174    2    0  

Smartstyring av varme og elbillading

 20     0
Det er slik at vi kanskje nå skal installere solcellepaneler hjemme for å produsere egen strøm. 
I den forbindelse så hadde det vært fint å se på mulighetene for å utnytte denne energien best mulig. Derfor lurte jeg på om noen hadde erfaringer med toppsystem for ladestyring av elbiler og oppvarmingen i huset.

Slik vi ønsker at dette skal fungere er jo i utgangspunktet at elbilene skal lade på natten, men at ladningen også starter på dagen dersom solcellene produserer mer strøm enn som brukes i resten av huset, for å unngå å selge strømmen billig å kjøpe den dyrt tilbake, men også selvfølgelig med mulighet for å overstyre dette dersom man må lade bilen på ettermiddagen. Om det også hadde vært mulig å dynamisk laststyre dette slik at den f.eks kun lader med 16A da det er "overskuddet" som blir produsert er dette en bonus, men ingen nødvendighet dersom det kompliserer det mye. 

Og å etterhvert utvide slik at varmtvannstanken ikke produserer varmtvann kl 7 i hverdager når alle er ferdig med å dusje, men venter til det blir produsert strøm på solcellene, med overstyring kl 12 (f.eks hvis det er snø på solcellene slik at de ikke produserer strøm) osv osv. 
Har tittet litt på xcomfort og xChargeIn Peak Control modul som ser ut som bare er et rele på inngangen på keba laderen som styrer den bare av og på slik jeg har forstått det. Er det ingen mulighet for "direkte" kommunikasjon mot keba laderne? Er ikke nødvendig for meg, men hadde jo vært en bonus om det var det. 
http://www.xcomfort.no/installator/produkter/shc-xchargein-peak-control/   


Er det slik at man kan ha flere betingelser i xcomfort for å starte lading f.eks, da at når solcellene produserer strøm, jeg har et lavt strømforbruk inn i huset/at jeg har et overskudd at den varmer varmtvann og etter dette starter elbillading på dagen, men overstyrer dette om natten og lader slik at jeg har fullt batteri neste dag.
Tenkte på SHC når jeg kikket på xcomfort, men åpen for Sensio også om dette er bedre.

Ønsker er robust og godt system, uten for mye mikking og med et godt/greit design av en seriøs produsent. Ikke noe gratisræl som jeg er avhengig at andre lager templates og vedlikeholder osv på dugnad. 

Driver med automasjon selv i jobben, så har en del erfaringer med å programmere styresystemer, men tenkte evt da å ta et xcomfort kurs. 

Evt andre systemer som anbefales? Har ingen erfaring med dette, og håper på gode innspill herifra. 

   #1
 1 166     0
Så sant du ikke skal ha et anlegg på godt over 10kW ville jeg ikke gjort det slik. Du får mer betalt for strømmen du eksporterer (de første 5000kWh, 1,- pr. kWh) hos riktig leverandør enn du sparer på det du bruker selv. Derfor er det greit å eksportere så mye som mulig på dagtid når sola skinner og bruke strøm fra nettet på kvelden og natta. Dermed trengs bare enkel tidsstyring på lading.

Vil du lage noe mer avansert selv allikevel kan du se på EcoLite som jeg selger. Den kan du styre strømtrekket på eksternt ved å koble inn forskjellige motstander over en inngang. Bruker man f.eks et 8-kanals smart-rele kan man styre av/på + 8 forskjellige ladestrømsverdier.

www.ladespesialisten.no
  (trådstarter)
   #2
 20     0
Takk for hjelpen, beklager for sent svar. Har tittet en del på nettet rundt smarthus systemer.
Tenker at jeg følger ditt råd og gjør det enklere og dropper så mye styring på dette.
Mulig jeg også går for en xcomfort løsning når det blir noe smarthus komponenter hjemme Smile