#3521
 5     0
Hei.

Jeg har ett Xcomfort-anlegg som er i drift, og jeg skal legge til nye komponenter. Når jeg leser inn nye komponenter i MRF så får jeg opp komponentene, men jeg får ikke dratt forbindelse til de, da de viser 0% i mottakskvalitet. Jeg får endret navn, lastet opp passord, etc, men den vil ikke vise noen forbindelse til andre komponenter.

Bildet viser ny dimmeaktuator, herved døpt problembarn:

Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - Runnerboy

Bilde viser en eksisterende aktuator og hvordan den har mottaksforbindelse:

Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - Runnerboy

Så fra tidligere innlegg at noen hadde problemer med å finne forbindelser i MRF. Dette er forøvrig et problem som har vært under hele prosjektet mitt, men jeg har gjort uttalige innlastninger, resettinger, tatt spenning, osv for å få det til uten at jeg kan sette fingeren på hva som var utslagsgivende.

Noen som har noen erfaringer å dele?

   #3522
 4     0
Hva gjør man hvis man vil ha solskjerming på automatikk med solfølere opp mot xcomfort? En ekstern solføler mot analog inngang??
Vegard
   #3523
 5     0
Holder på med å bestille xcomfort komponenter.
Skal bruke room controller touch til å styre ventilasjon ved fukt.
Kan jeg da bruke csau-01/02, som har potensialfri kontakt?
I såfall, får den da signaler fra rct eller smc?


Jeg prøvde å bruke room controller touch for å styre avsug på bad med den innebygde fuktsensoren, det fungerer ikke. Den har så dårlig responstid at du er ferdig å dusje, spise middag.... før den registrer økning i fuktighet som kan brukes til styring av ventilasjon. Har plassert den i 2m høyde rett utenfor dusjvegg, og selv når vanndampen kondenserer og legger seg som dugg på den, så øker fuktigheten kun med ca 5% i løpet av 10-15min. Enten så har Eaton lagd et dårlig produkt eller så er ikke fuktmålingen tiltenkt denne type styringsformål. Synes også at den innebygde lyssensoren er mer som en vits, følsomheten er så dårlig at jeg ikke ser hva den skal kunne brukes til.

Har planlagt å teste med analog inngang og en fuktsensor med 1-10v utgang.
Vær også obs på at dersom man bruker denne funksjon i rom der temperatur varierer mye (f. eks. på hytte) så må styring av ventilasjon utføres med makro der man tester for temperaturintervall. Hvis ikke vil vifte starte og gå når temperaturen synker, pga at den relative fuktigheten da øker.

Jeg styrer et villavent VR400DC aggregat med 5 stk CSAU-01/02 fra SHC. Kan styre min/med/maks ventilasjon, full innblås (veldig greit når man skal fyre opp i peisen) og feriemodus. All styring er implementert via makroer slik at jeg har kontroll på hvilke aktuatorer som er på (unngår f. eks. at ventilasjon står på maks og min samtidig).

Vidar

Takk for utfyllende svar. Smile
Da går jeg bort fra rct til fuktstyring. Flexit har en Regin fuktføler til anleggene sine. Men den må kalibreres 1 gang i året står det i manualet. Men det å bruke en egen bryter på tid for styring av hastighet på aggregatet når en dysjer, var jo en god ide. Så slipper en å tenke noe mer på kalibrering.
Trykkvakt har jeg kjøpt og må nok også handle inn en aktuator til å bruke ved fyring av ovn.

Tør jeg spørre hvordan du satt opp Macro for styringen? Har satt opp RTC med en sjalteaktuator, men får ikke til Macroen. Vifta starter i tide og utide.
   #3525
 1     0
Hei,

driver å ser på å kjøpe med Athom Homey for å styre en del annet utstyr enn det jeg har fra Xcomfort.

vil jeg kunne koble min Xcomfort/sensio løsning inn på Homey?

takker for alle svar,
   #3526
 1     0
Hei.
Har anskaffet SHC nå, og holder på med initielt oppsett. Har fjernet kobling mellom varmeaktuator og RTC @ MRF. Så opprettet kobling mellom varmeaktuator og SHC, samt RTC og SHC. Dette fungerer tilsynelatende bra. Får endret temperatur osv. fra både RTC og SHC.

Hvis SHC nå slutter å fungere, vil RTC ikke klare å kommunisere med varmeaktuator (siden den i praksis går via SHC til varmeaktuator nå). Dette synes jeg er en stor svakhet, og jeg ønsker ikke at det skal være sånn. De er jo tross alt i samme rom og har fysisk kabling.
Finnes det en vei rundt?

Mvh.
Anders
Siste redigering: 8. april 2020 16:46:07 av Anders5
   #3527
 2     0
Hei,

Prøver å få utetemperatur på dashbordet, men får bare "?":
Bilde av appen:
Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - Runnerboy
Hentet fra Status og styring:
Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - Runnerboy
Temperaturenhet: CTEU-02/01

Hva kan være galt?

Mvh
Pål F.

   #3528
 300     0
Har du valgt at den er kilde for "Utetemperatur" i System - Komponenter?


Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - Runnerboy
Signatur
   #3529
 2     0
Har du valgt at den er kilde for "Utetemperatur" i System - Komponenter?


Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - Runnerboy

Ja, det har jeg. Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - Runnerboy
Har testet begge kanaler uten at det var til hjelp.

Ser at temperaturer leses inn uten problemer:Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - Runnerboy