790    3    1  

Eksospotte

 310     0
Har en Stiga freser med Tecumseh motor.  Arvet den fra forrige eier av huset.  Den er ikke all verden vil jeg si, men den gjør jobben, spesielt med en god dose silikonspray i tuten.

Men, hver eneste gang jeg bruker den, så funderer jeg på hvorfor en liten snøfreser med 8HK skal bråke mer enn et middels småfly.  Det sitter jo en latterlig liten eksospotte på den, som jeg mistenker at har som mulig eneste funksjon er å være flammedemper når den får litt mye bensin.

Så kommer det gode spørsmål, er det noen som har prøvd å sette på en eksospotte fra et eller annet annet?  En gammel potte fra en motorsykkel eller en lada eller hva som helst?  Vil det fungere eller kommer jeg til å slite med at "backpressure" fra potta blir feil så den kommer til å gå dårligere ?
(Nå tror jeg det skal vanskelig gjøres at den går stort dårligere enn den gjør men...)

knall!!

HSt
   #1
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Du må jo ha freser som står til nick'et dit Grin

Jeg har 12 (eller 13?) HK kina freser og kan bekrefte at den høres godt denne også.  Jeg er redd det å skulle mekke egen lydpotte vil påvirke egenskapene, det er vanligvis full effekt som også gjelder her (skal kaste opp over en kant).  
   #2
 1 323     Østlandet     1
Been there, done that.
Har forsøkt å mekke potte selv både på Tecumseh og B&S. Kjøpte til slutt en lyddemper spesial laget for gamle B&S via lokalt verksted.

Og joda potta funket den, men da forstod jeg hvorfor B&S ikke støydemper disse motorene i utgangspunktet; det er så mye mekanisk støy fra motoren i seg selv at litt eksoslyd fra eller til spiller liten rolle.

Men joda, med ny potte bråker det ikke like ille 1 km unna Smile
   #3
 2 684     Vestlandet     0
På stiga park er det jo en diger lyddemper, fra fabrikk. Det funker bra.