1 552    15    2  

AL-KO Snowline 760 te

 49     0
Fikk denne idag. Umontert selvfølgelig. Transportøren kom ikke opp bakken så jeg måtte montere den delvis på veien og kjøre den opp. Forholdsvis greit å montere og det er bra for monteringsanvisningen er ræv. Kommer tilbake med mer info senere. Må på fotballavslutning med eldstemann.

AL-KO Snowline 760 te - IMG_20171127_172401.jpg - EDBL
Siste redigering: 27. november 2017 18:26:05 av EDBL

  (trådstarter)
   #1
 49     0
Fresen er montert og har fått prøvd seg på litt 15cm gammel skare/snø. Den kaster bra, men pga lite snø har den ikke fått noen skikkelig ildprøve. Det var meldt mye snø i løpet av noen dager, men meteorologene har endret mening så vi får se om det blir noe snø å prøve fresen på.

En ting kan jeg ihvertfall si. Den er veldig lettstartet. I -15 var det nok med 5 trykk på primeren, full choke, halv gass og ett drag i snora. Bruksanvisningen sa choken av og full gass, men jeg synes det virker litt skummelt å la motoren dra seg opp på fullt turtall med det samme den starter så jeg bruker startanvisningen son fulgte den gamle fresen.
  (trådstarter)
   #2
 49     0
Brøyta ca 10cm forholdsvis lett nysnø idag. To oppkjørsler på ca 150-200m + ca 300kvm gårdsplass. Ikke mye utfordring, men det var greit å se at fresen gjør det den skal. Men lykten er ikke verd mye der den lyser rett i tuten.
HSt
   #3
 26 359     Lillestrøm kommune     0
Med full choke så drar ikke min seg opp i fylt turtall ved start, selv om gasshendelen står på Max, men så er det et annet fabrikat
   #4
 2 655     I huset mitt     0
Er vel spjeld-choke på de fleste av disse motorene, så ikke mulig å få til full gass/turtall med choke på.
-Og gasshendelen styrer ofte ikke gass-spjeldet direkte, hendelen gir vel bare settpunkt til regulatoren.

Jeg starter min med passe antall primer-trykk, choke på og så starter den på 1 eller andre trekk alltid. (primer sikkert mere enn det som står i manualen) Også starter med gasshendelen på ca 50%.
  (trådstarter)
   #5
 49     0
Etter at motoren har startet går den ikke veldig rent og på fullt turtall før jeg stenger choke'en. Synes det er greit å starte den slik så får den gå på litt lavere turtall i starten.

I natt kom det 30-40cm lett snø her. Fresen gjorde en topp jobb. Kaster langt selv om det er lite vekt i snøen. Når jeg var ferdig med hele området hadde det kommet til 5cm så jeg tok en runde til. Og noen timer senere lå det 10cm til. Så fresen har gått en stund idag. Er så langt fornøyd. Lurer litt på hvordan jeg skal få byttet olje etter 5 timer. Må vel kjøpe hevert.
   #6
 2 655     I huset mitt     1
Biltema eller Jula har vel sånn liten pumpe (enten manuell eller elektrisk) om du må suge opp olja gjennom peilepinnen.
(Sier ikke den egne manualen til motoren noe om oljeskift?)
  (trådstarter)
   #7
 49     0
Det må vel bli noe sånt ja. Bruksanvisningen er ikke så veldig detaljert. Det står bare at man skal bytte olje etter 5 timers drift. I det hele tatt er ikke manualen særlig god. Bildene er dårlige og instruksene mangelfulle.

   #8
 2 655     I huset mitt     0
Kanskje en av de boltene som sitter helt nede på motoren/blokka på siden er for å tappe av olja?
Hvor sitter peilepinnen?
  (trådstarter)
   #9
 49     0
Mulig. Jeg har ikke sjekket så nøye. Det er en gul topp nederst på blokka. Peilepinnen sitter i påfyllingslokket på toppen av motoren.