#21
 186     1
22900 for Toro freser? Hvor stor er den? Jeg kjøpte Toro 826 for 10500 i strømstad og er meget fornøyd så langt. Den har som eneste freser et system som skal hindre freseren i å klogge igjen ved fresing i slaps.

   #22
 42     Akershus     1
Ja du kan få toro i flere prisklasser, men jeg hadde ikke særlig valg da alt
var utsolgt. Det var den dyreste.
Det funker sikkert ok så lenge det ikke inntreffer noe, men det er jo da man ser
servicen og hvordan det egentlig fungerer.
Brytebolt som ryker når det kommer fremedlegemer i freseren er å
foretrekke, ellers kan det gå skikkelig galt.
Det er mange ting som gjemmer seg i snøen som man ikke har kontroll på.

   #24
 159     Bærum     1
I stedenfor å opprette en helt ny tråd for snøfres så tror jeg vil heller bruke denne med tanke på tilbakemelding av de forskjellige merkene.

Hvis man legger Honda til sies (ser ut som at dette er en ener og den mest driftsikre snøfresen som finnes?) så kunne jeg godt tenke meg litt tilbakmelding for årets sesong, da tenker jeg litt i rettning av Ariens, ser at Klikk.no har lista opp forskjellige merker og modeller (http://www.klikk.no/bolig/bonytt/article519746.ece) er det noen som har erfaring med Ariens kontra en Toro.

Mitt inntrykk etter å ha lest denne tråden er at Ariens er mer driftsikker og har lite slitasje kontra en Toro. Snøfresen skal brukes nede på sørlandet (Kristiansand), hvilken Ariens bør man da gå får på en gordsplass med på ca 70-90Kvm?


Frank
   #25
 42     Akershus     0
Jeg har hatt ariens i 10 år, og skal kjøpe den igjen når saken min blir ferdig hos TORO
forhandler/importør.
De er lite samarbeidsvillig. :(

BRYTEINNER ER BRA.
   #26
 159     Bærum     0
Tusen takk for tilbakemeldingen ifbm Ariens, jeg tror denne står høyt på lista :-)
Forresten, jeg syntes prisen ikke var så gal til Ariens heller.

Frank
   #27
 9     1

.....Noe undrende konstanterte vi at brytepinnen ikke hadde røket og hele maskinen inne i skovlen var mer eller mindre vrengt.Ringte da forhandleren, de kom og hentet den skulle da se hva de kunne gjøre. Jeg spurte hvorfor ikke brytepinnen hadde røket, men det er det ingen som kunne svare på. De ringte da etter 2 dager og sa den var ferdig og skulle komme med den.
Den var rettet opp og malt over en flenge i skovern og så hadde de fjernet fjærene på vær side som gjorde det lettere å manøvre den.Jeg spurte hvorfor ikke brytebolten var utløst, men det har de ikke kunnet svare på til dags dato.Jeg har sendt saken til forbrukerrådet siden de ikke svarte meg på mitt brev.De har purret flere ganger, men de svarer ikke. Det værste med dette er at importøren var inn i bildet ved reprasjonen, men de svarer heller ikke.
::)
???

Hei Steinbukken
Jeg ser at du har missforstått dette med brytepinner. Jeg har noe erfaring fra bransjen (ikke så mye med snøfresere, men med andre produkter : ), men de såkalte bryteboltene er der kun for å beskytte en eneste ting, og det er fordeleren i midten av innmateren. Det som er med Toro(jeg har en selv) er at de har tatt seg bryet med å dimensjonere denne delen av freseren på en helt annen måte enn noen annen fres jeg har vært borti. De fleste andre fresere jeg har brukt, har spist bolter til frokost, middag og kvelds til min grenseløse irritasjon.

Tar jeg ikke helt feil er fordeleren til innmaterskovlene på din freser like hel????  Mitt neste spørsmål til deg er hva var det du fikk inn i freseren?
Jeg anser rydding av gårdsplassen før snøen kommer, som det viktigste man kan gjøre for å unngå ødeleggelse både av utstyr og nattesøvn.

Du kan jo ikke skyte importøren eller forhandleren fordi du ikke er påpasselig nok med hva du får inn i freseren. Hadde dette skjedd med bare snø ville jeg skjønt det, men av erfaring vet jeg at dette kun skjer når du får andre ting inn i makinen.

Jeg  skjønner at det er bittert, men sånn jeg leser denne saken som du har beskrevet, blir det som om jeg skulle dra Møller Bil for retten fordi kona mi rygget ned trappen hjemme i fjor selv om bilen har ryggesensor :o
:)

   #28
 42     Akershus     0
Nei da jeg har ikke misforstått noe som helst.
Poenget er at ingen vet hva det er som gjemmer seg i snøen, så derfor
er det veldig bra med brytepinner som stanser det fremmedlegemet som
eventuelt skulle komme inn i maskinen.
Dessuten fikk jeg med ekstra brytepinner om så skulle skje.
Jeg har kontaktet flere forhandlere som var like dårlig innformert som
meg.De sa det var brytepinner som det er på de fleste.
Du må jo være heldig som til en vær tid har kontroll på hva som ligger
under snøen som kommunen freser inn på din eiendom.
Så langt har jeg fått medhold i saken av forbrukerrådet.

ps. I brukerveiledningen står det:Hvis motoren treffer et fremedobjekt, må du stoppe motoren. Undersøke snøfreseren nøye for å se om den er blitt skadet, og reparer skaden før du starter snøfreseren
og tar den i bruk.)
Ja da kan det jo gå som det gjorde hos meg.SÅ DERFOR KJØP SNØFRESER MED BRYTEPINNER DU KAN STOLE PÅ. Wink DET BLIR BILLIGERE
I DET LANGE LØP, OG MYE ENKLERE FREMFOR Å DRA  Å REPARER DEN :-\

   #29
 171     Nord Norge     0
Det finnes kun 3 typer snøfreser på verdensmarkedet.
Yanmar
Honda
Ariens
Kvalitet og pris i den rekkefølgen.

Yanmar= når honda ikke blir godt nok og man er villig til å betale MYE ekstra.
Honda = dyrt men veldig bra
Ariens = amerikansk kvalitetsfres til en fornuftig pris. Savner det som de 2 japsene har men man får det man betaler for.

Så finnes det andre freser for de som ikke har så mye å frese på , og har tid til å skru og mekke i tide og utide ( Stiga,Toro,Partner og annet stasj fra asia og usa ) 
   #30
 4 112     Akershus (Follo)     0

Jeg  skjønner at det er bittert, men sånn jeg leser denne saken som du har beskrevet, blir det som om jeg skulle dra Møller Bil for retten fordi kona mi rygget ned trappen hjemme i fjor selv om bilen har ryggesensor :o
Smile

Tull!
Selvfølgelig skal man prøve å holde gårdsplassen fri for ting snøfreseren kunne få lyst på.
Men skulle jeg rense gårdsplassen for stein så ville jeg være nede på leira, så det er ulaseggjørlig.
Og hva med isklumper? Skal man sortere ut dem først?
Nei en freser uten brytepinne er bare for velpolerte asfaltgårdsplasser.
Signatur