9 586    10    3  

Pris på brukt Honda HSS 760 ?

 151     1
Må ha meg ny fres. Biltema maskinen røk giret og den kommer til salgs så snart Biltema har fiksa den.

Så har jeg funnet en Honda HSS 760, 3 år gammel til 19 000,-
Synes nå det egentlig er litt drøyt, eller hva mener dere?

Link:

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=45241142

   #1
 23     1
Hva er drøyt?    ;)
Honda 760 med hjuldrift og manuell start koster etter det jeg kan se av forhandlerannonsene på Finn.no ca. kr 24990,-, altså er dette ca. kr 6000,- under ny pris.
Kjøper du en ny, vil merverdien antagelig være tryggheten med 2 års garanti og 5 års reklamasjonsrett, da jeg ikke tror du vil merke annen forskjell på en ny og 3 år gammel Honda enn at sistnevnte antagelig er så vidt innkjørt. Synes du kr 6000 er verdt å spare på "nesten nytt", må det derfor være din vurdering. Jeg forutsetter da at den brukte er velholdt og i "nystand", noe en 3 år gammel Honda bør være. Videre har du 2 år igjen av reklamasjonsretten.

Eller spør du om Honda er verdt prisen? Jeg har 970 med belter og har ikke angret en dag. I mitt hode har jeg ikke kjøpt "en snøfreser", men jeg har investert i enkel og problemfri snørydding under alle forhold de neste 20-25 årene. Og etter dette kan den antagelig selges videre. Det synes jeg er verdt pengene når jeg bor i et snørikt område. Jeg har lest dine erfaringer med Biltema-freseren og spør meg om ca. 10.000 for denne er drøyt  Smile .
Lykke til med ny freser :D

  (trådstarter)
   #2
 151     0
Joda, den er nok vel verdt prisen, det er i alle fall den billigste som er på finn.
Men tydelig er det den prisen man må regne med for en Honda i den klassen, og jeg regner jo med at kjøper jeg den så har jeg maskin for mange mange år fremover.

Men ser også på Ariens, som har noen fine modeller i 15-20 000 kr klassen.
   #3
 23     0
Jeg anbefaler deg å finne en i nabolaget som har en Honda og prøve denne før du bestemmer deg.
Jeg synes det er store forskjeller på disse freserne: Hondas GX200-motor vs. Briggs&Stratton, Hondas vedlikeholdsfrie og trinnløse hydrostat-fremdriftssystem kontra reimdrift, .... for ikke å snakke om 2. håndsverdi hvis du en gang skal selge  :)
  (trådstarter)
   #4
 151     1
Det ble kjøp av HSS 760
Var innom hos selger å så på maskinen, ser ut som ny.
Fikk den for 18 000, så fornøyd med det. Smile
   #5
 23     0
Grattis, grattis!
Spennende om du kan skrive noen ord her om hvordan du opplever denne i forhold til Biltema-fresen når du har fått brukt den litt. 
Jeg har tidligere lagt inn et par innlegg om hvordan du tar oljeskift  (fra Youtube) på Honda`en samt fargekode på den røde lakken hvis du skulle ha behov for å flekke noen riper i snøhuset etter hvert. Lykke til Smile
  (trådstarter)
   #7
 151     0
Grattis, grattis!
Spennende om du kan skrive noen ord her om hvordan du opplever denne i forhold til Biltema-fresen når du har fått brukt den litt.
Jeg har tidligere lagt inn et par innlegg om hvordan du tar oljeskift (fra Youtube) på Honda`en samt fargekode på den røde lakken hvis du skulle ha behov for å flekke noen riper i snøhuset etter hvert. Lykke til Smile


Noen år siden jeg startet denne tråden. Men nå har jo erfaringene kommet med maskinen:)

Og for å begynne med Hondaen mot Biltema fresen, så er de største forskjellene følgende:

Kastelengde: Turtallet på utkasterviften er betydelig høyere enn hva det er på biltemafresen, noe som jo da medfører at snøen kastet betydelig lengre

Håndteringsegenskaper: Biltemafresen merker man er billig i konstruksjonen, den har mye tynnere metall som gjør at fresen vrir seg mye. I tillegg er balansen i maskinen dårligere. Så Hondaen er betydelig bedre å jobbe med.

Fremdrift: Biltema freseren bruker jo friksjonshjul. Hondaen bruker hydrostat. Kan ikke sammenlignes. Hydrostaten er overlegen alt!

Dette er de store forskjellene. Biltemafresen har dog ikke så mange timer på seg ennå. Står for det meste i ro hjemme hos mor. Men brukes i dann og vann for å ta unna litt på gårdsplassen. Var litt krøll etter Biltema reparerte matesystemet på fresen, da de hadde klart å sette feil innmateskrue på ene siden, slik at snøen ble flyttet ut av fresen i stedet for inn.
Utkastertuten var opprinnelig av plast på fresen, men nå bruker de metall. Plasten var jo selvfølgelig alt for dårlig og knakk. Har byttet dette til metall, men tilpassingen er ikke 100%

Så alt i alt vil ikke jeg anbefale Biltema fres. Jeg personlig har for dårlig erfaring med de.
Jeg kjøpte min Honda for 18 000, altså 8000 mer enn hva vi ga for biltema fresen, i tillegg så var Hondaen 3 år gammel. Men absolutt verdt det. Men om det er verdt å kjøpe helt ny, HSS 760 koster jo ca 30 000 ny. Og for den prisen kan man jo kjøpe 3 stk billigfresere. Men ingen tvil om at Honaden har en betydelig bedre kvalitetsfølelse, og bruken av maskinen er betydelig mye lettere enn en billigfres.

Når det kommer til Hondaen, så har den stort sett fungert 100% siden jeg fikk den. Hadde nettopp en runde på maskinen, da jeg fikk en klakkelyd i matesystemet, viste seg å være bolten som sitter i akslingen til giret (ikke brytebolten) som var såpass slitt at det var bevegelse i akslingen selv om bolten var hel. Tok i samme slengen å byttet lageret som sitter innenfor reimskiven i matehuset, da dette var begynt å lekke fett. Biltema lager til 40 kr ble montert.

Det var mine tanker om Honda mot Biltema, og erfaringer med Honda fresen etter 3 sesonger Smile

   #8
 5 979     Finnmark     0
Fint med slik tilbakemelding som mange lurer på!

Det er vel samme konklusjon som de fleste har, med Honda har man tilnærmet problemfri snørydding mange år...........Grin

Kanskje stjele "mitt" bilmerkes slagord: USTOPPELIG Grin
Signatur
   #9
 177     0
Hei, har Honda 760 Hydrostat selv, to ting jeg ikke er happy med:
1. Justering(lengde) av håndtak, blir gående veldig fremoverbøyd.
2. Går veldig sakte bakover, og av og til ikke i det hele tatt.. Kanndet være noe galt med Hydrostat driften? Justeringer? Hvor ofte bør den på service?
   #10
 4     0
Om noen her er interessert i en automatisk måte å fjerne snø på i oppgjørsel, terasse, gårdsrom eller lignende, hadde jeg satt utrolig pris på om du kunne svart på en undersøkelse bestående av ti spørsmål! Hilsen Student på NTNUs Entreprenørskole

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3-4UpyLcGZE0R4kLDXpZl5ffbp7qA_FMLUrW_AJfZenC5Fg/viewform