796    3    1  

Erfaringer med Ariens Pro Hydro Rapid Track 28 EFI

 16     Nord-Norge     1
Jeg har bestilt en Ariens snøfreser som nevnt i tittelen. Snøfreseren har belter (rapid track) og EFI (electronic fuel injection). Den blir levert i dag eller i morgen og mens jeg venter i spenning tenkte jeg å spørre her på forumet om det er noen som vil dele sine erfaringer med snøfreseren?

Det jeg kanskje er mest spent på er hvorvidt den er grei å håndtere med Auto-Turn. Det har vært noen barnesykdommer på Auto-Turn hvor den var overfølsom, men det skal ha blitt utbedret før denne modellen ble lansert?

   #1
 11     Tvedestrand     0
Spennende kjøp du har gjort.
Jeg kjøpte denne for 2 år siden. http://www.ariens.no/privatmarkedet/snofresere/2-trinns-med-beltedrift/ariens-deluxe-track-28-let.html
Syntes den er litt tung å gå med. Å snu mens kassa er nede i snøen er tungt selv med auto-turn. Så jeg vurderer å bytte igjen til den du har bestilt eller en Honda.
Håper du blir kjempe fornøyd med din nye fres😊
Håper også at du kan komme med dine tilbakemeldinger og erfaring med håndteringen av fresen. Er den lett i bruk, hvordan er den å snu rundt på. Ofte skal den brukes rundt huset å da er det kjekt med en fres som er lett å snu på!
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 16     Nord-Norge     0
Jeg har hatt snøfreseren i to dager nå og kan vel konkludere med at auto-turn fungerer så godt som jeg hadde håpet på.

Med Rapid Track kan jeg blant annet velge "hjulmodus" for beltene. i den oppstillingen opplever jeg at maskinen er lett å håndtere, lett å snu. Med et relativt enkelt grep kan jeg endre til "dig-in modus" hvor jeg antar at beltene fungerer mer som din nåværende modell gjør. I den oppstillingen er det fryktelig tungt å snu maskinen men det er kjekt når jeg skal grave meg inn i en snøhaug, gjerne en litt tettpakket haug og maskinen vil ikke så lett gå oppover slik jeg kan oppleve i "hjulmodus".

Så, slik du beskriver det kan det virke som om en oppgradering til Rapid Track ikke er så dumt. Du får belter og de fordelene det har men det blir trolig mer håndterbart enn tidligere. Merk at jeg ikke har testet din modell og jeg har ingen erfaring med andre snøfresere enn denne. Dette er min første befatning med snøfreser. Jeg har derimot en revmatisk sykdom, bindevevssykdom som er mye av grunnen til at jeg like gjerne valgte å gå all-in med denne freseren. Jeg ønsket belter og auto-turn var veldig viktig- og jeg opplever at det fungerer bra så langt. Snøfreseren oppleves som lett å styre i hjulmodus og jeg regner med at det blir enda bedre etter litt trening og tilvenning.

Jeg setter forøvrig stor pris på varme i håndtakene ettersom det lindrer leddsmertene. Selv med tynne skinnhansker i bruk, får jeg en behagelig lunk. Snøfreseren er lettstartet, det er bare å vri nøkkelen og dra en gang i snoren. Den har EFI som mange er skeptiske til (ny teknologi, usikkerhet mtp levetid m.m.). Det innebærer at jeg slipper å forholde meg til choke og manuell pumping for det styrer maskinen elektronisk. EFI skal etter sigende være en fordel med tanke på at maskinen tåler lagring av bensin på tanken i løpet av månedene utenom sesong. Skal jeg sette fingeren på noe, så må det være at bensintanken er latterlig liten. I praksis må jeg fylle tanken i forkant av hver økt, den drikker jo tross alt rundt 2 liter bensin per time.

Jeg lover å komme tilbake med flere erfaringer og synspunkter på maskinen når jeg har brukt den en stund!
   #3
 11     Tvedestrand     0
Takk for tilbakemeldingen din. Høres jo veldig bra ut dette. EFI er vel samme system som jeg har på stihl motorsaga mi. Kjempe fornøyd med dette bare å dra i snora. Et tips hvis du har innkjøring med grus, eller får skrap inne i fresen over tid. Er å lakkere over stripene. Ariens selger original lakk på sprayboks. Ellers må lakken være så blank som mulig(hammerright funker også bra men er sort. Selger bla på jula). Silikonspray kan også være lurt og spraye med inne i skovlen inni mellom men ikke en nødvendighet. Det er gjerne 2-3 fettnippler så få deg en Fettpresse og fett som du kan trykke inn i de. Jeg har også rutiner med å fylle taken etter hver gang jeg har brukt fresen. Bytter også olje årlig uavhengig hva andre mener om det. Jeg er så glad i fresen når snøen står på at den får den beste spa behandlingen hvert år. Har til nå aldri hatt driftsproblemer med fresene jeg har eid😊

Signatur