#12
 25,137     Akershus     0
Huff og huff;

Her står borebrønnen og trykktankne hos meg og slamavskiller med infiltrasjon hos naboen.

Tils videre intet problem og vi slapp å bore to brønner.  Grin
Signatur
   #13
 1,266     Aust-Agder     0
5.000 er rett og slett useriøst synes jeg, men sum går det alltids an å bli enige om.

Men tenk på at dette følger bolig ved salg også. "Ja forresten, han gubben borti der driter i septiken vår om sommeren". Meeeh. La ham sprenge.
Signatur
   #14
 1     Tromsø     0
FORSIKTIG NÅ!

Jeg har en slamavskiller på 5 kubik og ved en feil hos vann og avløp ble naboen sitt hus tegnet inn på samme slamavskilleren. De krevde at jeg byttet TIL EN slamavskiller som var tilpasset to hus.

Kravet for slamavskilleren for mitt hus var på 4 kubik.

Med andre ord, kobler naboen seg på, så kan det hende at du må bytte den til en større slamavskiller ved senere anledning...sjangsen for at din kommune kommer på befaring er stor da kontrollen i Tromsø Kommune i perioden 2008-2011 avdekket veldig mange feil og mangler på anleggene rundt omkring.
   #15
 813     Østfold     0
Hadde aldri latt han koble seg på for 5000kr, jeg har akkurat fått prosjektert mitt anlegg, og det kommer på 121 000kr + moms+ arbeid med infiltrasjonsgrøfter osv(mye jobb) og som det nevnes her,så kan det fint hende du må oppgradere anlegget ditt til noe som er større, rørlegger hadde prosjektert med et 10pe anlegg, men måtte gå opp til 15 etter krav fra kommunen. 1 hus (med utleie i kjeller). Hadde fortalt naboen på en pen måte hvor kostbart et slikt anlegg faktisk er, og hadde han etter det, enda bare tilbudt 5000kr hadde jeg bedt han bygge sitt eget.
Signatur
   #16
 740     0
Så lenge ditt anlegg er godkjent for ditt hus og dermed ikke pålagt utskiftning hvis det ikke hadde kommet hus ved siden av, så mener jeg at du IKKE skal ha noen kostnader med utskiftning/tilkobbling. For meg ville kun ett av følgende to scenarioer være aktuelt når det kommer ny nabo:

1: Naboen skaffer eget seperat anlegg som er helt adskilt fra ditt.
2: Naboen tar HELE kostnaden på større anlegg som begge bruker da han er utløsende faktor for oppgradering/utskiftning og man inngår en avtale på drift og vedlikeholds utgifter.

Kommer det et stort palass/bolig med flere utleieenheter så bør tømmegebyr/drift deles etter avlest vannforbruk. Litt uheldig hvis du vanner hagen mere enn naboen.....

Uansett beste ville være hvert deres anlegg for å unngå krangel om tømmegebyrene. Uansett før felles anlegg er bestilt og bygget bør avtalen om drift og vedlikehold være klar og signert.