10 290    5    1  

Beste Snøfreser til under 20 000?

 28     0
Hei!

Prøver å få kontroll på hvilke snøfreser jeg kan kjøpe meg, under 20 000. Behovet mitt er begrenset til ca 50 meter gruset vei, samt 4 biloppstillgsplasser.

Har sålangt lest mange gode innlegg om å styre unna Kinamerker, og de helt billige modellene. Har også skjønt at merkene Toro, Ariens, Husqvarna og Honda har mange fans.

1. Hvilke modeller av av disse merkene gir mest glede for pengene, og lave servicekostnader?

Har også sett på merkene Snapper og MTD (tror jeg den heter). Er dette kvalitet som bør tas med i utvelgelsen? Hvilke modeller evt?

Til sist, slik at forvirringen blir komplett, noen andre merker og modeller å anbefalle?

   #1
 570     Askøy-Hordaland     0
Kjøpte en Toro powermax 8.26 oe for noen mnd siden og har fått testet den litt de siste ukene. Starter lett selv om det er kaldt. Kaster langt og rydder vekk snøen kjapt og effektivt. Liker at den har 6 gir forover slik at det blir lett å tilpasse farten etter snømengden. Bruker en husqvarna på jobb som har færre gir og som går litt for fort når det blir mye snø slik at freseren ikke får kastet snøen fort nok unna og dermed får en ikke utnyttet hele fresebredden. Husqvarna freseren er større og kraftigere enn min toro men siden hele fresebredden ikke blir utnyttet tror jeg ikke den er mer effektiv. Toro freseren kostet 16000, husqvarna kostet godt over 20000.
   #2
 1 386     Tromsø     0

Til sist, slik at forvirringen blir komplett, noen andre merker og modeller å anbefalle?


Eg er veldig godt fornøgd med Yanmar 765 med belte,
http://www.safemotor.no/Produkter/Yanmar/Sn%C3%B8freser/Yanmar-Norge/Yanmar-Sn%C3%B8freser--65-cm-fresebredde-Snorstart---7-hk-YSR765C-p0000204042.aspx
men han kostar nærmare 30k.
Eg har ikkje prøvd andre, men han kastar snøen langt og har trinnlaus framdrift. Det siste er praktisk i tung snø.
   #3
 613     MALM     0
Kjøpte en gammel ariens i 2000 og kun byttet reima til fresen på 12 år og den har fått jobbet,
imponerende kvalitet.
Kjøpte ny ariens i år og er den like bra har jeg mange år med problemfri snøfres.
Ariens 24 deluxe 8hk kr 16990 ;D
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 28     1
Hei dere, og takk for gode svar.

Da er valget tatt, og jeg har kjøpt en Husqvarna ST268. Den var helt i øvre sjikt av budsjettet jeg har satt av til et redskap som dette, og husholdningsbudsjettet ble belastet med 19000 kroner. Stivt nok for et verktøy en bruker 10-15 ganger i året, men forhåpentligvis vel investerte penger i god kvalitet. Nå må snøen bare komme..

Valgte kriterer ble: motorstørrelse, diff. sprerre, og mulighet for å koble ut diff. sperre for de krappe svingene, el.start, og kraftig innmaterhus og skrue. Liker også mekanismen for å panorere/tilte utkastet. Så skal jeg også gladelig innrømme at jeg syns fresen er lekker å se på  ;D

Alternativene som ble foreslått, etter at jeg spurte om råd, var alle veldig gode konkurrenter. Det stod vel til slutt mellom Toro Powermax og Husqvarna. Og prismessig var det nesten helt like. Yanmar og Honda er spennende og lekre freser, no doubt, men prismessig er de drøye, og helt utenfor i forhold til mitt budsjett.

For de leselystne: http://www.husqvarna.com/no/products/snow-throwers/st-268ep/
Beste Snøfreser til under 20 000? - 101b41f.jpg - RogA