#11
 2,342     Trondheim     0
Jeg har ikke UPS, men har noen solpanel med inverter jeg kan benytte om det varsles strømstans. Skjedd en gang. Du skal ha mye strømstanser for å tjene inn en UPS.
Signatur

   #12
 107     0
Kjøp en brukt bedrift-UPS fra finn, og evt skift batterier. Da har du noe solid som holder leeenge.

Men økonomi er det ikke, det er en "kjekt å ha" funksjon.
HSt
   #13
 37,748     Lillestrøm kommune     0
Å kjøpe brukte store UPS’er er sjansespill batterier må byttes.
  (trådstarter)
   #14
 8     0
Vi hadde ikke tenkt å installere UPS for å drifte anlegget ved strømstans, hvis det skulle bli et behov har vi allerede et aggregat på gården. Vi tenkte mer på å unngå at solanlegget skulle bli for varmt hvis vi ikke er hjemme, siden vi behøver strøm for å drive pumpe og shuntventil for å kunne dumpe overskuddsvarme. 
Vi har en begrensning på vanntemperaturen vi kan sende til 4000l tanken på 80 grader med tanke på hva kulvertrørene tåler. For vedfyringen har vi en åpen ekspansjon, men vi kan jo ikke ha det samme på solfangeranlegget. Så vi behøver en «nødstopp» hvis solfangeranlegget produserer mer varme enn resten av anlegget kan ta imot.
Har vi misforstått og at det er en funksjon hvor solfangeranlegget kan «slå av» oppvarming av vann ved en satt tempereratur?
Siste redigering: Thursday, October 6, 2022 9:26:38 PM av Hovda123
   #15
 2,342     Trondheim     0
Vakuumrørsystem "stopper" å varme ved den temepratur du bestemmer, Da koker manifolden. Søk på partiell fordampning/fordamping så leser du merom det. Så ikke bruk for UPS for det du tenker på.
Signatur
   #16
 77     0
Det som hadde vært perfekt for min del som også har ett vedfyringsanlegg er en solpumpestyring som kan skifte mellom 2 temperaturer.

Først starter pumpen ved 65 grader,denne styres av en føler i topp og la oss si midten av en 500l tank.

Når du har fått 65 grader ned til midten sier føleren ifra,att nå er det nok forbruksvann,så senker pumpestasjonen tempen,så nå vill vi ha alt som går over 40 grader inn på tank,som er turvannet på mitt gulvvarmeanlegg.

Denne 500literen står så i serie med en 5000l tank,så her kan det høstes "ubegrensett".

Finnes det en sånn styring tro,eller må mann ha 2 pumpestasjoner?

Men,dette blir sikkert noe komplisert da de dagene tempen bare kommer opp i 50 grader på taket,men systemet venter på 65 grader før den starter opp,eller for å si det på en annen måte,føleren midt på 500l tank må kjenne på 65grader før den går ned til 40 grader.

Hvordan nyttegjøre seg av både varmt forbruksvann samtitig som man vil ha mest mulig enerigi inn på ett lavtemp gulvsystem?
   #17
 2,342     Trondheim     0
Du kan fikse det enkelt. Solstyringer har normalt tre sensorer, fanger, topp og bunn på tank.
Styringene kan også kjøres bare på to følere, det er fanger og topp føler.

Ved å sette en normalt åpen termostat inn på ledningen til sensor i bunn, som lukker på 60-70 grader får styringen kontakt med sensor i bunnen og vil styre mot det kjøligere vannet på bunnen enn i toppen. Så lenge toppen er kjøligere enn 60-70 leveres det 60+ grader vann fra fanger.
Så til det, hva om fanger ikke når 60+. Vell, du må prioritere. hente så mye solenergi som mulig, dvs kjøre m0t hele tankerm, eller prioritere varmtvannproduksjon,
Signatur

   #18
 77     0
Det er akkurat den der prioriteringen mellom 65 og 45 graders vann som skulle vært automatisert.

Mange nok liter med 65grader produsert,så går tempen på pumpeuniten ned til å henta alt over 45 grader ut fra fanger.

Hadde man funnet en pumpestasjon som var kobblet opp mot wifi skulle man tatt seg tid til 1 gang om dagen gått inn på en app og justert tempen for sensor på toppen av fanger fra 65 til 45 grader etter noen timer,hadde også da kunne sett hvor mye av tanke som inneholder 65grader Smile


dkt850:det 180 rørs systemt du satte igang på jobbben din,klarer pumpa der å senke tempen ut av fangere ned mot 45grader på en solrik dag,eller blir det for liten flow?
   #19
 2,342     Trondheim     0
180 rør: det er dobbelmantlet beredere og det betyr at den kommer til 80 og stagnerer enkelte dager, klarer ikke å få ned temp da varmeoverføring er fryktelig treg. Kan godt være 30 grader i berederdelen, og 80 i volum under. Tar lang tid å få flyttet varmen.
Signatur
   #20
 77     0
Men om du hadde fått overført varmen i tanken.
Tror du da at pumpa er stor nok til å senke tempen ut fra siste panel til 45 grader på en solrik dag?

Dette gjelder altså SP116 og 180 rør i serie.

Må bestemme meg for 150 eller 180 rør innen ett par dager nå.