3 696    4    0  

Snøfreser motorer uten gassjustering

 3 231     Vestfold     0
Ser det er sjelden at snøfresere leveres med gassjustering. Nå skal de helst gå på full guffe under bruk, men så er det greit å kunne sette ned motor litt innimellom en må manuelt flytte på noe osv. En annen ting er vel at det er greit å la motor gå litt på tomgang, og kjøle seg litt ned før de bare slåes av?

Motoren jeg lurer på er av de B&S stratton som sitter på en del nye fresere. Der er det et deksel istedenfor gassjusteringsspak. Er det så enkelt som å få montert hendel og et par deler under der til gasspjell for å få gassjustering?

Noen her i landet som skaffer slike deler (uten å bli flådd) eller er det bare å få tak i det utenlands først som sist?

   #1
 2 933     I huset mitt     0
Har en Toro snøfres kjøpt ifjor med B&S motor og den har gassjustering den. 8)

På de uten, så er det vel en regulator som justerer etter belastningen, denne må vel fjernes hvis du skal bygge om? (er i alle fall sånn automatisk på gressklipperere med B&S motorer)
   #2
 22 346     Akershus     0
Gassjusteringen du nevner på gressklippere fastsetter turtallet og regulatoren sørger for at dette holder seg jevnt. På gressklipperne uten gassregulering kan man fikse det slikt at man kan regulere turtallet. Regulatoren skal ikke kobles ut. Jeg regner med at dette gjelder snøfresern du nevner.
  (trådstarter)
   #3
 3 231     Vestfold     0
Ser på tegninger. Virker ikke å være helt likt som på gressklippere, der gassen styres av motorturtall og en "motfjær".

Virker rett og slett som at her er den bare fast, antagelig pga noen regulativ på tomgangskjøring osv, uten at jeg ser helt grunnen (de ser vel helst at man stopper den enn å  la den gå på tomgang).

Men om noen har montert gassjustering på en nyere B&S snowseries, så si gjerne fra.
   #4
 22 346     Akershus     0
Det må da være en eller annen tupe regulator, ellers vil turtallet variere etter belastningen.