80 826    100    4  

Rema 1000 snøfreser

Tom
 1 545     Sørlandet     1
Fikk reklame i posten for Remas snøfreser laget i Kina.
Kr. 6499 for en 5,9 hester med el-start og lys.

Har 20 meter innkjørsel og trenger ca 5 meter bredde på snøryddingen.
Regner med å bruke den omlag 10 ganger pr. vinter. Er da lite lysten på å bruke over det dobbelte på å få noe som bare er litt bedre til mitt beskjedne bruk.

Tenkte først å kjøpe en Toro Power Max 8.26 OE, dvs en 8 hester med el-start. Den koster kr. 16.999.

Noen her som har kjøpt seg en Rema-freser i fjor og kan fortelle om dette er greit nok, eller om man bør ligge langt unna?
Signatur

   #1
 22 352     Akershus     0
Hvem har produsert denne? Hvaslags motor har den?

Er den fra Kina eller har annen motor enn BS eller Honda får du mye problemer.
Tom
  (trådstarter)
   #2
 1 545     Sørlandet     0
Den er både fra Kina og har en annen motor enn BS og Honda. Motoren heter noe veldig kinesisk som jeg ikke husker, Yang...... et eller annet tror jeg det var. For øvrig virket selve fresen temmelig solid og stiv.
Signatur
   #3
 22 352     Akershus     0
Min erfaring med Kinaprodukter er at materialet kan være dårlig. Giret i bordsagen jeg hadde fra Biltema røyk på to sager. Vekten på delene var høy, men materialet var sprøtt. Jeg åpnet også en annen slik sag og la merke til at det var en del slitasje på giret. Jeg har åpnet andre ting som feks oljepumpe til en Golf gått ca 240 000 km. Ikke tegn til slitasje utover at overflaten var blitt blank der tannhjulet lå an mot huset. Materialet har mye å si.

En annen sak er at kineserne kopierer greier, noen ganger uten å vite hva de kopierer. Jeg kjøpte noen billige panelovner. 25% røyk etter en vinter. De hadde kopiert veggfestene som brukes på vanlige panelovner. Dvs hengsling og kjettinger. Problemet var at de hadde festet oversiden med skruer fra innsiden av ovnen. Det var da ikke mulig å vippe ovnen ned. Kjettinger hadde den, men hva skulle de brukes til?

Jeg har ikke sett snøfreseren, men jeg vil anta at den ikke holder så lenge.
   #4
 173     Arendal     0
Man kan si mye om kina produkter, og jeg er selv skeptisk i utgangspunktet til mye, men de lager faktisk mye som er verdt pengene og litt til...

prøv og undersøk litt om motoren, er den f.eks laget på lisens fra en annerkjent produsent? Har ikke sett disse selv, så jeg kan ikke uttale meg om de.

Min far ser også på fresere for tiden, og han vurderer nå en park&garden fres, man vet jo ikke hvordan disse er, men han har en bensindreven kantklipper som han er veldig fornøyd med fra denne produsenten, så det ser ut til at han tar sjangsen på å teste.

Han har heller ikke stort plassen og frese, men han kjenner vel at alderen tar han litt igjen, det er snakk om ett tun på ca 50 kvm tenker jeg.
   #6
 1 266     Aust-Agder     0

Er det ikke 2-5 års reklamasjonsrett på slike ting?


Du får nok 5 år på en snøfres. Problemet er at du har ikke lyst til å levere fresen din på rema og så vente til de sender den til reperasjon et halvårs tid når fresen streiker i en snøfonn. Du vil ikke ha fres som fusker i det hele tatt. Fresen skal kaste snøen over på nabotomten fort som fy, så du kan pelle deg på jobb om morgenen Smile
Signatur
   #7
 3 231     Vestfold     0
Nei, dette er vel slike freser som har kommet innover markedet de siste årene. En nabo her kjøpte en, holdt en halvsesong så var hele drivverket gåent. I kina lages både dritt og det som er bra. Merkevarer er som regel bra, men kopiene ligner bare på utseende, ikke i kvalitet.

Har selv en Snapper, som er inne et sted på sitt 20 år. Bare 5.5HK men hiver utrolig langt/høyt. Alt som har skjedd er at ene skovlen løsna fra et sveisepunkt på akselen, men det tok 5 sek å sveise på igjen. Og i år tok jeg å skifta begge reimer og plugg og smurte opp litt. Bortsett fra oljeskift og bensinpåfyllingen går denne på første draget uansett. Gode gamle Techumset motoren på denne har vært fenomenal!

Når denne går, skal jeg ha med kvalitet igjen. Blir nok en Honda.

Skal iallefall aldri ha en fres som må på verksted 3 ganger hver gang det har snødd. Garantier/reklamasjoner er kjekt, men du går lei over tid. En freser er jo ikke bare å putte i handskerommet heller.

   #8
 613     MALM     0
kina e å bli jalla, men billig ja
Signatur