39 494    45    12  

Vurderer du Fibaro Home Center? Les denne først

 8 026     Bærum     1
Mange har falt for GUI og design på Fibaro sine z-wave produkter (inkludert meg selv), og cashet ut mange $$ for å anskaffe seg dette (ikke inkludert meg selv, heldigvis)
Reklamefilmen de har for Home Center på youtube er jo også svært overbevisende.

Ting er dog ikke alltid som de fremstår. Anbefaler å lese denne tråden på fibaro-forumet før du investerer i noe som helst fra Fibaro:

http://forum.fibaro.com/viewtopic.php?t=4534

Om du ikke gidder å lese en hel tråd - vedlagt noen utdrag.

Vurderer du Fibaro Home Center? Les denne først - sc1.jpg - cozmo
Vurderer du Fibaro Home Center? Les denne først - sc2.jpg - cozmo

   #1
 1 127     Skedsmo     0
Jeg har fulgt med litt på Fibaro sitt forum og i et svenskt Z-Wave forum. Triste greier.
Måten de håndterte Fibaro Wallplug saken i Sverige, hvor Elsäkerhetsverket gav dem salgsnekt pga. brannfare er også kritikkverdig.  Først påsto Fibaro at rapporten er falsk. Når Elsäkerhetsverket offentliggjør rapporten begynner Fibaro å tåkelegge hele saken istedet for å tenke kundens sikkerhet.

http://www.elsakerhetsverket.se/sv/Produktsakerhet/Forsaljningsforbud/Skarvuttag-med-glapp/


Roger
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 8 026     Bærum     0
Jepp.

Generelt syns jeg man virker å ha kommet utrolig kort med z-wave tranceivere med stabile og gode tilhørende programvare-løsninger - tatt i betraktning hvordan z-wave har blitt hypet opp.

Hvis jeg skal begi meg ut på Z-wave nå virker Vera3 som det naturlige stedet å starte. Evt en Razberry Pi...
   #3
 113     3
Den svenske testen er litt "suspekt". Bl.a. gir den karakteren "failed" selv om enheten besto testene. Den norske importøren har samarbeidet med DSB i Norge som ikke har funnet noen svakheter ved produktene og ville ikke gå ut med noe omsetningsforbud. Og den testen ble gjort for en god stund side.

Man kan jo la seg skremme av en plugg som blir svidd, men om det er alt som skal til så er det ikke mye elektronikk man kan handle. Googler man så har de fleste merker og de fleste kategorier treff på enheter som har tatt fyr eller har begynt å ryke. TVer, vannkokere, strykejern, PCer, nettbrett, mobiler, vaskemaskiner, oppvaskmaskiner, DVD-spillere osv.

Man må sette sin lit til at en gjeng amatører som ikke tar sikkerhet på alvor aldri ville fått CE-merket på produktene sine. Og designet og måten Fibaro sine produkter kjennes ut alene er bevis nok for meg på at dette ikke er noe billig jalla-elektronikk og at det er et seriøst firma.

Jeg skal styre 3 panelovner med en termostat via wall plugs, kontrollere fuktnivå i kjeller, ha 5 røyk-/branndetektorer på strategiske steder, ha lekkasjevarsler under kjøkkenbenken og et par kameraer og dør-/vindussensorer. Personlig gleder jeg meg til å prøve det ut så er det bare å velge noe annet om man tror et tilfeldig valgt annet elektrisk apparat er tryggere enn dette.

De fleste klagene jeg har lest på funksjon kommer fra folk som har veldig avanserte oppsett, så må man bare se litt på hvilke behov man har for å vurdere risikoen. En kar som har brukt et år på å programmere huset sitt... Ja vel.
   #4
 486     0
Husker jeg tittet på Fibaro for rundt ett år siden, la det fra meg fort siden jeg syntes det var for ferskt og uprøvd. Gikk heller for en Z-Wave og RFXtrx løsning med VeraLite. Erfaringen min med Z-Wave er delte, når du får det til å funke er det knallbra. Men det er mye knot for å få det til, virker nesten som det ikke er noe skikkelig standard for det.

