147    15    0  

Sterk lukt fra avløpspumpe

 5     0
Vi vet ikke hva vi skal gjøre. Flyttet inn i drømmehuset for ett år siden og har to kloskkpumper av merket Kessel. Disse er installert inne i huset (rett ved soverommet…). Helt plutselig kommer det en kraftig kloakklukt fra den uten at vi klarer å knytte det til faktisk bruk. Virker nesten som det er verre når det er kaldt ute. Trodde vi endelig var kvitt det etter en forferdelig opplevelse med Oslo pumpeservice som virker som de eneste som kan styre med det. Gleden er midlertidig og ingen rørleggere kan noe om det virker det som. Vi har også vanntrykkspumpe som bråker noe forferdelig om det har noe å si. Er det noen der ute som kan si noe om hva som kan være årsaken og hvordan vi kan fikse dette?

HSt
   #1
 32 547     Lillestrøm kommune     0
Var borti et renseanlegg som produserte masse H2S gass der var problemet at beholderen var isolert. Når de gravde opp og fjetnet isolasjon forsvant problemet

Så høy temperatur i avløpsvann kan kanskje være en faktor
   #2
 23 079     Akershus     0
Hvorfor kloakkpumpe? To stk? Og innendørs?

Hva gjør vanntrykkspumpa? Trykkøkning av kommunalt vann? Hvorfor innendørs i nytt hus?
Signatur
TSt
   #3
 12 362     0
Hvis det er nytt hus så virker dette litt rart. Ellers kan det være ombygging av eldre hus hvor en ikke har fått til avløp med fall fra "nye" steder i huset.
   #4
 4 067     0
Neida, masse nye hus med avløpspumpe - tro det eller ei. Nye kjellere er ofte mye cm lavere enn gamle siden man vil ha full takhøyde og isolasjon, i motsetning til 200cm under taket og pussgulv rett på grunn...

Ville hørt med importør av pumpene, de vet sikkert hvem som har kompetanse. Beste løsningen er jo å få dette ut av huset, men det koster nok noen hundre tusen.
HSt
   #5
 32 547     Lillestrøm kommune     0
På jobb løste de det ved å sende alt i kloakk ut midt på kjellerveggen mens drenskum som pumpes tar seg av eventuelle rene vannlekkasjer ned på gulv i kjeller.

Veldig klønete å legge dette inne og i tillegg med to pumpekummer.
  (trådstarter)
   #6
 5     0
Takk for svar alle sammen! Var dessverre for lite fagkyndig for å reagere på at kloakkpumpen var installert innendørs når vi overtok huset. Det er skråtomt, med over 10m fra bakken på nedsiden, så kanskje derfor de har valgt både kloakkpumpe og vannpumpe her?
Når vi flyttet inn kunne vi velge å få sterkere trykk på vannet. Bråker veldig, men kunne slå den av på natta og få mindre trykk. Plutselig mistet vi varmtvannet (5 sek med varmtvann før det kun ble lunket/kaldt) og måtte bytte en ventil, men da mistet vi også muligheten til å få vann i det hele tatt hvis vannpumpa ikke er på. Så står en av oss opp om natten/morgenen og bruker badet, våkner den andre utvilsomt… veldig kjipt siden ingen av disse problemene virker som noen quick (og billig) fix….
   #7
 23 079     Akershus     0
Avløpspumpe er gjerne når avløpet fra huset ligger lavere enn kommunens rør i veien. En må løfte skiten fra under laveste punkt i huset til opp i veien. Pgastøy og lukt er det vanlig å montere slike pumper ute hvis mulig.

Trykkøkendepumpe høres litt pussig ut. Bor dere øverst i åsen?

Foto av inntak med hovedkran og ev andre ventiler før og etter trykkøkningspumpe?
Finnes det noe manometer noe sted?
Ekspansjonskar adskilt eller innebygget i bereder?
At vannpumpa bråker veldig mye høres ikke rett ut, men har bare erfaring med hyttepumper, ikke trykkøkningspumper. En kan imidlertid fundere på om pumpa gåt tom for vann, om det kan gi slike utslag?

