7 897    14    1  

Ny snøfreser: belte eller hjul?

 1 429     Enebolig     0
Jeg skal kjøpe fres sammen med noen hyttenaboer for å brøyte stien fram til hyttene og ta parkeringsplassen. Stien er over 60 cm på alle steder, unntatt ett sted der jeg må opp i ca. 10 cm høyde for å få 60 cm (en stein med utløper). Den er ikke veldig svingete, men litt. Den er egentlig mer ujevn enn svingete, derfor tenkte jeg på beltefres (Honda 622T eller tilsvarende), for da kan jeg jo stille høyden. Å tråkke i 5-6 cm snø er jo ikke noe problem, men de siste årene har det kommet lavende ned 30-60 cm snø i løpet av noen dager når det først snør. I tillegg vil jeg gjerne brøyte en ca. 50 kvadratmeter stor platting, og da er det ven nærmest nødvendig med belter. Eller er jeg helt på jordet? Burde jeg heller satset på freser med hjul og tatt plattingen med sørlandsskuffe?
[hr]
Moderator: Endret tittel fra "Blir belte eller hjul best på en småsvingete sti med en del ujevnheter og stein?"   Wink

  (trådstarter)
   #2
 1 429     Enebolig     0
Jeg trodde alle beltefreser hadde justerbar høyde, men jeg tar kanskje feil. Jeg vet det er lettere å svinge med hjul, men som sagt er det mer ujevnt (stein og røtter) enn det er svingete der jeg skal ta. Vanskelig dette...
   #3
 122     Telemark     1
For guds skyld, kjøp beltefreser.

Hva gjelder den steinen som stikker ut så ville jeg ha forsøkt å borre / sprenge med trollkraft for å få den vekk. Du kommer garantert til å glemme den mere enn en gang :)

  (trådstarter)
   #4
 1 429     Enebolig     0
100-metersbeltet... Og meget konservative hyttenaboer. Ikke en stein skal snus! Wink Og jeg lener mot beltefreser, jeg var bare litt usikker. Takk!
   #5
 3 259     Akershus     0
Har ikke selv men såvidt jeg har fått med meg av rapporter fra naboer så er jo en fres med hjul mye enklere og lettere å styre/svinge.

Så ut fra TS sin beskrivelse av behovet, hvorfor belte?
Signatur
   #6
 141     0
Skal ikke si helt bestemt om belter er bedre enn hjul, men den lille Hondaen med belter nevnt i første innlegg av TS er en meget god fres. Nettopp kjøpt en slik selv og jeg kommer frem over alt. Den er såpass liten at det er ingen problem å manøvrere. Vil tro at en beltefres kommer seg lettere frem på en sti i forhold til hjulfreser.
  (trådstarter)
   #7
 1 429     Enebolig     0
Raven, det er det jeg også tror. Dessuten liker jeg at den er uten drivbelter. Hydrostat er knall! Så jeg jakter nå bare på Honda 622T. Men der skal man være kjapp, det går som regel under en time fra de er lagt ut på Finn til de er solgt! Derfor kjører jeg nå konstant oppdatering med Check 4 Change i Ildreven min...

  (trådstarter)
   #9
 1 429     Enebolig     0
Jeg fant en bruksanvisning for greia på netet. Og nei, den har ikke spak for justering. Men siden jeg bare skal bruke den på denne stien og parkeringsplassen, og alt er like ujevnt, gjør det ikke noe at man må fram med pipenøklene. Det er en høydejusteringsbolt på hver side som har tre stillinger. Gjett om denne vil stå fast i stillingen for ujevnt underlag...  ;D
Blir belte eller hjul best på en småsvingete sti med en del ujevnheter og stein? - Hondajustering.jpg - Pallantir
   #10
 141     0
Ser dere har funnet ut av det allerede. Men kan bekrefte at det ikke er noe høydejustering på spak. Heller ingen hydrostatdrift på 622/655 serie. Må opp på 7-serie for å få dette. Hvis det er noe jeg skulle ønske hadde vært annerledes på 622/655 så hadde det vært en egen spak/hendel for skovlene. Nå har man spak bare på en side å kan velge mellom fremdrift og rotering på skovler eller bare fremdrift. Noen ganger kunne jeg tenkt meg å bare kjørt skovler uten fremdrift. Foreksempel når jeg står mot en vegg/hindring eller mot en høy skavel.