545    10    0  

Webkamera på hytte med wifi via mobildata

 28     0
Hei,

Dette er sikkert ikke riktig sted på forumet, men jeg fant ikke noe bedre kategori.

Vi har en hytte hvor vi ønsker et webkamera (kun på privat grunn/eiendom). På hytta har vi mobilmodem med begrenset data per måned.

Finnes det webcam/overvåkningskamera hvor man i innstillingene kan si at den kun skal ta et bilde når den blir bedt om det, og at man kan se live video kun når man ber om det?

Eventuelle prodiktanbefalinger, eller anbefalinger om andre forumkategorier?

   #3
 76     0
Bruker hikvisionkameraer og asusruter med mobilplugg satt opp med dynamisk DNS, fjerntilkobling med OpenVPN. Kameraene tar opp ved bevegelse og ev. PIR-alarm for innekamera og sender e-post med bilder ved bevegelse. Fornøyd med kameraene men kommer til å bytte til mikrotik ruter og SXS LTE når denne kommer i ny versjon.

Har kjøpt mine kamera fra aliexpress, obs sørg for å få engelsk oppgraderbar versjon.
  (trådstarter)
   #4
 28     0
Det er gave til min mor. Må være enkelt, gjerne appbasert.

Tipper hun vil bytte på å filme ut for å se snømengde, og på å filme innendørs. Beskjed på epost ved bevegelse er et pluss, men ikke et krav.

Det viktigste er at hun har kontroll på mobildatabruken (bruker lite data), og at det er enkelt i bruk.
   #6
 2 012     Asker     0
Pris er da også et element. Kanskje noe standalone ip kamera er tingen. En del semi-proff blir fort 5-8k før du er online.
Signatur
   #7
 63     0
Det er en "kombo" for både ute- og inne-forhold som er ganske bra: Netatmo "Presence" og "Welcome". Det første ("Presence") er et ute-kamera, som reagerer på bevegelse samt at det har ansiktsgjenkjenning (og lys). Finnes bl.a. på komplett.no. Jeg har selv "Welcome" i huset mitt, det har fungert uten problemer i et par år, spesielt greit mhp. å finne ut av når barna er hjemme fra skolen. En kollega her på jobben tok tipset mitt og kjøpte begge to, han er godt fornød han, ser ulike dyr gå forbi hytta osv. Du kan stille inn det med "ta opp ved bevegelse" evt. se på bilde ved behov.

Jeg vil si at en "tripple package" er fin også, ta med Netatmos værstasjon. Slik kan du få inne- og utetemperatur, følge med på været hver dag evt. over måneden osv. Fungerer glimrende, jeg har hatt værstasjonen i drift i et par år. Disse verktøyene trekker data når du spør om temperatur osv., men driver ikke på med å sende masse greier/data når du ikke bruke rapplikasjonene.

Når du har alle de tre, kan du se på dem samlet på web-siden din, evt. på app på telefonen.

Det finnes mange web-kameraalternativer, men her får du altså produkter som står i stil med hverandre og som fungerer skikkelig bra. Elegant fransk design får du også, samt "new high tech"

   #8
 1 189     0
Jeg bruker Ubiquiti sin løsning på hytta. To stk. G3 Flex kamera koblet til en PoE-switch (kan bruke POE-injektor isteden) og en Cloud Key G2+ som styrer kameraene og tar opp alt. Den har 1TB disk så den lagrer ganske lenge.

Via app på mobilen (og portal på PCen) kan jeg gå inn og titte på opptakene eller live akkurat når jeg vil. Jeg kan eksportere deler av opptakene, se på "events" (tidsrom i opptakene som er markert pga. bevegelse) og se på opptak både i slow-motion og høy hastighet.

G3 Flex kamera: https://www.dustin.no/product/5011080591/unifi-video-g3-flex
Lagringsenhet: https://www.dustin.no/product/5011102936/unifi-cloud-key-gen2-plus

Merk at dette er en kablet løsning. Kameraet må ha ethernet-kabel fra router/switch men trenger ikke strømkabel ved kameraet siden det får strøm over nettverkskabelen. Man kan bruke PoE-injektor eller switch for strømforsyning. F.eks en slik switch:

https://www.dustin.no/product/5011002766/unifi-switch-8-60w

Den kan også levere strøm til trådløse aksesspunkt, jeg har 3 stk. fra Ubiquiti i hytta. Ett inne og to ute på hver sin endevegg for å dekke store områder rundt hytta. Dette pga. at vi ikke har brukbar mobildekning, så jeg er avhengig av Wifi-tale for å kunne ringe og motta samtaler.

Trenger man bare strøm til ett kamera og ikke noe annet duger en slik fint:

https://www.dustin.no/product/5010978149/poe-50-60w
wth
   #10
 116     NA     0
Vi har Arlo fra Netgear som overvåkning på hytta, over mobildata.
Mener videoene lagres lokalt på baseenheten, men du får varsel ved bevegelse.

Bruker kun data når man logger inn for å se så vidt jeg vet (ikke mitt abo).