33 969    27    1  

Snøfreser bratt bakke

JJ.
 166     Akershus     0
Vi har planer om anskaffe oss en ny snøfreser til hytta.

Er det noen som har erfaring med snøfresing i litt bratte bakker? Veien opp til hytta er ca 100m, men en slakk motbakke som stiger i helling helt til 20grader før det planer ut igjen. Dvs det er voldtsomt bratt i ca 10m.

Jeg kan selvfølgelig skuffe de 10m og ta resten med freseren, men vil helst unngå det. Jeg har så og si aldri tatt i en snøfreser før og lurer på om det er tilstrekkelig med hjul og kjetting eller burde jeg gå for belter?

Noen som kan anbefale størrelse og type for under 10k?

På forhånd takk

   #1
 3 706     akershus     0
Jeg har en bratt bakke som er frest med hjulgående freser i alle år. Den er antagelig ikke 20 grader, men bratt nok til at de som ikke kommer opp pga glatt føre, seiler fort baklengs ned med bilen igjen  :o

Hadde tidligere snøfreser med kjettinghjul, har nå freser uten kjetting på hjulene. Begge deler funker greit for meg. Veldig sjelden det er for dårlig føre for slikt utstyr. Jeg freser som regel like greit oppover som nedover, uansett fart. Det hender freseren stopper i en kul, da bare husker jeg ørlite på den og fortsetter videre. Det er stiv aksel mellom hjulene, dvs diffsperre.

Jeg har aldri prøvet beltedrift, så kan ikke si hva som er best.
   #2
 797     Nes, Akershus     0
Mine foreldre har en gammel Ariens, en liten sak med pyttesmå gummihjul og kjetting. Den har aldri hatt vansker med oppkjørselen der hjemme. Den er vel sikkert 22-23 grader på det bratteste, kanskje mer også for alt jeg vet. Drita guffen bakke å skli baklengs ned med bilen iallfall  :o

Men iallfall, jeg kan vanskelig se at det skal gå galt med normalstore hjul og piggkjetting. Eventuelt belter, da er det vel garantert ingen problemer.
Signatur
JJ.
  (trådstarter)
   #3
 166     Akershus     0
Seile ned bakken igjen er ikke et alternativ her. Hadde en guffen opplevelse i fjor da grøfta var oversvømt og vannet hadde fryst rett før toppen. Sto plutselig sidelengs i hellinga og hakket is i to dager etterpå.

Høres jo ut som jeg kanskje klarer meg med freser m/hjul da. Da er plutselig utvalget litt større ser jeg. Takk for raske svar  Wink
   #4
 2 655     I huset mitt     0
Snøfres med belter på is/snø med is under er håpløst glatt. På snø så er belter aller best, men er det is så blir marktrykket så lavt at det det sklir alle veier.
JJ.
  (trådstarter)
   #5
 166     Akershus     1
Da er valget enkelt for min del. Er på leit etter snøfreser m/hjul og kjetting.

Hvor mange hk burde jeg gå for? Burde jeg velge en som er litt moderat i størrelsen og lett å håndtere eller kraftpakke som kaster unna det som er?
   #6
 3 706     akershus     0
Det kommer an på snøforholdene og hvordan terrenget ser ut rundt veien. Tidligere hadde jeg en gammel Ariens, den greide ikke hive snøen over brøytekantene under snørike vintere.

Nå har jeg en Honda, den må jeg jobbe ganske aktivt med for ikke å fylle naboens tak med snø.

Du trenger ikke nødvendigvis så stor freser, da motorkraften ofte står i stil med freserbredden. Hva som er bra og mindre bra på markedet er ikke bestandig like lett å finne ut, folk har en tendens til å anbefale sitt eget merke selv om det kan være svakheter.

Prøv å finne noen tester på nettet. Tror jeg ville gått for en ny, framfor brukt. Det er ikke sikkert grunnen for å selge den gamle freseren er den samme som oppgis i annonsen.
   #7
 317     0
Dersom du har ATV på hytta, kan du kjøpe fres til å montere på denne, dersom du kun skal ha vanlig fres på hjul bør du ikke kjøpe noe under 8hk.

   #8
 2 655     I huset mitt     0
Hmm, hjulfres til under 10 laken for å frese 300+ kvadrat med bratt bakke begrenser jo utvalget ....... ::)

McCulloch, Partner, Park & Garden freser får man vel til den prisen hvor dem har 7-9hk motor, søk litt rundt her og på nett om erfaringer, etc. 


   #9
 317     0
For å være helt ærlig tror jeg nok TS må øke budsjettet en anelse for å finne noe h*n vil bli fornøyd med. Du kan sikkert finne noe gammelt rakkelverk til 8 - 10K kroner, men da er det gjerne gammelt og til dels utslitt.

Du har ikke muligheter for å alliere deg med en bonde i nærheten i stedet for og heller betale ham noen hundrelapper for å frese opp vegen når du skal på hytten og vet det er snø der?
JJ.
  (trådstarter)
   #10
 166     Akershus     0
Jeg hadde/har en avtale med en bonde like ved. Men føler faktisk at det mere mas enn det å frese selv. Ikke alltid det passer for han heller så da står jeg på bar bakke holdte jeg på å si.

Når jeg sier ny snøfreser så kan den godt være brukt også. Må da være mulig å få tak i en snøfreser som klarer å frese bakken uten å komme over 10k. Selv om den skulle være brukt så er ikke det noe problem. Selv om jeg aldri har tatt i en snøfreser før så trenger jeg ikke å ringe Honda-support om det skulle skje noe med den heller.

Er på utkikk etter en brukt en til under 10k med hjul og over 8hk.

Takk for svar alle sammen