1 481    13    0  

Meec va stiga snøfreser

 533     0
Hei.
Ser på ny snøfreseren for noen andre da den ca 3 gamle biltemaversjonen knapt spytter snøen forbi hjulene når snøen er kram.
Eneste kravet er strengt tatt at det kaster kram snø 3-4 meter og med elektrisk start.

Står mellom 3 fresere,
https://coop.no/sortiment/obs-bygg/hageuterom/vinterredskap/snofresere/stiga-snofreser-st-4262p?variantCode=586558 Til 9000
https://www.jula.no/catalog/hage/hagemaskiner/snofresere/bensindrevne-snofresere/snofreser-006295/ Til 5000
Eller 
https://www.jula.no/catalog/hage/hagemaskiner/snofresere/bensindrevne-snofresere/snofreser-006293/ Til 7000

Det er delvis på veien for å rydde etter plogen, samt innkjøring til carport(tilsvarende ca en vanlig parkeringsplass i størrelse) den blir brukt til, altså ganske lite bruk.

Pris er jo så klart viktig, men det må jo være en snøfreser som både fungerer lenge og bra..
Signatur

   #1
 156     0
Kan være at problemet med Biltema-fresen din er at det er for stor glipe mellom impeller og utkasterhuset (dette gjelder de fleste snøfresere). Jeg skrudde på noen gummibiter fra en tilhengerskvettlapp jeg kjøpte på Biltema for å tette glipa, og det gjorde stor forskjell i kram snø.


TEST snow blower Impeller Modification with and without
https://www.youtube.com/watch?v=-XLOCtrAYZc

How to supercharge your snowblower MUST SEE!
https://www.youtube.com/watch?v=HHCEacrKeJM

Gilson Snowblower Fan Modification!
http://www.butchthecat.com/tractors/fan.html


http://www.snowblowerimpellerkit.com/content/3Blade_Kit3.html
  (trådstarter)
   #2
 533     0
Så faktisk akkurat filmen din, før du postet Smile
Har ett par spørsmål, måtte du demontere noe særlig?
Evt hva eller hvordan kom du til?

Er vel en drøy cm sprekk der..

Skal fikse det i morgen, uansett verdt ett forsøk Smile
Signatur
TSt
   #3
 7 694     0
Maskiner med flere gir må en beregne å hjelpe på med redusert fremdrift for at de skal fungere i vår snø. Men er de for svake har de ingen ting å stille opp med.

Jeg har fres med svært liknende fresedel på 73,5 cm men den er mye kraftigere motorisert. 11-12 HK motor på 375ccm er det på min.

Nabo der jeg bodde før forsøkte seg på en med 6,5 HK men det var bløt snø den dagen han fikk den så den ble byttet direkte til en modell med over 8 HK men den hadde ikke like stor arbeidsbredde som den jeg har.

Men ellers er det rett observasjon av det som er gjengitt over. En må bare være fryktelig forsiktig hvis en fester noe her, det bør både være balansert og det nå ikke kunne mistes siden dett kan skytes ut som et prosjektil. Har fått rapporter om flere nabo ruter som er tatt med singel av den modellen som jeg har av fres.
  (trådstarter)
   #5
 533     0
Festet du gummien slik at den akkurat kom borti kanten, eller litt for lang slik at den subber borti?
På den filmen jeg så virker det som om gummien var ca en cm for lang slik at den bøyde seg borti huset, men kan ha vært bildet som gjorde det..
Signatur
TSt
   #7
 7 694     0
Du får gi oss tilbakemelding hvordan det går.  På min er det relativt liten sprekk i utgangspunktet, den kaster sikkert 14-16 m med tør snø og halvparten med våt.

  (trådstarter)
   #8
 533     0
Skal gi tilbakemelding her uansett ja Smile
Ellers er det nok ikke noe fare med at den kaster for langt, er ikke snakk om meteren engang når man mater den med litt snø når det knapt går fremover. En vanlig spade er mer effektiv å fjerne snø med..


Tenker å feste med 2stk M6 bolt med låsemutter og locktite, samt en stor stoppskive på hver side. Det vil da holde vil jeg tro.
Signatur
   #9
 2 659     Asker     0
Kan legge til at jeg akkurat kjøpte en Husqvarna freser til ca 13k. Noen tusen opp, men til nå er jeg veldig fornøyd. Føler den er bedre enn mine foreldres gamle Honda. Den er også veldig kjekk ved at man kan styre både retning og høyde på utkastet fra kontrollene ved håndtakene. Ikke akkurat som Honda sine nye til 39k, men veldig OK. Honda får jeg kjøpe når denne kveler.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 533     0
Opp i pris er uaktuellt. Jeg har allerede tatt på meg å betale mellomlegget mellom meec og stiga for at det skal være litt bedre merke som antagelig funker bedre og lengre.

Men stiga sliter vist med produksjonen, så er ikke sikkert det går i år..
Signatur