340    6    1  

Trådløs styring - Flexit Uni 3 og 4

 7     Geithus     0
Jeg lurer på om det er mulig å styre ventilasjons anlegg fra Flexit med et billig wifi rele, f.eks en Sonoff 4CH (se bilde vedlegg).
Min logikk tilsier det burde fungere men jeg spør før jeg evt. setter en elektriker til å utføre koplingen.

Flexit UNI 3 og 4 tilbyr et forseringsbryter sett som trådløst kan øke lufttilførsel inn/ut (ved feks.fuktig luft) eller bare inn (ved feks.oppfyring/matlaging).
Egentlig består dette settet av en billig trådløs sender og mottaker fra nexa, av samme type som selges i diverse elektro butikker.
De heter Nexa WRR1 og Nexa WTE-1. Her kan man også bruke tellstick, rfxtrx433e og diverse andre hjemmeautomasjon utstyr til å styre den trådløse forbindelsen fra f.eks mobilen Smile

Og det er her problemet/spørsmålet ligger. Nexa viser en enten eller situasjon, altså kan den trådløse bryteren enten øke kun tilluft eller øke både inn/utluft.
Koplingsskjema til flexit sitt krestkort viser derimot flere muligheter eller funksjoner, feks. stop, min, normal og max hastighet og mer.

Viss du ser vedlagt bilde så skal forseringsbryter settet fra flexit/nexa koples til P5-8 eller P-9. 
Men på annet vedlagt bilde viser koplingsskjema mulighet for
P5-5 Stop
P5-6 Min hastighet
P5-7 Normal hastighet
P5-8 Max hastighet 
P5-9 Økt Tilluftflyt

Så min ide var å bruke et billig Sonoff 4ch wifi rele som har flere utganger enn nexa sin radio styrte wrr1.
Gjør ikke disse to det samme? og vil styringskortet på flexit håndtere at det koples til flere enn ett koblingspunkt?


Jeg er en hjemmeautomatisjon amatør som per i dag har klart å kople sammen diverse sensorer fra nexa, netatmo, yeelight og xiaomi/zigbee, alt dette virker sammen i domoticz sin gratis programvare som rimelig enkelt lar deg lage if that then that regler. For eksempel kan en CO2 måling fra netatmo sin værstasjon sende signal til nexa/flexit mottaker om å øke tilluft.
Trådløs styring - Flexit Uni 3 og 4 - Flexit Kopling.jpg - itjensen

   #2
 1 926     1
Jeg tror du må ha en litt annen (Pro) versjon av rele-kortet, med potensialfrie utganger (bildet viser at "den enkle utgaven" skal ha 230V L-leder inn til venstre på midtre oransje kontakt, og får da nødvendigvis også 230V ut på alle utgangene; jeg tror ikke Flexit-kortet er beregnet for det, men heller virker som garasjeport-styringene i linken nederst), men ellers tror jeg det vil gå helt fint.

(Hvis du ser på skjemaet foran på WRR1, så kobler også det sammen D1 og D2 ved aktivering, og holder samtidig de to polene separat fra strømtilførselen inn på L og N (fra P1-9 og P1-10).)

De fire utgangene (eller helst fem, om du finner et tilsvarende egnet rele-kort med fem utganger) kobles med en pol (NO) til P5-5/6/7/8/9, og den andre (COMmon) til P5-10. (Altså, du lasker sammen common-kontakten på alle fire/fem releene og kobler til P5-10.)

https://diyprojects.io/unpacking-sonoff-4ch-pro-4-relays-operated-wifi-rf-din-rail-test-ewelink-app/#.WkmHpzdG0uU

http://byggebolig.no/smarthus/z-wave-og-garasjeport/msg779656#msg779656
HSt
   #3
 16 484     Sørum     0
Jeg så et annet svar her på BB om en relé  modul der selger hadde bekreftet at utgangen var potensial frie(uten 230V) mens dokumentasjon i esken og delen selv viste at det ikke var tilfelle. Dette var et z-vawe relé. Så det ser ut til at en skal ha spesielt fokus på dette, har hørt at flere også griller garasjeportåpneren sin ved å sette 230V på ekstern bryter, det er normalt igjen potensial fri bryter som trengs.
  (trådstarter)
   #5
 7     Geithus     0
Takk for svar. Jeg tenkte og på sonoff 4ch pro siden den tar 5V-250V. Tråden blir oppdatert når denne løsningen er testet på Flexit Uni3 anlegget.
Fant en tråd her på byggebolig hvor bruker elby også nevner at WRR-1 er et potensialfritt rele.

Betyr det at 230V koplingen på Flexit kreskort kun er for å gi strøm til WRR-1 senderen?