339    9    0  

Rimelig inngangsbillett til smarthus

 220     0
Hei,

Har i dag en garasje med 3 innganger der en er fra kjeller, en er fra utsiden og en i fra terrasse i andre etasje. Per i dag så bruker jeg stortsett kun inngang i fra kjeller, mens lysbryterene er ved de to andre dørene (2 brytere som betjener samme lyskurs). Jeg kunne i første omgang tenkt meg en fjernstyrt bryter til denne lyskursen ved den døren jeg normalt bruker og senere utvidet med en bevegelsessensor/kamera. Og senere deretter igjen utvide hus med automasjon etterhvert som øknomien tillater det. Vanlig lysbryter er ikke ønskelig da det betyr enten å rive vegger eller åpen føring.

Spørsmålet er om jeg kan begynne med en modul bak hovedlysbryteren og en fjernstyrt bryter som snakker direkte med modulen bak hovedlysbryteren (med hovedlysbryteren mener jeg den som får strøm inn fra sikringsskapet av de 2 bryterene som kontrollerer lyskursen). Eller må jeg ha en hjemmesentral i tillegg for at dette skal funke?

PS. Belysning i garasjen er LED lysrør hvis det har noe å si?

Forslag mottas med takk Smile

Ole Petter

   #1
 2 041     Asker     0
Det er kanskje trådløse brytere fra xComfort som er tingen her. En modul og 2/3 brytere. Smarthus er det ikke da, men trådløs styring av lys.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 220     0
Skal sjekke litt opp i xComfort. Ikke ute etter smarthus med en gang, men ønsker å kunne bygge videre på samme plattform/protokoll på sikt uten å måtte bytte ut det jeg allerede har.
   #4
 1 122     Skedsmo     0
CPAD-00/212 er ny forpakning hvor bryteren og aktuatoren er ferdig paret, erstatter CPAD-00/190.

Om du skal dimme lysene så bør du se etter CPAD-00/197, denne skal finnes til kampanjepris da denne erstattes av CPAD-00/213. Produktene er de samme. Forskjellen er at de er ferdig paret, noe man enkelt klarer selv.

Dette kan bli en del av et større smarthus. Følg gjerne linken i signaturen min for flere detaljer om dette.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 220     0
Eller er det CPAD-00/215 jeg trenger for å bruke eksiterende brytere i tillegg til en trådløs?
  (trådstarter)
   #7
 220     0
Lysene i garasjen er ikke koblet via stikkontakt.

Har tidligere sett på xComfort og Fibaro systemer og føler jeg vipper mellom disse to enda.

Noen som vet om aktuatoren i xComfort CPAD-00/215 kan brukes til å se forbruk på den aktuelle lyskursen?

   #8
 2     Oslo     0
Det du beskriver høres ut som en oppgave hvor det trådløse HDL Buspro systemet vil fungere perfekt. Dette kan brukes til å fjernstyre bryterfunksjoner ved å, litt enkelt forklart, overstyre ved bruk av «piller .

Måten du kan gå frem med er som følger:

Dagen bryter-funksjon erstattes med en trådløs rele pille. Dagens bryter endres til puls funksjon og tilkobles en potensialfri inngang på rele pille. Les om den her: Trådløs 1 kanals dimmer aktutator

På andre bryterpunkter endrer man dagens bryter til en pulsbryter med en potensialfri bryterpille. Man kan ha inntil 64 piller. De krever 230V drifts-spenning. Les om den her: Trådløs potensialfri pille

Alternativ så kan man bruke hvilken som helst bryter i HDL Buspro trådløse sitt sortiment. Se alle her: Trådløse brytere

Den kinetiske bryteren krever ingen spenning (men krever en Gateway innenfor rekkevidde). Les mer om den her: Spesialbryter

Systemet kan utvides med sensor med 230V drifts-spenning. Les mer om den her: Trådløs sensor

Eller sensor som driftes av et batteri. Her en informasjon om den: Trådløse sensor med batteri

For å konfigurere enhetene fra en Windows PC trenger man en Gateway. Med denne er du også klar for videre utvidelser senere. Mer om den her: Trådløs gateway

Husk at alle elektriske installasjoner av 230V krever en autorisert elektriker.
Signatur
   #9
 1 122     Skedsmo     0
Eller er det CPAD-00/215 jeg trenger for å bruke eksiterende brytere i tillegg til en trådløs?


Med CPAD-00/215 kan du i tillegg til den medfølgende trådløse bryteren også koble til en vanlig bryter tilkoblet med kabler.  Aktuatoren som følger med i CPAD-00/215 kommuniserer både trådløst og via binærinnganger.

Aktuatoren i CPAD-00/212 kommuniserer bare trådløst.

Du kan selvfølgelig kombinere begge i et prosjekt. Legge til flere aktuatorer og brytere etter hvert som du ønsker å bygge ut.

Signatur