834    4    0  

Fibaro vs Future Home?

 5     Stavanger-området     0
Hei

Tenker å kjøpe et system med Z-wave. Ser på både Fibaro og Future Home som aktuelle, men er det noen store forskjeller mellom dem? Kan den ene noe den andre ikke kan? Støtter begge alt av Z-wave utstyr, eller er det begrensninger på dem?

   #2
 644     Bergen     0
Hei,

Har futurehome selv. Årsaken er at futurehome støtter Wifi og Enocean enheter i tillegg til z-wave. Det er et stavangerfirma med god kundekontakt. De bruker slack community for å kommunisere med kunder for å få vite hva man ønsker implementert. Det er en ting jeg foreløbig ikke liker, og det er manglende støtte for multikanal rele, f.eks 2x 1.5kw releet til fibaro. Støtten kommer, men ukjent når.
Signatur
   #3
 144     0

WiFi støtte? Kan du bruke det til noke no? Har sjølv Futurehome, men ikkje fått med meg at wifi kan brukes til ting. Min erfaring er at Futurehome har sine begrensninger, som mangel på nevnte fleirkanalsrele, regelmotor og muligheter for customisering. Men det er nok prisen en må betale for et brukervennlig og enkelt system. Det er laga for hvermansen, og en slipper å være programmerer for å sette det opp.
   #4
 5 305     0
Jeg bruker Homeseer, og har skrevet en del om det, og om valg av kontroller tidligere (søk). Både Fibaro og FutureHome har begrensninger, men som du skriver, det er prisen man betaler for support og brukervennlighet.

Det største minuset etter min mening er at de ikke støtter 433MHz-enheter. Jeg bruker primært z-wave, men det er dyrt og unødvendig med z-wave for passive sensorer som temperaturmålere, fuktmålere, etc. Der er det en stor fordel å kunne bruke sensorer til kr 149 fra Clas O.

Et annet minus er mangel på tredjepartsutvikling. Med FutureHome er du prisgitt det de velger å utvikle. Med Homeseer holder det at en eller annen entusiast har laget noe.

Jeg prøver ikke å si at du ikke skal gå for FH - tvertimot, mitt inntrykk av dem er kjempebra. Men det lønner seg å tenke gjennom hva man trenger. For mange er FH midt i blinken. For andre er f.eks Homeseer midt i blinken.