141    6    0  

Liten snøfreser til ujevnt grusterreng

 100     Farsund     0
Ser masse på snøfresere for tiden. Honda, Yanmar o.l. er enten fryktelig dyrt eller lite av i mitt område. Vil gjerne ha en med fremdrift og glidesko sånn at det er lett å navigere terreng mens man holder på, samtidig så lett og liten som mulig. Så f.eks. litt på Stiga 56 P. Ser felleskjøpet selger ariens, men de er litt store. Området mitt er ikke stort i det hele tatt, men ryggen begynner å sette pris på automatikk.

Er teknisk av meg og flink til å ta vare på motorer. Noe rimelige modeller som duger greit?

TSt
   #1
 8 788     0
Har vært borti 6,5Hk klassen. Noen fungerer mens andre tettet seg og var helt ubrukelig. Men dessverre så synes ikke noen at det er noe spesielt lett å bruke snøfreser enten de er kjempe store eller middels som dette.

Der jeg bodde før og hadde felles vei til gårdsplass med to hus endte jeg opp med å måke hos nabo med hans fres mot å få lov å bruke den å fellesveien. De var litt bekymret når jeg flyttet etter flere års drift men for meg var det en kjempe løsning. Har en 12HK rimelig fres i dag om heller ikke er lett å betjene.

Er nok redd en overvurderer glideskoene sin evne. Disse kan forsøke å holde fresen litt oppe så den ikke tar med seg alt under men det er ikke noen "ski" for å manøvrere fresen.
  (trådstarter)
   #2
 100     Farsund     0
Tenker kanskje at fremdriften gjør at hvis den støter borti noe, så kan jeg vippe bakover litt og la den kjøre over det i stedet for å dytte på bittesmå gressklipper type hjul, særlig når fronten hele tiden vil ned pga motor vekt. Har ikke prøvd noen av delene, så vanskelig å egentlig vite.

Var innom en sjappe i dag. Kikket på en MTD som så fin ut. Men når de begynte å prate om årlige servicer til opp mot 1K, samt antyde at jeg ikke kunne vite selv hva jeg pratet om når det gjaldt motor og vedlikehold så gikk jeg litt i revers. Spurte bare om typiske slitedeler selv.

Selger begynte plutselig å prate om at guvernør justerer tenningen på motoren og at folk ødelegger motoren ved å justere disse selv. Da begynte det å skurre for meg, for jeg har skrudd nok på gressklippere med dårlige guvernør-fjører til å vite at de bare justerer gassen. Tenninga er statisk via magnetisk coil. Men neida, visste ikke hva jeg prata om og da ble det til at selger hadde mye annet å gjøre på og at butikk egentlig hadde stengt. 
Siste redigering: 23. februar 2021 13:05:48 av OSva
   #3
 2 831     I huset mitt     0
Jeg ville også ha vurdert størrelse på snøfres litt opp imot hvor mye snø skal den spise om gangen og hvor langt den skal kaste snøen.
En liten motor ved litt mye/hard snø så risikere man at man må man kjøre uber-sakte og kjøre flere ganger over samme området. Det tar tid.
Jeg ville nok sagt at kjøp heller en størelse for stor fres enn liten fres.Wink

Jeg har en 7-8 år gammel 8-serie Toro hjulfres som gjør sitt beste arbeide på en 60-70 kvm parkeringsplass forran huset, hvor jeg kaste snøen over veien opp i skråningen på andre siden.

Årlig service på min er sjekk av div wire, drivreimer++, oljeskift og smøring av gir-aksel iht ServiceManualen.

   #4
 471     0
Det ser ut som du bor i Farsund, dvs når det snør så snør det ofte tung snø.
Min erfaring fra samme kyststripe litt lenger øst. En nabo kjøpte lett snøfres ca 6.5 hk. Den ble stående i garasjen, helt ubrukelig.
Jeg kjøpte Toro med 12,5 hk (eller no sånt), som nå er 14 år gammel. Den har vært på service en gang (jeg bruker kun alkylat-bensin). Starter på første drag hvert år. Fresen min spiser snø og brøytekanter uansett hvor tung snøen er.
Hvis du kjøper pga vond rygg, så kjøp noe skikkelig. Det lønner seg i lengden.
  (trådstarter)
   #5
 100     Farsund     0
Ser ut som Toro får litt skryt, skal ha det merket i tankene. Har ikke kommet over så mange av de når jeg har søkt. Ser mye MTD, Ariens og kanskje Honda i ny og ne. Foruten annet kinesisk, elektrisk og biltema/jula greier.Blir det lett problemer med girkasse på 2 trinns fresere?

Forhandler jeg var hos fikk det til å høres ut som at de kom til å kjøre seg i stykker om jeg ikke kom inn årlig på service sånn at de kunne justere evt. slark mellom girene o.l. Tror muligens det var hovedsaklig salgsprat for å tjene årlig på meg.Deler en dobbel garasje med en nabo og har egentlig begrenset lagringsplass, og det bør være en jeg kan dra opp en liten trapp. Så lenge jeg kan parkere spade og dytteskuffe. Fremover vil jeg kaste snø med maskin.
TSt
   #6
 8 788     0
Jeg har rimelig 2 trinns Kina fres, ca 12 Hk, tung over 100 kg.  Den har aldri vært til ekstern service noen gang men ut i fra salgsapparat som solgte flere 100 vis i noen år  så krever snøfres litt mere oppfølging enn andre maskiner med små motorer.  (strømaggregater og motorklippere som sammenlikning).  Noen kunder skulle hatt forbud mot å kjøpe fres,  de som har kjørt over noe på første turen og som lurer på hvorfor den ikke virker lenger, men alle bryteboltene er gått. TS  som øsker seg snøfres til litt humpete underlag hvis vi tolker rett må være helt sikker på at ikke noe rives løs og går inn i fresen.  Det er kun når jeg besøker nabo som har natur singel på gårdsplassen at brytebolter går,  her passer stein størrelsen perfekt i å klemme seg mellom trommel og huset slik at det blokkeres.  Hos meg hvor jeg har litt mindre natur singel så er det evt bare litt mere lyd i tuten hvis en tar med seg noe.  Men det "sandblåser" mekanismen litt så bør unngå det.   Jeg har grusvei utenfor og har dessverre vært servert store runde stein inne i brøytekanten.  De er revet opp et eller annet sted fra veilegemet.  Disse kommer seg inn gjennom trinn 1 uten at noe ryker siden de har vært så store mens trinn 2 får bakoversveis umiddelbart når det forsøker på noe som er så tungt.  Litt stor reparasjon siden fresen har måtte bli splittet på midten.  Men hjelper til med stropp opp i undergurten i garasjen til å holde den oppe når dette blir gjort så har jobben vært overkommelig.  

Ellers er det bare brytebolter, også en gang i fremdrift på hjul samt at den en høst ikke ville starte grunnet bensin som hadde stått lenge.