3 359    3    1  

Ariens med startvansker

 358     Barteland     1
Hei, har en 1982 ariens 832 med en tecumseh hm80 (8 hk) motor som krangler.
Den har fått seg ny forgasser i fjor og virket fint når den blr stallet for sesongen.
Nå nekter den å starte, byttet plugg og konstantert gnist, tømte bensintank og renset denne før påfyll av ny aspenbensin. Åpnet bunnkpppen på forgasser å fant litt rusk, så jeg demonterte forgasser og renset den grundig med forgasserrens og trykkluft.

Ettersom motoren går om jeg konstant gir den startgass har jeg konkludert med at den ikke får bensin, men jeg ser det kommer bensin til flottørkammeret, så det må være noe med forgasseren? Som sagt er den ny og renset... Kan det være fks dårlig kompresjon?
Signatur

   #1
 2 702     Vestlandet     0
Ser du at pluggen blir våt av bensin hvis du drar ei stund da?
   #2
 5 227     0
Kjørte du på vanlig bensin i fjor?
Eg har dårlig erfaring med aspenbensin på gamle motorer, det er mange som rapporterer problemer med denne bensintypen på ein del motorer.

Men stort sett starter de, men går dårlig/ujevnt.
  (trådstarter)
   #3
 358     Barteland     0
Problem solved!
Etter å ha renset forgasser to ganger uten hell tok jeg å monterte en ny primer. Trodde ikke det skulle utgjøre noe forskjell i og med at jeg både hadde tvangskjørt på startgass og blåst i primerstussen på forgasseren uten hell. Men etter å ha primet 3-4 ganger startet klenodiumet på første drag. Konklusjon; en sånn motor er avhenging av en tett lukket krets for å trykke bensin opp i systemet og overvinne luftlåser...
Signatur