17,002    14    2  

Tilpasning av fliser rundt sluk

 20     0
Flislegger har kuttet i 20x20 flier for å tilbasse rundt sluker.
Kvasse kanter i kuttene... Ikke pent.

Ba flislegger tilpasse slik at sluken passet der en flis skulle være, men fikk passet påskrevet at dette KUNNE han IKKE JEG. Ok, tenkte vi, da fikser han dette pent...

MEN det ble det ikke. Vi er ikke fornøyde. Har lyst å påpeke dette ved 1-års befaring av huset. Kommer vi noen vei, tror noen?

Han kunne bedt oss komme når han beg. å legge ut fliser for å godkjenne, evt komme med tips om hvordan vi kunne fikset dette pent med evt. hjelpefliser (mindre fliser rundt sluk). Kanskje ikke å forvente at de gjør slikt?

Shocked mye klaging...


   #3
 2,781     0
Om det ellers ville blitt en stripe med 2-3 cm brede fliser langs hele den motsatte veggen, så vil jeg si den ene smale tilpasningsflisa ved sluken er beste måte å løse det på.

Om det derimot er kuttet tilsvarende mye, eller mer, på flisene langs den veggen som ikke vises på bildet, så er det der elendig håndverk.

Edit: ser jo at det er et sluk til inne bak dusjdøra. Når slukene er montert slik at de ikke er i linje, og senteravstanden ikke samsvarer med flisstørrelsen, så kan dette vanskelig løses bedre. Det kunne vært forskjøvet slik at et av slukene stemte 100% med flisene, men da blir flisene rundt det andre sluket som de blir... Dette burde vært gjennomtenkt før slukene ble plassert.
   #4
 3,412     Akershus     1
Enig med Inge79.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 20     0
De kunne blitt tilpasset søik at kuttet ble på samme rast.

Ellers har flisleggeren tatt utgangspunkt i senter av bad. Sånn sett bra jobb.
   #6
 205     0
Dette var ikke pent, men det er kanskje ikke flisleggeren som skal skytes. Planleggingen av hvor sluket ligger er et must for pent resultat, og her ligger de ikke på linje. Da blir det vanskelig.

Penest er det jo hvis sluket utgjør en hel flis, men da må flisstr være kjent før sluket monteres.
Uansett bør flere sluk ligge på linje, men det kan dog være konstruksjonsmessige hindringer. 
  (trådstarter)
   #7
 20     1
Hva er konstruksjonsmessige hindringer f.eks?.

Burde selvsagt hatt mosaikk eller annet mindre rundt sluk Sad. Har lest der skal finnes fliser som har egne tilpasningsfliser. Så en om ikke annet får buete kanter rundt flis og ikke kvasse som her. Her kan en liten unge klare å snuble og skrape opp tærne i kantene.
Hadde noen påpeket/ klaget på dette?

Skjønner en må bygge 3 hus før en er fornøyd...  Wink

   #8
 1,749     Norge     0
Hei. Gode svar her. Feilen her er at fugingen har gjort at det kommer skarpe kanter frem(vasket bort for mye fugemasse). Ville prøvd å få flisleggeren å fuge slik at det ikke er skarpe kanter. Ellers ser dette fint ut mener jeg da ;)
Mvh Bluesman
  (trådstarter)
   #9
 20     0

Hei. Gode svar her. Feilen her er at fugingen har gjort at det kommer skarpe kanter frem(vasket bort for mye fugemasse). Ville prøvd å få flisleggeren å fuge slik at det ikke er skarpe kanter. Ellers ser dette fint ut mener jeg da ;)
Mvh Bluesman
Men sluken er mye dypere enn flisen. Er det fint da? Selv med mer fuge?
  (trådstarter)
   #10
 20     0
På enkelte steder er fugene mørkere enn andre - hvorfor tro? Tror det kan komme frem av bildene jeg har lagt ut.