GR
   #11
 792     Rogaland     0
Har samme anlegg selv, og har vurdert å koble det inn på Z-wave anlegget mitt, men ikke kommet så langt. Forseringsbryter trådløst skal være veldig simpelt. Det er en egen inngang på aggregatet for forseringsbryter, som da kun skal ha et impulssignal slik jeg har forstått det, altså f.eks. en fjærbelastet vanlig Elko lysbryter eller lignende. Dvs. at det kan gjøres med de aller fleste trådløse reléer som kan konfigureres til å gi impulssignal (vil tro det gjelder de aller fleste). Har du dette så har du også alt du trenger fra aggregatet sin side fur "smart fuktstyring", men du må selvfølgelig ha hygrometer de stedene du mener det er relevant, og scripte hvilke grenseverdier som skal trigge forseringsmekanismen. Jeg tror forseringstiden er satt på innstillingene på panelet, men forstod det slik at det var typisk å ha dette på 15-20 minutter.

Smarthusstyring på viftehastighetene er ikke så rett frem. Mitt anlegg er to år nå, og det ble ikke levert med noen kontrollmodul for smarthus, men jeg kan kjøpe et nytt kort og få modbus-støtte, men modbus har ikke vært rett frem med verken Z-wave eller Nexa såvidt jeg kjenner til. Nå ser jeg på linkene du henviser til at de viser til et Z-wave adapter, så det er jo superinteressant for meg. Der står det faktisk også at alle SAVE-modellene er forberedt for dette. Spørs bare om det er støttet av andre enn Smartly sin controller. I så fall bør du jo bare konvertere til Z-wave og heller ha tilleggsadapter for de gamle Nexa-dingsene dine.


Veldig interessant. Forseringsbryter kan vel også gjøres trådløst med en Nexa on/off-enhet?

I tillegg bruker jeg Tellstick og da kan vel Z-Wave og Nexa brukes om hverandre?

Ja, du kan helt sikkert gjøre det med en pille for 433,32Mhz eller hva det nå er Nexa bruker, men tror du må ha en som kan gi impulssignal. Du skal såvidt jeg har forstått bare ha et kort "on"-signal, men har ikke gjort dypdykk i dette enda!

Z-wave og Nexa er basert på helt forskjellige protokoller og frekvenser. Nexa bruker en mye simplere protokoll, mener det er samme frekvens som fjernkontroller til bil, garasjeport og så videre. Du får Z-wave gatewayer som kan støtte 433Mhz-moduler og du får sikkert samme andre veien, men generelt er Z-wave et fullverdig smarthussystem med toveiskommunikasjon og mesh-nett for å utvide rekkevidde (de fleste moduler repeterer videre kommandoer begge veier), softwareoppdatering av moduler via nett osv.

   #12
 486     0
Ok, takk! Men men kan vel kombinere det ved å kjøre ZNet til ventilasjon og "vanlig" til Nexa/lys. Kanskje også styres fra samme app? Bruker Remotestick.

Ser Villavent nevnes her:
http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1191806&page=321
Leser spesielt dette: "Men for alt jeg vet så er det en Smartly-låst Z-wave-dings, á la Villavent. (Eller: Villavent har tilgode å nevne at andre kan bruke Z-wave-modulen dems). "


ZNet støtter både Z-Wave og 433 Mhz (Nexa osv). Utover det vet jeg ingenting om den.
GR
   #13
 792     Rogaland     0
Har fått beskjed om at Z-wave modulen kan byttes mot et par tusenlapper i slutten av neste uke. Har fått manualen, og modulen ser kjempeinteressant ut. Spørs bare hvilke gatewayer som har støtte for den!
   #14
 111     Oslo     0
Har fått beskjed om at Z-wave modulen kan byttes mot et par tusenlapper i slutten av neste uke. Har fått manualen, og modulen ser kjempeinteressant ut. Spørs bare hvilke gatewayer som har støtte for den!


Vi hører gjerne om erfaringene dine når den er på plass Smile

Har du noe teknisk info om den? Er det en modbus->zwave gateway?

Antar det kan være slik, siden aggregatene jo kommer med modbus fra fabrikken.
  (trådstarter)
   #17
 456     0
Veldig interessant. Er det slik at Tellstick Znet + denne Z-Wave adapteren fra Makitech er "nok" til å kunne styre VSR 500 trådløst? Trenger man ikke Systemair sin gateway?

Hva med app-styring, hva kan benyttes her? Bruker i dag Remotestick mot Tellstick.

GR
   #20
 792     Rogaland     0
Så dette betyr at eneste mulighet for trådløst styring pr dags dato er dette proprietære "Smartly"-systemet? Noen som har sjekket pris hvis man kun ønsker å bruke det til styring av ventilasjon?

Har du ikke lest noe av det som har vært skrevet her de siste dagene? Wink

Modulen for Z-wave kommer i slutten av førstkommende uke. Z-wave er ikke proprietært.