30 144    37    1  

Nexa stabilitet og hva vil jeg savne mot f.eks Z-wave?

 101     Gol     0
Mulig dette er besvart fra før, men jeg har prøvd å søke uten å få gode nok svar..

Fra før har jeg prøvd X10, xComfort og Elko plus.
De 2 sistnevnte har fungert smertefritt (for alt annet enn lommeboka), mens X10 passer best i søppla..

I dag oppdaget jeg plutselig Nexa... Jeg vurderer å prøve dette hjemme, det blir totalt ca 35 enheter (bryteaktuator, dimmeakt, dobbel og enkel brytere).
Det vil kun styre belysning.

iPhone/iPad styring er gøy, altså noe man må ha :)

Hvilke erfaringer har dere med stabiliteten på dette? (X10 hadde jeg problem med at lyset reagerte 1 av 5 ganger jeg trykker på bryter).

Om jeg har fortstått riktig så er Nexa 1-veis kommunikasjon, hva vil jeg savne mot å feks kjøpe Z-Wave med 2-veis kommunikasjon?

Om dere kommer med så gode argumenter at Z-wave er ett alternativ, hvor kjøper man det billigst? (Sist jeg handlet xComfort, så kjøpte jeg det på en polsk nettbutikk).

(da dette er ettermontering er jeg avhengig av trådløst).

   #1
 3 215     0
Ett alternativ som også kan være mulig å vurdere er enocean. Det er stort sett batterifritt og trådløst.

Når man ikke har status innebygd i systemet, så vil man jo heller ikke vite om lysene er på eller av, kun att det siste signalet som ble sendt var feks "på" helt uvahengig om dette signalet faktisk ble mottatt og reagert på. Men i praksis er mitt inntrykk at nexa er ganske stabilt med løsninger som rfxcom.

Det jeg tror du vil savne mer er skikkelig løsninger, Nexa har vel ikke noe bra alternativ for å dimme LED sånn egentlig, og heller ikke sendere du setter under andre brytere såvidt jeg vet, så man må bruke de ikke spesielt pene derdigbryterene til nexa. Motiondetektoren sender mye støy på bussen, osv. Det er litt sånne ting som trekker ned.
   #2
 8 026     Bærum     0


og heller ikke sendere du setter under andre brytere såvidt jeg vet

Jo, det har de.

Men utvalget deres på LED-dimming er begrenset. CMR-100 fungerer på en god del 220V LED pærer, men ikke på alle, og overhodet ikke på LED med trafo.

Jeg har huset fullt av Nexa, og til den prisen kan jeg ikke si annet enn at det fungerer glimrende. I ny og ne hende det at lys ikke kommer på, eller blir slått av. Det kunne nok vært løst med å ha flere transmittere og ikke drive med modding av antenner osv som jeg har gjort.

  (trådstarter)
   #3
 101     Gol     0
Takker,

LED Dimming er vel ikke ett tema enda, har det kun under kjøkkenbenken og på badet. Ingen av de plassene er det behov for dimming.

Enocean fant jeg ikke så mye av, de stedene jeg har funnet har hatt priser tilsvarende Z-wave.

i excel arket mitt ser det ut til at sålangt så ligger Nexa på ca 1/2-1/3 pris av Z-wave og xComfort (da uten gateway på xComfort, også har jeg litt xComfort fra før av).

Spørs om 2veis kommunikasjon er verdt dobbel pris.. Etter X10 erfaringen min, så er jeg skeptisk til å gå for billigste sort, mens lommeboka skriker JA :)

Hvilke av disse løsningene støtter scenario, og evnt logitech harmony one? (vært snadder at lyset justerer seg etter om man vil se på tv, se på film etc).

Dere som har styring via iPhone/iPad, blir det brukt? (leste en tråd her hvor en synest det var lettere å reise seg opp og trykke på bryter, enn å trykke inn pinkode, åpne app, finne knappen for lyset/scenario).
   #4
 3 215     0
Nexa er stort sett halve prisen av bedre trådløse systemer, jeg tror ikke du finner noe som er nevneverdig billigere, det blir en vurderingssak du må gjøre selv. Avogtil sparer man på å gå for det billigste, avogtil er det dyrt å gå for det billigste først.
   #5
 8 026     Bærum     0

Dere som har styring via iPhone/iPad, blir det brukt? (leste en tråd her hvor en synest det var lettere å reise seg opp og trykke på bryter, enn å trykke inn pinkode, åpne app, finne knappen for lyset/scenario).


I strid med hva mange kanskje forestiller seg, så er det faktisk mye mer tungvindt å skru på en lampe via mobilen/pad slik du beskriver. Jeg har derfor i stor grad basert meg på SwitchKing og automatisk lysstyring hjemme hos oss.

Siden Nexa ikke har noen dimmere som fungerer på mine LED downlights har jeg ikke fått til "film-mode" hvor belysningen f.eks dempes automatisk når man trykker play i VLC e.l
Håper Nexa kommer med bedre LED-dimmere etter hvert.

Men har luxmåler som slår av lyset hvis det er solinnstråling på vestveggen, og IR-sensor som slår på lys i trappeoppgang og entre når man beveger seg rundt osv.

Til prisen føler jeg at man får mye med Nexa.
  (trådstarter)
   #6
 101     Gol     0
Jeg har vel falt mer eller mindre på å gi Nexa ett forsøk.

Men når det gjelder gateway, hva tror dere; Telldus net eller Nexa sin?

  (trådstarter)
   #9
 101     Gol     0
Takker for raske svar.

Er det denne: RFXtrx433 i kombinasjon med en raspberry pi som er gamewinning team?