Merke og modell på vannpumpa? Hva slår den av og på? Er det tilkoblet en akkumulatortank, eller er den inverterstyrt?
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 5     0
Takk igjen for raskt svar! Det stemmer at vi bor på en år. Trykket fra vannet pleide å være helt ok når vi ikke hadde trykkpumpen. Som sagt får vi plutselig ikke lengre noe vann overhodet hvis pumpen ikke er på..

Dessverre spør du litt over mine kunnskaper… jeg legger ved noen bilder mens jeg prøver å finne ut av svarene. Det ene bildet viser leveringsliste for sanitær. Sterk lukt fra avløpspumpe - C3246078-FC1B-4E49-AF14-BFF919866DF6.jpeg - Mimicm

Sterk lukt fra avløpspumpe - 90178D51-0A79-435E-A563-FA589D2A3330.jpeg - Mimicm

Sterk lukt fra avløpspumpe - 2E576ED5-69F9-41D1-BF85-34E290211CD1.jpeg - Mimicm

Sterk lukt fra avløpspumpe - 75EE6B32-B0DA-492A-AA4E-1239BB7201E3.jpeg - Mimicm

Sterk lukt fra avløpspumpe - A505315D-5526-4A4E-B562-AD0D8E261A21.jpeg - Mimicm
Sterk lukt fra avløpspumpe - 5BA051FC-633B-4A1C-9531-63C61B6B23E8.jpeg - Mimicm
   #9
 23 079     Akershus     0
Kan se ut til at det er denne pumpen du har? https://www.hadeland-pumpeservice.no/products/grundfos-mq3-35?gclid=CjwKCAjw-L-ZBhB4EiwA76YzOXDa_ScCM8NpwNvtZuYz9BYhqYOsU5ygrt4Ba7x95IYcmFAeD0z0XBoCq-wQAvD_BwE

De advarer om at vvb bør ha ekspansjonskar. Dette fordi pumpa inneholder en tilbakeslagsventil. Ellers ser dette ut til å være tilsvarende en hyttepumpe med pressostat/trykkbryter som kobler pumpa ut og inn. De nevner trykktank. Har du det? Hvor stor?

Hva skjer om du slår pumpa av og åpner en kran og lar det renne? Renner det brukbart eller helt elendig, nesten ikke noe?

Når pumpa er «på . Stopper den når alle kraner er stengt? Går og står og går i en syklus på noen minutter om du dusjer?

Leverandøren her sier at pumpa er lydsvak og egner seg til innendørs bruk. Din opplevelse er en annen, eller dere er særlig vare for lyd.

Finner ikke avløpspumpa di, men er kanskje noe ala denne? https://moosa-daly.com/wp-content/uploads/2020/12/Kessel-Lifting-Stations-Minilift-S-and-Aqualift-S-Compact.pdf

Ser for meg ut til at den er ment å være luktmessig potte tett. Koster endel, hvorfor trengte en to stk?
Siste redigering: 25. september 2022 00:16:57 av KjellG
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 5     0
Ja, det kan stemme! Tror ikke vi har trykktank, nei. Vi har trykkbryter til å skru den av og på. Skrur vi den av, kommer det ikke noe vann overhodet. Før vi skiftet ventilen kom det normalt/godt trykk.
Når pumpa er på så går den kontinuerlig helt til vannet ikke brukes lengre. F.eks når vi dusjen skyller ned i toalettet går den i ca 30-40 sek etter at spylingen er ferdig.

Jeg kan ellers garantere at vi ikke er lydsensitive. Du hører pumpa fra tredje etasje og fra soverommet er det umulig å sove gjennom bråket.

Ja, den er absolutt ikke lukttett, med mindre det er vannpumpa som lukter - første gang jeg har hørt om i såfall.

De fikk to stk pga en episode med tett toalett hvor den ene kan gå hvis den andre slutter å funke sånn som jeg skjønte det. De går annenhver gang.

Håper det var litt oppklarende!