740,736    3868    343  

Den store xComfort – SHC – Sensio tråden

 151     Oslo     4
xComfort fra Eaton kombinert med Sensio styringssystem for nettbrett er en smarthusløsning egnet for mange, både elektrikkerinstallert og "hjemmebrent", eller som vekselbruk mellom elektriker som står for installasjonen og hobbyelektrikeren som kan programere i Sensio.
Dette er tråden for alle som lurer på hva xComfort fra Eaton i kombinasjon med Sensio kan og ikke kan. Det er IKKE tråden for å komme med nedsettende bemerkninger hverken om XComfort eller andre smarthussystemer. Det er heller ikke en tråd for å gjøre narr av andres mangel på kunnskap, men en tråd hvor ingen spørsmål er for dumme.

For ordens skyld; Jeg  har ingen interesser i hverken Eaton eller Sensio, men er kun en huseier som renoverer et godt brukt hus på Østlandet, og som etter en subjektiv vurdering valgte xComfort-Sensio, uten at jeg er "religiøs" av den grunn.

Hvem stiller første spørsmål?

http://www.moeller.no/webapp/Xcomfort/index.htm
http://www.sensio.no/sensioweb/default.aspx
http://www.facebook.com/Xcomfort#!/Sensioas
(Håper ikke disse linkene overskrider grensen for reklame på disse sidene; Moderator?)
Signatur

   #1
 153     Nord-Trøndelag     3
Er det mulig å styre dette via android nettbrett / pc program?

Bladde fort gjennom pdf'en til Home Manager RF, ser det er endel muligheter her.
Klarer dette systemet å styre varmepumpe?

Hvor mye jobb er det og endre ukeplanene i temperaturstyringa?

Husker hver enkelt komponent sin jobb eller er det en server / pc som holder styr på alt?

Det jeg kom på av spørsmål i første omgang ;D kommer sikkert mer Wink
  (trådstarter)
   #2
 151     Oslo     2

Er det mulig å styre dette via android nettbrett / pc program?

Det er mulig å styre xComfort anlegget med Iphone / Ipad (Ipod vet ikke) Androoid nettbrett og Android-telefon internt i huset via WiFi (gratis). Web og ekstern tilgang via feks mobilnettet koster pr mnd.
Først elektrikeren installere en interfaceboks/hjerne ( veil ca 22.000) og du eller elektrikeren må programere Scenarier og knapper i et programeringesverktøy. I Norge er Sensio mye brukt.


Bladde fort gjennom pdf'en til Home Manager RF, ser det er endel muligheter her.
Klarer dette systemet å styre varmepumpe?

Ja, varmepumpe kan styres, funksjoner er avhengig v fabrikat på VP.


Hvor mye jobb er det og endre ukeplanene i temperaturstyringa?

Hvis du bruker Sensio sitt styringssystem er det veldig enkelt.


Husker hver enkelt komponent sin jobb eller er det en server / pc som holder styr på alt?

Både og; De fleste aktuatorene(f.eks dimmere) kan styres direkte fra en eller flere trådløse brytere. Samtidig kan de fleste aktuatorene (f.eks gulvvarme) koples til den sentrale hjernen som blir styrt av Ipad/Android appen.
(Men du kan være trygg; Hvis strømmen går, slutter jo gulvvarmen å virke også.)

Signatur
   #3
 56     Akershus     2
Runnerboy:

Flott med en slik tråd for amatører.

Har du en link eller mer info rundt denne "hjernen" i dette systemet som de skal ha 22 000 kr for ? Er det Home Manager du snakker om ? Jeg ønsker strengt tatt ikke en slik boks synlig i huset da jeg vil styre dette via mobil/nettbrett. Fins det ikke noe rimeligere løsning som kun fungerer som en mottaker og distributør av de trådløse signalene ?

Jeg hadde i utgangspunktet kun tenkt på lys styring og mulig perrsiener, varme tror jeg fort blir kostbart.

Home Manageren har dårlig skjerm og virker veldig gammeldags på meg.
   #4
 52     Stavanger     4
Hjernen i systemet er nødvendig dersom du skal ha styringen på nettbrett el.l. dette er Sensio-controllern til ca 20.000, denne settes i sikringsskapet el.l. Når anlegget er programmert laster du ned app'en "sensio", så er du igang.. HomeManger og RoomManager er eldre systemer mest beregnet for lokal bruk.

Dersom du vil begynne forsiktig (økonomisk) kan du legge opp veggbrytere og aktoratorer først, disse trenger ikke noe ekstra hjerne for å snakke sammen, så installerer du sensio når det måtte passe lommeboka bedre på et senere tidspunkt.
Www.sensio.no
  (trådstarter)
   #5
 151     Oslo     2
Svar til Hepti
Se også svar fra Hjemmehjelpen.

