22 895    16    14  

Hvordan øke kastelengde - eldre Ariens

 200     7
Har kjøpt en eldre Ariens og har ikke store forventninger pga alder og pris. Motoren er lettstartet og går som "ei klokke"...ei bråkete klokke :)

Dog skulle jeg gjerne hatt litt lengre kastelengde. Hvilke grep kan man gjøre for å fikse dette, hvis det i det hele tatt er håp? Er det noen slitedeler som kan skiftes, eller må man leve med dårlig trøkk?

Er ingen guru på snøfreser, som dere sikkert skjønner. Da var det lettere med 2-takts moped for maaaange år siden :-)


   #1
 187     Frei     1
Man får visst bedre kastelengde ved og minske mellomrommet mellom impelleren og impellerhuset . Har ikke prøvd dette selv  . Ligger endel på nettet om dette .
   #3
 1 212     Norge     0
sørg for at det er lakkert og glatt og fint inne i viftehuset-utkastartuten. Blir iallefall ikkje bedre kastelengde viss snøen kladdar og legg seg fast.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 200     0

sørg for at det er lakkert og glatt og fint inne i viftehuset-utkastartuten. Blir iallefall ikkje bedre kastelengde viss snøen kladdar og legg seg fast.


Ja, dette nevnte noen kolleger av meg. Skal se om jeg får tatt en titt på det ved første anledning.
   #6
 187     Frei     1
Det hjelper også og gni stearin i utkaster og impellerhuset . Men lakke opp hvis det har begynt og ruste er nok best .
   #7
 8     Norge     0
Bestillte det fra produsenten i Canada, via deres nettside. Ser at de har fjernet bestilling til europa.
Send de en mail og hør om de fortsatt sender til europa.

   #8
 549     Auli     0
jetcarrier.no
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 200     0
Nå sist når jeg fyrte igang fresen så ville ikke "driv-verket" gå rundt. Med driv-verk så mener jeg mekanismen som tar seg av å hive snø Smile

Først tenkte jeg at noe var fryst fast, men det virket ikke slik, da jeg klarte å røre på "impeller" med en solid pinne/lekter (har skjønt at man skal holde hendene langt unna maskineriet).

Da jeg var på vei å gi opp, rørte jeg litt ekstra mye på "impeller"...long story short: Den begynte plutselig å virke igjen. Kan ellers nevne at jeg synes "skovelen" går litt lenge rundt etter at jeg har slippet klutsjen/håndtaket....kanskje dette er normalt?

Noen som har kunnskap innenfor dette temaet?