4,239    4    0  

Finnes solcelleregulator som sender overskuddsenergi til eget uttak?

 440     Søgne     0
Når en solcelle lader opp batterier til fult, hva skjer så med effekten som kommer fra solcellen etter det, fram til noe av strømmen forbrukes? Finnes det regulatorer som sender det ut på ekstern port, slik at det eventuelt kan kobles til andre ting, feks litt varme eller lignende?
Signatur

   #1
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
batteriet blir fullt og ladng opphører.

skal du lagre mer energi? større batteri
   #2
 5,432     Akershus     0
Vet at vindmøller må forbrenne overskudd via en shunt, men har ikke hørt at dette finnes på solcellepaneler.

Uansett er det marginalt utbytte da det snakkes om kanskje max 50-100 watt på en tid da oppvarmingen fra sola har mye større effekt via vinduer o.a.

Da har jeg større tro på effekten av varmepaneler hvor det blåses soloppvarmet luft inn i hytta via vifte drevet av solstrøm, men det er nok uansett marginale sffekter det snakkes om.

   #3
 7,685     Bærum     0
Dette er vel avhengig av hvor mye solcellepaneler en har. I mer solfylte land har man mulighet til å selge overskuddsenergi til el-leverandøren. Man kunne jo tenke seg å varme opp en bereder med overskuddsenergi. Om det er hensiktsmessig er en annen sak.
   #4
 24,534     Akershus     0

Vet at vindmøller må forbrenne overskudd via en shunt, men har ikke hørt at dette finnes på solcellepaneler.Hva er spesielt med generatorer drevet av en vindturbin? I andre generatorer regulerer en bare feltstrømmen, jfr vekselstrømgeneratoren i bil. I vannkraftverk likeså, til en få stengt krana.Ha, nå ser jeg det: når propellbladene er justert for minimum pådrar og det blåser hatter og høy, så kan en med dumme-last kjøre generator som elektobrems dersom propellen sviver for voldsomt. Mao for å hindre mekanisk havari, ikke Frode en har overskuddskraft som må brennes av. Neppe en aktuell problemstilling for solcellepaneler.


Signatur