Takk for info om homeplug, vurderte  kjøpe denne for å styre noen varmeovner, skal droppe det.
   #5
 111     Oslo     0
Jeg har to stk HC2 fra Fibaro med tilhørende oppsett av diverse Z-wave enheter på hhv hytta og hjemme. Jeg har vært relativt aktiv med oppsett og systemene de 18 månedene siden jeg fikk den første HC2 i huset. Mye er lovende, noe er bra allerede, noe er rett og slett ikke helt som det burde være. Kort sagt Z-wave er "work in progress". Men noen små tegn i tiden tyder på - for oss troende - at teknologien er i ferd med å modnes.
Signatur
GR
   #6
 785     Rogaland     1
Har vært godt fornøyd med Fibaro-produktene mine, men jeg har valgt å gå for VeraLite som controller, ikke HC2, rett og slett fordi den fremstod litt umoden da jeg kjøpte for 1-2 år siden. Har også valgt produkter fra flere forskjellige produsenter for å få det jeg vil oppnå, men bruker altså Fibaro sine røykvarslere, dimmere og brytere.

Du kunne jo gått for Elko Wireless som de fleste elektrikere vil installere om du ber om trådløst smarthus. Da får du halvparten av funksjonaliteten, du må betale for proprietær software om du vil gjøre noe selv, eller betale elektriker på timesbasis for å konfigurere hver eneste endring du vil gjøre, og med et avansert oppsett for et helt hus så skal du ikke se bort fra 200-300 000,- i kostnader. For ikke å glemme at konfigureringssoftwaren ser ut som den er snytt ut av nesa til Bill Gates i 1992, a la Windows 3.11.
   #7
 111     Oslo     1
I forhold til alternativene, vel jeg vurderte alle siden jeg hadde luksusen å starte med et hus som skulle totalrenoveres. Sett funksjonalitet/nytte opp mot kostnad (både initialkost og forventet levetidskost) - samt fremtidspotensial så valgte jeg å satse på Z-wave - først en gang (HC2 for hjemmet) og så 12 mnd senere nok en gang (HC2 for hytta ved sjøen). Om det blir en tredje runde er avhengig av videre utvikling for både z-wave i stort og HC2, samt nødvendig kvalitet/hastighet på internettforbindelsen på hytta på fjellet. (Remote Control / styring og overvåkning er for meg vesentlig).
Signatur

GR
   #8
 785     Rogaland     0
Har HC2 (evt HC Lite) god kompatibilitet mot andre fabrikanter?
   #9
 111     Oslo     0
Kompatibilitet er en issue først og fremst for batteridrevne enheter. Selv har jeg en rekke enheter fra forskjellige fabrikanter, de fleste virker fullt ut som de skal, noen har noe begrenset støtte og noen støttes foreløpig ikke i normal sw. (Pt et par beta sw versjoner som skal støtte flere typer enheter, men beta versjonene er ikke stabile. Fine for testing, men ikke noe å basere styringen av ditt smarthus på).

Anbefaler å sjekke http://forum.fibaro.com/

Jeg har satset på og mener Fibaro pt er det beste Gateway valget. Men her får den enkelte selv vurdere behov og egen smak og behag.
Signatur
   #10
 1 127     Skedsmo     0
Da har Svenske Elsäkerhetsverket gitt salgsstopp på flere Fibaro produkter.
Nå er det trådløs dimmer og bryter for skjult montering som har fått salgsstopp.

Dette kommer i tillegg til salgsstopp på Fibaro Wallplugg fra tidligere i år. Fibaro har ennå ikke adressert problemene som førte til salgsstopp på denne.

http://www.elsakerhetsverket.se/sv/Produktsakerhet/Forsaljningsforbud/Stromstallare-och-dimmer-far-forsaljningsforbud/

Roger
Vurderer du Fibaro Home Center? Les denne først - fibaro-wall-plug-energy-meter.jpg - rsamdal
Vurderer du Fibaro Home Center? Les denne først - Fibaro-Dimmer.jpg - rsamdal
Vurderer du Fibaro Home Center? Les denne først - fibaro_relay_switch_3kw.jpg - rsamdal
Signatur