91    2    0  

Kontrollsenter diskusjon og forslag

 130     0
Hei, 
Det blir kanskje feil for meg å si kontrollsenter, men håper på å få en liten diskusjon rundt ulike muligheter.

Mitt ønsket er å ha en større skjerm på vegg ved kjøkken som jeg kan bruke som en slags kontrollsenter.
Dvs hvor jeg kanskje kunne delt skjermen i ulike soner. En fast del som viser de ulike app'ene og for styring av diverse tekniske løsninger. Den andre delen skulle vært mulig å sett på TV, video, youtube etc. 
For vårt bruk hadde dette vært praktisk ser jeg for meg. Den første delen med diverse App'r skulle alltid vært oppe. Der hadde jeg da sett overvåkningsbilder fra de ulike kameraene, app'ene på de ulike løsningene hadde vært åpnet

Men jeg lurer på hvordan jeg best kan gjøre dette. Setter pris på tips. 
Jeg har ikke et hus hvor jeg har lagt opp til "smarthus". ny enebolig og "standard" elektro leveranse. 
Men de styringene jeg har tilgang til via ulike app løsninger er et godt utbygd unifi datanettverk, video kameraer , alarmsystem, ventilasjonsanlegg styring. 

For å få noe mer "smarthus" så jeg for meg rett og slett ha en skjerm ved et sentralt punkt i huset hvor alle disse app'ene er lett tilgjengelige, hele tiden. Uten at en behøver å fikle med mobil. 

Men lurer litt på hvordan en kunne fått til dette. Om en må ha en liten pc (forslag til noe lite og nett som kan henges på selve tv'n?) for å sette dette opp, pc skjerm, touch basert eller ikke, PI raspberry, andre løsninger? 

Eller er tanken min helt bortkastet, tullete...synspunkter? 

Skjermen vil henge på vegg over kjøkken benkeplate og være veldig synlig i åpen stue/kjøkken løsning. Jeg har lagt opp til flere strøm og cat 6 vegguttak der hvor denne kan komme, men ønsker helst ingen kabler synlige så evt pc løsning må gjøres på en smart måte. Noe robust som fungerer, blir mye statiske bilder på en slik skjerm. 

Styring vha mus kanskje trådløst via usb mottaker plugget i pcløsning. 

Innspill?

HSt
   #1
 25 326     Lillestrøm kommune     0
Er det ikke Fibaro som har en slik skjerm til Zwave ?

Men jeg er redd den ikke har all funksjonaliteten du ønsker
  (trådstarter)
   #2
 130     0
I mitt tilfelle bruker jeg Jablatron alarm system (jablatron app), unifi protect (video app kamera), unifi app data, systemair app styring ventilasjon, google home , yale doorman, ++.

Uten at jeg har peiling på smartstying så trodde jeg ikke at det var noe enkelt ferdig produkt her som fungerte på alt.
Google home hub'n fungerer vel også på bare noe av dette vil jeg tro.

Så derfor så jeg for meg en løsning med en liten separat pc, TV skjerm, touch skjerm eller pc skjerm, og et OS eller software som gjør at en lett kan konfigurere en desktop view slik jeg ønsker med alle aktive app'r .

Dersom det var noe ferdig hub som støttet alt så hadde jo det vært fint. Men kunne tenkt meg en 32" skjerm på veggen. Så kanskje en god tv med høy oppløsning kunne vært en løsning.Når jeg googler litt så ser jeg at det helt sikkert finnes løsninger for å koble sammen
- Alarmsystem mot Fibaro (eller andre), https://www.credexalarmsystems.eu/en/blog/jablotron-100-connection-fibaro-z-wave/.
- og det er helt sikkert også mulig å få dette til med systemair ventilasjon og de øvrige app'ene.

Men for meg ville det sikkert krevd ukesvis med arbeid for å sette meg inn i alt som er nødvendig for å få det til. Og kanskej jeg ikke ville klart det.

Så derfor så jeg for meg en enklere løsnig ved å bruke de ulike appene allerede laget, installere disse på en dedikert enhet, la de alltid stå på, koble til stor skjerm...Gjøre det på "gamle" måten. Ikke like fancy kanskje. Men forhåpentligivs raskere og kanskje godt nok:-)