Nei; jeg mener ikke Home-/Room Manager. De ser litt 90-tall ut,, er dyre og begrenset funksjon.
Link til Sensioboksen SC-1 : http://www.sensio.no/sensioweb/Controllers.aspx, men den er ikke nødvendig i starten.

Som Hjemehjelpen skriver kan du starte bare med bryter/sensorer og aktuatorer/dimmere/releer.  Du kan kople disse elemenntene sammen og få til mye.

Neste trinn er å bruke programmeringsverktøyet MRF og en USB stikk med trådløst fra xComfort-Eaton. Der kan du programmere hver komponent til å gjøre det aller meste. også scenarier. Betjening skjer da ved hjelp av brytere og f.eks lys og bevegelsesfølere.

Siste trinn er å investere i en Sensio-boks (ca 20.000 kr). Da får du styring på iPad/netbrett/smartphone og enda flere fancy muligheter.

Signatur
   #6
 56     Akershus     5
Takk for gode svar!

Litt merkelig at Sensio ser ut til å være et norsk utviklet produkt, hvorfor fins det ikke noe like bra utviklet av giganten Eaton ?

Noen som vet om man kan få til styring av vannbåren varme med xComfort når man benytter utstyr fra Buildahouse (fordelerstokker etc.)

   #7
 98     Oslo     2
Hei

Ja, du får 12 kanalers varmestyring for 230v aktuatorer. Man kan kjøre maks 14 aktuatorer på hver modul. Dvs at du kan parallellkjøre 2 stk kurser på to stk kanaler.

Modulen er ca 10cm x 25cm (tatt fra hukommelsen)

Modulen/varmestyringen er et nytt produkt som ble lansert etter Eliaden i fjor. Kommuniserer trådløst med resten av anlegget (trenger 230v tilkobling). Har også utgang for å styre shunt/ventil og pumpe.

Hvis du går inn på Eaton/Moellers Xcomfort side på facebook så står det endel om den der.

Jeg har to slike moduler selv, men har ikke montert dem enda!


   #9
 260     Gjerdrum     2
Hei

Jeg skal pusse opp et hus nå og skal bla. legge inn vannbåren gulvvarme.
Jeg har forstått det slik at man kan styre dette med aktuatorer fra xcomfort.
Hvor mange trenger man pr. krets/rom? Må man ha en for både tur og retur eller holder det på en?
Ser også noen som bruker temp. giver fra Sensio i rommene, mens andre bruker xcomfort termostater i hvert rom. Hva annbefales her?

Jeg vil også styre downlights i gang, stue og kjøkken med Sensio. Dette ser jeg på som en enkel sak. Men hvor mange LED Downlights can man styre pr. dimmer?

Jeg leste også på facebook siden til Sensio at det var en som hadde fått satt opp sequritas alarmen sin opp mot sensio slik at han slo av alt lys og slikt når han aktiverte alarmen....dette finner jeg ikke noe info om på siden til sensio eller på face. Noen som vet noe om dette?

Også lurer jeg selvfølgelig på hvordan det er med denne programmeringa for sensio.
Er det så at de eneste som kan gjøre dette er elektrikkern?
Ser du skriver her om veksle med instalsjon av elektrikkern og programmering av hobbyelektrikkern. Har man lov å gjøre programmeringer selv? Er jo veldig mange bra forklaringer på nett (fant noe youtube snutter ang dette). Men man må jo ha brukernavn og passord for å komme inn i systemet.
Jeg ser for meg at jeg fint kan bruke elektrikkern til å lage et sensio oppsett, men etter en stund vil man kanskje prøve ut litt andre løsninger med tanke på senarioer på lys, nattsenking av varme osv. Fryktelig dumt å måtte leie inn elektrikkern igjen da for å gjøre dette som man egentlig kan lese seg til selv???

Lurer også på det med Ipad/Iphone styring....så lenge det skjer innen husest 4 vegger trenger man ikke abonnementet til Sensio ikke sant? er først når man vil styre lys/varme når man er på reise at man trenger abb?
Min plan var først å sette opp en home mangaer i stua, men etter nærmere ettertanke må det jo bli bedre å kjøpe en MiniIpad og lage en dock til den å la den styre alt???

Så en liten avstikker... Sensio har også en Altibox styring for Ipad/Iphone...noe som har erfaring med det?

Det var mye spørsmål fra en amatør som meg, men det er veldig greit å vite en del ting før man tar steget å invisterer i slike dyre systemer.

På forhånd tusen takk for all hjelp  Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 151     Oslo     2

. Mange gode spørsmål og svar på xcomfort sin facebookside


Jepp; Linken ligger i første innlegget.
Men mange færre brukere enn ByggeBoliig.
Signatur