#3811
 3     1
Hello,

Yes I have tried to reset the device several times, and there is no change in the power LED when holding down the program button.

Just an update to this one. I contacted Eaton sales in Norway NorwaySales<at>eaton.com and they told me it likely needs to be flashed with updated firmware which can only be done by them. I'm sending it in to have that done.

   #3812
 20     1
MAKRO KLIMAFUNKSJON

Jeg møter en utfordring med tanke på makroer i SHC. Lurer på om noen kan fortelle meg hvordan jeg får en makro til først å velge klimafunksjon Standby eller Komfort, i henhold til gjeldende plan, for deretter å gå i Auto-modus og følge planen.

Bakgrunn
Jeg har en plan med klimafunksjon for alle soner som automatisk skifter temperatur mellom komfort og standby. Såkalt Auto.
Jeg har laget én makro som setter varmen manuelt til økonomi i noen (ikke alle) soner, som jeg benytter når jeg vet at sonene ikke er i bruk.

Problem
Jeg har forsøkt å lage en makro som tilbakestiller til Auto i disse sonene, men utfordringen er at sonene ikke umiddelbart går til riktig modus (komfort eller standby), men går til Auto Økonomi og dermed kan det gå mange timer før varmen blir slått på. Jeg vil altså at makroen skal slå opp i planen og sette varmen på riktig modus og deretter gå settes til Auto.
   #3813
 78     0
Noen som forventer nyheter vedr xcomfort nå som Eliaden er rundt hjørnet? Noen rykter der ute?
   #3814
 1 281     Skedsmo     0
Kan hende at Eaton lanserer de produktene som dukket opp på produktkatalog siden i desember 2021.
- Fuktsensor med tilhørende utstyr
- Ny persienneaktuator med tilhørende utstyr

Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - Runnerboy
Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - Runnerboy
Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - RunnerboyMen jeg leser i beskrivelsen av den nye fuktsensoren at den kun er støttet på xComfort Bridge. Kan se ut som dette er starten på slutten for Smart Home Controller.

"As part of the xComfort family, the Water Guard can easily be wirelessly connected to the xComfort Bridge to offer additional connected home functions, e.g. closing a valve when leaving home or monitoring and control via smartphone. Attention! Device is not supported by xComfort Smart Home Controller"Det har vel lagt i kortene, men det er uansett skuffende. Men det bekrefter også faren med å satse på proprietær teknologi. Man låser seg til produsenten og er prisgitt deres prioriteringer. Et godt eksempel på dette er Insteon i USA med over 1.3 millioner brukere som uten varsel stengte ned sine smarthus tjenester.
https://www.nettavisen.no/uten-advarsel-sluttet-huset-til-1-3-millioner-kunder-a-fungere-dette-viser-farene/f/5-95-465223

Signatur
   #3815
 16     0
Etter SHC 2.2 oppdateringen vil ny Linux kernel og bootloader bli tilgjengelig for nedlasting.

Ny bootloader skal bla. rette på problemet med at SHC ikke starter opp etter reboot (orange status LED).Hei
Noen som vet om det som er skrevet over her stemmer, og hvor den i såfall er tilgjengelig?
Elverket var og skiftet måler i dag med det resultat at SHC ikke vil boote opp igjen. Lyser bare oransje.
   #3816
 16     0
Mulig jeg misforstod den teksten litt, for kontrolleren må faktisk sendes til Oslo for booting.
Sa tydelig hva jeg mente om den saken, og vedkommende var faktisk enig. De holder faktisk på med å bygge om bridge kontrolleren så den kan brukes i stedet for 70 talls teknologien som brukes på shc. Men det ville ta litt tid…. (lOl)
   #3817
 1 281     Skedsmo     0
Etter SHC 2.2 oppdateringen vil ny Linux kernel og bootloader bli tilgjengelig for nedlasting.
Ny bootloader skal bla. rette på problemet med at SHC ikke starter opp etter reboot (orange status LED).


Noen som vet om det som er skrevet over her stemmer, og hvor den i såfall er tilgjengelig?
Elverket var og skiftet måler i dag med det resultat at SHC ikke vil boote opp igjen. Lyser bare oransje.Ja det stemmer, men det løste ikke alle problemene. SHC 2.2 kom i 2017 og hadde flere forbedringer i forhold til stabilitet. Eaton har siden den gangen gjort flere andre forbedringer uten at det har løst alt. Noen kjører problemfritt (selv etter mange strømbrudd), mens andre opplever at systemet ikke starter slik du opplever.

Nå er det 3 år siden xComfort bridge kom og det har ikke skjedd mye på den fronten heller, så du bør ikke ha for store forhåpninger. Programvare har aldri vært Eaton sin sterke side.

Siste redigering: 8. juni 2022 18:20:33 av rsamdal
Signatur

   #3818
 16     0
Da begynner det å bli varmt på gulvene igjen, etter at jeg fikk kontrolleren i retur i dag.Smile
Nå har jeg rett og slett bestilt 1 UPS i dag, for nå tar jeg ikke sjansen på flere strømbrudd.
Har riktignok ikke vært problemer med SHC etter den siste oppdateringen før nå, men tar som sagt ikke sjansen på flere oppstarts problemer.
   #3819
 1 281     Skedsmo     0
SHC 2.5.3 er ute. Sakset fra release notes:

Hotfix 3: Eaton-SHC-7.5-2.5.3

SHC-2890 Fixed devices history inconsistency after configuration import
SHC-2892 Don't use output status for one channel heating actuator in status and control
SHC-2897 Fixed missing devices in functions after config import
SHC-2898 Keep climate modes consistent between transitions of floor protection, open window, planner events
SHC-2900 Added the possibility of sending Eaton push messages to an email recipient
SHC-2917 Climate function sends refresh OFF messages to actuators to prevent one channel and multi-channel heating actuator emergency output in case SHC can communicate with heating actuators. See updated Admin console help file, section 7.2.2. How does it work – Protection timer.


Signatur