10 930    11    3  

Valg av snøfreser - frustrert førstegangskjøper

 3     2
Hei,

Jeg er på jakt etter en snøfreser, men har blitt forvirret i jungelen av tilbud der ute. Området jeg skal frese er som følger: 400kvm, asfalt, belegningsstein og en bakke (er belegningsstein i denne).

Forhandlere jeg har snakket med anbefaler meg stort sett å velge noe med belte på grunn av bakken og belegningsstein. Er dere enig i dette?

Har sett på Honda, Toro, Cub Cadet og Yamaha. Har fått et tilbud på en Yamaha 660EDJ http://marina-as.no/forside/motorer/yamaha-snofreser/yamaha-ys-660-edj/ til 28.500,-  Det virker som et godt tilbud, men jeg kjenner ikke til Yamaha som merke innenfor snøfres.

Noen som har råd/advarsler?


   #1
 952     Nordpolen     0
Yamaha var vel på samme nivå kvalitets messig som Honda før de trakk seg ut av markedet , jeg liker patenten med utskiftbar plast i tuten. Fordelen med hjuldrift og kjettinger er at hvis du har en bratt bakke med holke som du får nysnø på så får du bedre feste. Belte fres er fin med at du kan stille høyden på inntaket.Jeg har begge deler en Honda med belter og en ariens med hjul. Er forøvrig ikke imponert over at det er antydninger til rust på Hondaen etter 4 år
   #3
 129     0
Både Husqvarna og Honda har en stor tilhengerskare, og jeg har inntrykk av at folk flest er veldig fornøyd med disse.

Fordelen med belter er at du slipper "skiene" på hver side som skraper opp belegningssteinen og graver seg ned i grusen (for de som har det) før man har etablert et dekke av snø/is.

Jeg ville også vurdert å legge noen ekstra kroner i hydrostatisk fremdrift, fremfor faste gir. Da kan du bl.a. bare dra spaken rett over til revers uten å slippe fremdriftshendelen når du skal snu. Høres kanskje litt unødvendig ut, men har du først blitt vant til det vil du antakelign aldri ha noen annet.
pwb
   #4
 2 154     Ski     0


Fordelen med belter er at du slipper "skiene" på hver side som skraper opp belegningssteinen og graver seg ned i grusen (for de som har det) før man har etablert et dekke av snø/is.Ikke på de billigste, der er det skier/meier som graver seg ned i grusen, på Honda må man opp ett hakk på beltefresen før man slipper det forbanna problemet med at den graver seg ned i grusen.
  (trådstarter)
   #5
 3     0
Takk for gode tilbakemeldinger! Jeg har fått et tilbud på en Ariens Professional 28 for 28500,- men finner veldig lite informasjon på denne. Noen som har kjennskap til denne modellen?

Har om ikke annet bestemt meg for å kjøpe med belter  :)

Er det noe å hente på å kjøpe snøfreser i Sverige? Jeg bor for langt unna grensa for å bare ta turen for å se, men om noen har erfaring med dette så er jeg interessert.
Siste redigering: 28. oktober 2014 14:29:52 av andre.bondevik
   #6
 952     Nordpolen     0
Jeg har Ariens sin pro serie(ca 7 år gammel), kjempefornøyd selv om den muligens blir solgt i løpet av vinteren Smile
   #7
 1 421     Bærum     0
Jeg kjøpte en Honda HSS 970 ETS sist vinter, men hadde den ikke lenge. Problemet var at snøen nederst i innkjørselen ble for våt og pakket seg kontinuerlig i utkastet. Dette var modellen med belter og den var mindre lettmanøvrert enn naboens med hjul. Synes også det ble litt smått i bredden. Sendte den tilbake etter en uke og gikk tilbake til minitraktoren med frontmontert fres. "Eneste i Norge som hadde klart å få en 970 til å pakke seg" ifølge forhandleren... ;D
Signatur

   #8
 4 360     akershus     0
  ;D ;D

Jeg tror heller han skal komme med den personen som har en Honda som ikke pakker seg ved våt snø. Den personen tror ikke jeg finnes. I allefall om han ikke har bygget om utkastertuten.
   #9
 2 879     I huset mitt     1
Rolig nå gutter, dette grenser jo opp imot blasfemi imot Honda-religionen, som blandt medlemene står ganske så sterkt.  ;D
   #10
 5     Telemark     0
Om du kjøper en ny Yamaha, tror jeg du kommer til å bli veldig fornøyd.
Har en med belter som sikkert er 20 år.  Veldig greit å kunne kjøre opp på terrassen å måke der etter takras. Det ville vært vanskelig med hjul og kjetting..

Løp å kjøp!