5 326    6    1  

smøring av ting og tang på snøfreseren?

 139     Sørlandet     0
når jeg skal sette snøfreseren min vekk for sommeren hva skal jeg gjøre med den da? hva skal smøres og evt hva skaø jeg smøre den med?? noen tips?? bør jeg ha et trekk over den selv om den står i garasje? bør den oljes med noe?

   #1
 1 185     1
Jeg hadde tatt oljeskift på den og sveivet den rundt et par runder uten å starte den. "Knivene" har ofte en smørenippel på giret, der man kan smøre med grease. Jeg bruker high-grade lagerfett.
Husk også å tømme bensintanken.
   #2
 1 266     Aust-Agder     0
Det kommer sikkert an på snøfreseren? Honda-forhandleren her sa at bytting av olje og tennplugg hver høst var alt som trengtes.
Signatur
   #3
 3 231     Vestfold     0
Det kommer jo litt ann på alderen og. Er den ny, så er vel oljeskift og evnt. tennplugg det som bør byttes.

Er den eldre, så kan jo "rens" av maskinen være på sin plass. Bytte av fettet på de stedene som har smørenipler. Se over reimer og skifte de ved behov, evnt etterstramme vaier osv.

Gjør dette gjerne om våren, så er det gjort. Fort gjort å glemme inntil snøen laver ned igjen, og da er det greit at fresern er 100%  Smile
   #4
 535     oslo     0
Har du problemer med å starte snøfreseren etter sommeren, bør du rense forgasseren i bensin da denne mest sannsynlig har irret. Som det allerede er nevnt, skifte tennplugg og tømme tanken er gode tips. Skader heller ikke å fylle, starte og tømme freseren et par ganger i løpet av sommeren. I tillegg, smør gjerne alle bevegelige deler f.eks. med Multi 2000 fra Würth. Støtter òg tipset om bruk av  grease på nevnte sted, fordi effekten av fettet vedvarer lengre.
   #5
 1 185     0

Har du problemer med å starte snøfreseren etter sommeren, bør du rense forgasseren i bensin da denne mest sannsynlig har irret.


Dette kan unngås med å fylle siste tank før opplagring med miljøbensin Smile Funker bra det, irrer ikke i disse små forgasserne.
  (trådstarter)
   #6
 139     Sørlandet     0
så hovedreglen hver vår er å tømme tanken for bensin og skifte olje.. evt smøre litt vaiere osv?