5 872    4    0  

Husqvarna ST 276 EP

 2     Sørlandet     0
Mine foreldre skal ha seg en snøfreser. Vi har tittet litt rundt men
synes nok at Honda til over 30000,- er litt dyrt.
De har fått et tilbud på denne Husqvarna ST 276 EP til 19000,- veileden 23565,- http://www.husqvarna.com/no/landowner/products/snow-throwers/st-276ep/
Er det noen her som har noen synspunker på denne/prøvd den?

Er det andre typer dere kan anb til 19000,- - 230000,-?

Vi bor på sørladet og har vi stort sett snø den ene dagen og regn den neste så vi trenger noen som greier litt tung snø også.

TH

  (trådstarter)
   #2
 2     Sørlandet     0
Heisann

Takk for svaret og tipset.

Var i går innom og snakket med de som selger Honda her sør og da mente han at de kom nok til å angre på at en ikke har kjøpt større motor.
Du kan si det slik så har verken jeg eller mine foreldre vært borti snøfreser før så derfor synes vi dette er litt vanskelig.
Før så sa de alltid her sør at minimum 10-11 hk motor men som jeg har forstått så er dette med dagen maskiner endret seg så de er kraftigere dagens maskiner kontra de gamle.

Mener du/dere at det holder med en 6 hk her på sørlandet da vi kan få en del Våååååt snø?
En annen ting dette er en maskin også min mor av og til må betjene og da er det vel en fordel med en litt lett en eller?

TH
   #3
 22 352     Akershus     0
Den gamle Gilsonen min brøytet bort kompakte brøytekanter og sammenpresset sne. Den kastet dette ikke så særlig langt, men det forsvant. Den er så vidt jeg husker 5 hester. Det fungerer vel fordi den ikke er så særlig bred. Så det med effekt er ikke alt.
   #4
 4 114     Akershus (Follo)     0

Mener du/dere at det holder med en 6 hk her på sørlandet da vi kan få en del Våååååt snø?
En annen ting dette er en maskin også min mor av og til må betjene og da er det vel en fordel med en litt lett en eller?

Det er et veldig godt poeng! Jeg har en stor maskin, og treffer den klumper så er det ikke alltid like enkelt å henge på om man ikke selv har bra med tonnasje.

Har du stor flate som skal freses så taler det for stor maskin.
Snør det mye så taler det for stor maskin.

Disse to punktene gjelder ikke alltid, da det noen ganger ikke er så enkelt å utnytte en stor maskin. Kanskje trenger du isteden en som kaster langt. Og det hjelper ikke om den er stor dersom den som skal bruke den ikke klarer å styre den. En kombinsajon av stor fresebredde og liten motor ville jeg holdt meg unna.

Du kan jo se om du kan få prøvekjøre en? Hadde noen kommet forbi her mens jeg freser og spurt om de kunne få prøve å frese gården min så hadde de fått lov.  ;D
Signatur