18 821    15    2  

Snøfreser til ca. 10.000: Produktanbefalinger og synspunkter

 104     Lørenskog     1
Etter helgas snøfall vurderer jeg veeldig en snøfreser  ;D

Noen som har anbefalinger på merke/modell, og ikke minst forhandler (Oslo/Akershus) ?
Tenkte på en i prisklassen rundt 10.000,-

Terje

   #1
 346     0
Maxbo og byggmakker har sikkert noen rimlige modeller fra partner og stiga
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 104     Lørenskog     0

Maxbo og byggmakker har sikkert noen rimlige modeller fra partner og stiga


Og da er spørsmålet; er Partner og Stiga fabrikanter som noen av dere der ute er fornøyd med ?

Terje
   #3
 13     0
Hvist du kun skal bruke 10000 til en ny fres tror jeg ikke du skal sette så høye krav til fresen ! Det er forskjell på en freser til 10 lapper kontra en til 20 lapper.

Det sier seg i grunnen selv  Smile
   #4
 250     0
Du bør vel opp i 8hk på en freser , de har vi på vår.  merket er en mtd. med beltedrift, kommer fram overalt.. men hva merket er , er vel ikke så nøye bare motoren er av bra merke. Den vi har er en briggs`n stratton. Kanadisk.  Fungere helt glimrende å starter som ett skudd hver gang.. Kjøpte den for 4 år siden å ga 12500 for den.... saftig nedprutet.. sikkert en pris i dag på 18+ Tror du skal styre unna de billigeste for de har alt for liten motor
   #5
 16     Lillehammer     0
Heisann!

Jeg har en del erfaring med noen ulike fresere. Først og fremst bør du styre unna KÄRCHER. Vi har en slik på jobben, og den er helt utrolig elendig. Fremkommelighet lik null på sørpe/våt snø. Innretningen for å snu "tuten" er dårlig, samt at den tetter seg i utkasteren. Forøvrig MYE plastikk...

Jeg selv har en Canadiana som jeg kjøpte på Felleskjøpet. Her er bilde av en litt nyere utgave enn min.

Det er en 10,5 HK sak som tygger seg igjennom det meste. Kjempe gode dekk, lys, varme i håndtakene, og kjempelett å svinge pga en form for diffrensial. Jeg ga ca 15.000 for denne høsten 2006.

En kollega av meg kjøpte seg nettopp en Partner, til rundt 13-14.000. (Jonsered er forøvrig klin lik...) Han er kjempefornøyd. Mye de samme erfaringene og funksjonalitet som min egen.

Men over til det jeg mener er viktig:
Styring av kastelengden bør kunne gjøres fra styret. Styring av kasteretning MÅ kunne gjøres fra styret, helst vha tannhjul/sveiv, IKKE wire. Husk at det samler seg opp mye snø rundt tuten, og dermed kan det bli tungt å snu tuten. Hjulene bør ha godt mønster, vanskelig å forklare dette. Dekkene på min er suverene. Sjekk bildet på linken over.
Ikke kjøp beltedrift, noen Honda-fresere har dette, men de er ufotholdsmessige tunge å styre. Lys og varme i håndtak er en viktig detalj, det samme er elektrisk start. Avslutningsvis vil jeg anbefale å kjøpe en fres med tagger på innmatingsskruen. Disse gjør at evt is/snøklumper blir knust mye raskere.

Motorstørrelse er selvsagt viktig, men husk at en liten smal fres trenger mindre motorkraft for å gjøre det samme som en med bred og høy fres.
   #6
 274     Oppland     0
Vent en sesong til du har spart 10 lapper til...
Signatur
   #7
 3 713     Ringerike     0

........Men over til det jeg mener er viktig:
........Lys og varme i håndtak er en viktig detalj, det samme er elektrisk start. ......


Er enig i det meste men her mener nå jeg at det kan spares penger: Lys, varme og elstart kan du unnvære viktigere å prioritere en god motor og en med difrensial eller hydrostat drift.
Signatur

   #8
 1 011     Hosle     0
Hvilken snøfreser man trenger er avhengig av hvor i landet man bor og hvor stort areal man skal rydde. Jeg har akkurat spleiset med naboen på en Stiga Snow Blizzard med 8 hk B&S motor. Den kaster snøen langt og den har elstart med 220v ledning. Altså ikke noe batteri som ofte er en svakhet.

Den har ikke finesser som differensial, varme i håndtak og slikt. Men så har vi ikke så stort område som skal ryddes heller. Denne holder lenge til vårt behov, som er å rydde en oppkjørsel på under 20m pluss et par parkeringsplasser ute på gata.

Pass på i disse diskusjonene at du ikke fristes til å stadig oppgradere behovet. En Honda til 25 000 er en bedre freser. Men trenger du den?

Prisen for vår på tilbud var 12 500.
   #9
 16     Lillehammer     0


........Men over til det jeg mener er viktig:
........Lys og varme i håndtak er en viktig detalj, det samme er elektrisk start. ......


Er enig i det meste men her mener nå jeg at det kan spares penger: Lys, varme og elstart kan du unnvære viktigere å prioritere en god motor og en med difrensial eller hydrostat drift.


For ordens skyld mente jeg 230Volts elektrisk starter, ikke med batteri...