8 501    6    0  

Honda 622 med feil på fremdrift

 2     0
Freseren overtok jeg fordi eierne syntes den ble for dyr og reparere på verksted. Det er en 2006 model med belter og elstart. 1 dag skruing + deler var dommen fra verkstedet.
De hadde skiftet gir uten å stoppe fremdriften. Resultatet var => ingen framdrift  :-(

Hva er det mest sannsynlig som er ødelagt ?

Her er det vel bare og begynne demontering for å finne ut hvilke deler jeg trenger.
Har skrudd en del på snøfreser til ATV, men det kan ikke sammenlignes.

Hvordan kommer jeg enklest til girkassen på denne? Skal jeg legge den på siden, eller fremover? Har det noe å si for motoren hvilken side den ligger på ?

Ønsker jo selvsagt å skru minst mulig og trenger litt tips fra noen som har skrudd denne typen Honda snøfreser før.

På forhånd takk.  Smile

  (trådstarter)
   #1
 2     0
Har demontert freseren. En aksling på venstre side av girkassen har slått hull i girkassen. Nesten ferdig med demonteringen. Kun splitting av kassen gjenstår. Da får jeg full oversikt over hvilke deler jeg trenger.

Er det noen som vet om delefreser av denne typen ?
   #2
 8     0
Jeg seer at du har en 622 med belter. Jeg lurer på om disse passer på min hs 80...? Hadde du kunnet ta målene på beltene dine? Lengde/omkrets utvendig, bredde, og avstand mellom tennene innvendig. Hadde vert kjempefint om du kunne det!  Smile
   #3
 2     0
Hei, har samme problemer. Slått hull i gearkassen. Ser ut som en aksling med tannhjul som har slått hull i gearkassen. Fant du noen årsak til dette? Har du fått det fikset? Hva ble isåfall skaden i pengeboken?
HSt
   #4
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Velkommen til BB, vi bør engentlig ikke spøke med nye medlemmer, men det fortelles her på forumet til oss som har "Kina fres" at Honda aldri har problemer ...

Fordelen må vel være at med Honda bør dere ha greiere tilgang på reservedeler, noen Kina leverandører har dårlig med slikt.

På biler så er det gjerne en splint som låser akseltapper i hverandre som sklir ut og som knuser girkassehuset innenifra. (Crysler der Crysler har brukt motor fra annen produsent i Europa). Om det er samme problemet i snøfreser verden vet jeg ikke.

   #5
 5 979     Finnmark     0
Velkommen til BB, vi bør engentlig ikke spøke med nye medlemmer, men det fortelles her på forumet til oss som har "Kina fres" at Honda aldri har problemer ...

........tydeligvis brukerfeil??
Det er vanskelig å unngåSmile

I første innlegg står det: skiftet gir uten å stoppe framdriften;)
Signatur
   #6
 2     0
Jeg har demontert det meste nå, har tatt gearkassen fra motoren, så nå gjenstår det kun å klive gearkassen.. Den akslingen som har laget hullet i gearkassen er helt løs, den datt ut av huset når jeg rekklet gearkassen løs fra motoren. Det ser ut som at veggen i gearkassen er veldig tynn der det har blitt hull, ikke mer en ca 2mm tykkelse, så det kan ikke være særlig sterkt.
Men for meg så virker det som at det er en gaffel som skal holde akslingen på plass inne i gearkassen, å den har mest sannsynlig hoppet av, og akslingen har blitt presset ut gjennon veggen i gearkassen..