603    9    0  

Modifisere elektrisk snøspade

 285     Tromsø     0
Har kjøpt en elektrisk snøspade fra jula. Snøspaden fungerer litt bedre enn jeg hadde forventet og sender snøen høyt oppover husveggen til naboen. Er det noen som har tips til hvordan man kan modifisere fresen til å justere utkastet sånn at den ikke kaster så himla langt? 

TSt
   #1
 7 536     0
Korte ned håndtak slik at den står litt mere vertikalt når du bruker den ser ut til å være eneste måten.  Det burde vært en justering på plate på utkastet.  Jeg har en elektrisk fres som har mere tradisjonelle innstillinger.  Benyttes på terassen for å kaste snøen ut der.  I allfall med vanlig fres må en være forsiktig slik at ting unngår vindu siden en singel kan knuse dette.  Har flere konkrete tilfeller jeg kjenner til så det er ikke spøk. 
  (trådstarter)
   #2
 285     Tromsø     0
Det var et bra tips å la fresen kaste snøen rett opp. Det hjalp i forhold til å ikke kaste snøen i røystveggen til naboen. Men problemet da er at skrapa under skovlene gjør at spaden løftes opp fra snøen så det var ikke praktisk å bruke denne metoden. Det endte også med at jeg fylte hele luftinga under taktroa på boden med kilosvis med snø. Hadde håp om at maskinen kanskje kastet noe kortere når snøen ble våt. Men neida, her om dagen måkka jeg skikkelig vasstrukken dassvåt snø, og den slengte den himmelhøyt og mist 6 meter avgårde. Det mangler i alle fall ikke power i disse elektriske kinafresene. Jeg tror jeg må til med noe hjemmemekk. Skal se om jeg finner ei stålplate jeg kan bøye til og lime eller bolte på. Ser at jula har tilbud på en batterifres med justerbart utkast. Mer penger enn jeg er villig til å bruke, men kanskje det som må til slik jeg bor akkurat nå.
TSt
   #3
 7 536     0
Tanken var egentlig motsatt at du skulle holde håndtaket mer vertikalt for at kastevinkelen skulle bli mindre og dermed snøen lande tidligere. Pass iallefall på at det du evt fester på sitter godt nok slik at det ikke kan bli kastet på deg på noen måte når du bruker den. Ville derfor vært litt skeptisk. Min mere fres liknende enhet virker derfor som passer bedre til formålet når det ikke er helt fritt omkring.
  (trådstarter)
   #4
 285     Tromsø     0
Akkurat. Jeg testet på det viset også, men fresen ble veldig vanskelig å kontrollere, samt at den begynte å spole snøen under og bak fresen. Ja det høres ut som en fres som du har er en bedre løsning. Jeg får se om jeg gidder å bruke tid på fresen eller om det blir nyinvestering.
TSt
   #5
 7 536     0
Den modellen jeg har er ikke i salg lenger men likner mistenkelig på 2kW el fresen med kabel til Jula så det kan være den samme bare med annet merke på. Snøspaden din er på salg nå slik at den største modellen er betydelig rimeligere enn den minste. Du kan jo evt sjekke hvordan det er med el fresen litt utover vinteren, salget bruker å være veldig vær avhengig så blir det lite snø kan det være tilbud på gang der også.
   #6
 5 111     Sørnorge     0
Går det ikke an å skru fast et deksel på toppen som trykker strålen ned / bremser den?

En annen mulighet er kanskje om man kan sette en dimmer på strømledningen som kan brukes til å sette ned hastigheten?
  (trådstarter)
   #7
 285     Tromsø     0
Går det ikke an å skru fast et deksel på toppen som trykker strålen ned / bremser den?

En annen mulighet er kanskje om man kan sette en dimmer på strømledningen som kan brukes til å sette ned hastigheten?


Det er ikke så mye å skru i. bare tynn plastikk. Men jo, det er det samme som jeg har tenkt, prøve å lime på ei plate som presser strålen ned. Har bare ikke noen egnede plater, så må kjøpe ei. Vet bare ikke om jeg er interessert i å bruke penger og tid på noe som kanskje ikke blir hensiktsmessig selv når det er modifisert. Men jeg tror det er det jeg blir å gjøre. Går sikkert an å redusere effekten, men jeg tror ikke det er der jeg starter.

  (trådstarter)
   #8
 285     Tromsø     0
Oppdatering på freserproblemet mitt. Jeg kjøpte ei billig pleksiglassplate som jeg bøyde og monterte på fresen. Prøvde først å lime den, men aralditen ville ikke feste seg til plasten på fresen. Så borra noen høl og nagla plata på plass. Fiksen fungerte veldig bra. Nå er strålen mer kontrollerbar og fresen kaster ikke snøen like høyt, men ca like langt. Må si jeg er mektig imponert over krafta som er i denne lille fresen. Problemet mitt er derfor bare delvis løst. Jeg kunne nok levd med maskinen sånn som den er nå, men grunnen til at jeg gikk til innkjøp av en slik spade var at det skulle være mer praktisk enn manuell måking. På noen måter er den det, på andre måter skaper den nye problemer for meg. Jeg kan absolutt anbefale denne for folk som ikke trenger å bekymre seg over hvor snøen går, men jeg må ta hensyn til fotgjengere, biler som kjører forbi og som står parkert, samt naboene. Derfor blir denne spaden litt for tungvint for meg å bruke. Jeg gikk derfor til innkjøp av en 40v batteridrevet ettrinns fres med utkaststut fra greenworks. Utkastet fungerer mye bedre til mitt bruk. Jeg har mer kontroll og bedre samvittighet når jeg er ute og freser. Fresen er ikke supersterk slik som den spaden jeg har, men sterk nok egentlig. Problemet er nødstoppen som denne maskinen kommer med. Den kobler inn alt for raskt. Selv om maskinen jobber greit med litt belastning så kobler plutselig nødstoppen inn og maskinen stanser. Så selv om jeg freser mindre snø enn anbefalt så må jeg gå sakte fram for at nødstoppen ikke skal slå inn. Derfor kan jeg ikke anbefale denne maskinen til noen. Vent heller til 80v maskiner blir mer vanlige. Jeg renger med det skal litt mer til før disse stopper. Maskinen kaster ca 3 meter til venstre og 4-5 meter rett fram og til høyre. Dette er mer enn tilstrekkelig for meg i alle fall. Maskinen er ganske stillegående, men jeg anbefaler å bruke hørselsvern uansett for det bråker en del når snøen går gjennom maskinen. spesielt når det går igjennom litt klumper og sand/stein.
HSt
   #9
 26 289     Lillestrøm kommune     0
Pass på hvis du får småstein elker isklumper de kastes langt. Jeg freser ikke når nabo barna er ute å leker og jeg freser den veien. Men jeg pleier å bruke skyveskuffen og bruke fresen til å hive snøen jeg har samlet opp på kanten. Decdom bygde huset lagde mur på hver side av innkjørsel så ingen plass å legge snø uten å hive den opp over muren