227    2    0  

Gå sammen - innkjøp av solceller ? Spleise og dugnadsprosjekt for å fordele arbeidet

 20     0
Hei,

en liten tanke her jeg ønsker å dele for å se om det finnes flere der ute som synes dette er interessant. 

Jeg har selv importert inn flere containere med varer ifm mitt eget byggeprosjekt. Så har god erfaring der. 
Nå ser jeg litt på installasjon av solceller. Ser at kostnaden for de tilbudene jeg henter inn blir for høye. Altfor dårlig inntjening. 

Er det flere som kunne tenke seg å vært med på en 20 fots container import med solcelle produkter? 
Dette da for montering på flate tak utelukkende tenker jeg. Ballastert system. Fylle opp en container med paneler og alu ballast system. Alu legering har jeg kontroll på. Ballast også. Det elektriske er ikke mitt fagfelt. Men spec på solcelle paneler og hva som er det beste mhp virkningsgrad og brannrisiko skal jeg kunne klare å sette meg inn i. 


Det jeg søker etter er egentlig flere personer å dele jobben med. Er en del jobb å sette seg inn i alt selv. Så fordele arbeid, tid og risiko....Elektro ingeniører ville vært en fordel :-) 

Jeg ser for meg at de som skal bli med her må være en mindre gruppe hvor alle bidrar. Det må være folk med peiling på det tekniske. En må blant annet: 
- finne de rette produktene med høy kvalitet
- sette seg inn i lover og regler
- plusshus leveranse
- hva som skal gjøres i teknisk rom/ tavle / trafo.....(her har jeg alt å lære)

Vi klarer sikkert å finne godkjent installatør som kan ta jobben med installasjon. Men vi må nok som gruppe ha 100 % kontroll på hva som skal gjøres. Dvs tekniske krav. Og kanskje vi også ønsker å gjøre ting bedre enn hva tekniske forskrifter tilsier. så kompetansen må være med i gruppen. 

ENOVA støtten på ca 26000 kr klarer vi sikkert også å få til. Kostnadene for innkjøp får vi dokumentert. Dette kan vi også gjøre via firma uten et påslag der. Som gruppe kan en bli enig om det praktiske mhp hvordan pengene skal spyttes i felleskassen for en sikker løsning siden vi sikkert ikke kjenner hverandre.

Selv er jeg bosatt i rogaland så ville vært  en fordel om en ikke var for langt borte. 

Jeg har selv ikke sjekket hvor mye det kan være å spare her, men tidligere import arbeid har jo vist at det kan være mye å hente..

TSt
   #1
 14 018     0
Jeg ville vært usikker på en slik løsning. Etter å ha arbeidet et sted hvor vi har importert produkter fra Kina i flere 10 år ser en at det kan være vanskelig å finne ut av kvalitet etc på produkter.  I tillegg er det ofte slik at en må kombinere flere leverandører siden noen er gode på en del mens andre er gode på resten som en trenger.  

Vi byttet leverandør flere ganger før vi fant de som vi samarbeidet mest med de siste årene.

Noen kunne ha fine tekniske produkter men så ble det slurvet med kabler med valg av korrekte polsko etc.  
  (trådstarter)
   #2
 20     0
Det er absolutt en risiko. Tror en også burde ha sjekket pris for direkte import feks fra produsent i Europa for å sammenligne med norsk leveranse. Med utgangspunkt i et anerkjent kvalitetsprodukt. Med de prisene jeg har sett sålangt fra norske tilbydere så ser jeg ikke annet alternativ enn egen import dersom investeringen skal gjøres. Utfordringen med direkte import fra Europa har jeg opplevd kan være en del bindende avtaler og mellomledd som gjør det vanskeligere. Men har heller ikke sjekket...