den og brenne den eller ta den med på søpla. Da slipper en tømmegebyr. Enkelte steder kommer en ikke til med septikbil heller og må betale ekstra kr 1000 for tømmetraktor. Får en lov til å kjøre med infiltrasjon kan dette være rimeligste løsning. Vær obs på at kommunen kan gi driftstid påkanskje 15 årfør en må lageny infiltrasjonsgrøft. Da kan det også være nye bestemmelser.

Jeg tømte slamavskilleren, felles for to hytter, kun kjøkken og dusj. Etter 15 år var det knapt noe å finne i filtersekken jeg lot vannet gå gjennom. Så vidt vites kar kommunen aldri tømt den, ingen spor, ingen regning.
Signatur