686    6    1  

Snøfreser - ujavn motorlyd - Karcher 8.66

 286     0
Snøfreser med ujavn motorlyd som veksler mellom rolig og kraftig lyd. Og smeller og spytter ut eksospotten. Men den fungerer med fremdrift og utkast.
Hva kan dette være?

   #1
 419     0
Smeller og spytter ut eksospotten tyder vel på for mye bensin inn i motoren, derav så blir ikke alt brukt men brenner (smeller) inn i eksospotten. Så hvis den jager på gassen vil jeg nok tenkt på forgasseren som regulerer bensinen.
Ta og skru den løs og rens den for bensin (og forhåpentligvis skit). Sjelden så lette grep gir løsninger dessverre, så vær på utkikk etter andre ting som dårlige pakninger, dyser er rene og uten belegg, at flottør ikke har noe væske i seg, fjærer ikke er slitte / korroderte (inne i og utenfor forgasser).

   #2
 4 114     Akershus (Follo)     0
Nesten riktig. Men når den " smeller og spytter ut eksospotten" så er det gjerne grunnet for mager blanding. Mager blanding brenner langsomt og er dermed ikke ferdig forbrent når den sendes ut.

Ellers er det som er skrevet i forrige post rett. Om den har stått med bensin i tank og forgasser siden forrige sesong så har det gjerne samlet seg avleiringer i forgasseren. Det kan også være vann (kondens) som samler seg på laveste punkt (flottørkammeret) da vann er tyngre enn bensin. Så det første jeg ville gjort var bare å ta av flottørkammeret og kaste det som er i det. Og i samme slengen gjøre det rent.

Signatur
  (trådstarter)
   #3
 286     0
Takk for svar😊
Brukte den mye ifjor i samme tilstand.
Det er kanskje ikke så lurt..?
   #4
 4 114     Akershus (Follo)     0
Nei!
Om den går for magert kan du brenne hull i stemplet eller skjære motoren.
Et dårlig tegn er om eksospotta begynner å gløde.

Om den bare lager leven ved høy belastning er pluggen også mistenkt. Da er den ofte også tungstartet.
2 sesonger uten litt TLC er sjansespill.
Signatur
HSt
   #5
 26 359     Lillestrøm kommune     0
Jeg kjører fresen på akrylatbensin gikk bare 3-4 liter her sist vinter så er greit å ha litt bedre holdbarhet på restene. (Pass på ikke oljeblandet... på 4 takter). (Bruker fresen primært til å hive snøen opp på en fjellknaus så lager ofte haugene med skyveskuffa).
  (trådstarter)
   #6
 286     1
Den delen som kanskje bilde viser beveger seg frem og tilbake slik at motoren veksler mellom hard gass og mindre gass. Er det noe løst eller annet som forårsaker dette?
Snøfreser - ujavn motorlyd - Karcher 8.66 - IMG_2488.JPG - Pusseglad