(trådstarter)
   #21
 145     4
Ja, vinkelbeslag kan sikkert hjelpe.

Var som nevnt bekymra for om jeg ville kunne få til å bredde sperrene som stikker nedenfor takstolene for å feste de nederste krokene, siden jeg frykta at området der havna på utsiden av loftsrommet. Men etter å ha målt litt ser det ut til at det går akkurat, hvis jeg flytter litt isolasjon, bruker torx og ikke stjerne, er litt lang i armene og ignorerer min mentale Glava-allergi som jeg opparbeida under bygginga 😅

Enig i at det er lurt å la den blå sløyfa gå hele veien, og sikkert 2x4’en under duken også, og skru i hverandre hele veien med butylteip mellom.

Kaldtloft med forenkla undertak ja.
Jeg tror ikke den endelige, komplette løsningen blir jalla, men definitivt mye arbeid!
Men heller mye arbeid enn å ta noen sjanser.

Vet ikke om noen lavere kroker som er 90 grader i toppen. Fleste kroker, inkludert de justerbare, er for stående panel. Kroken var grisedyr og jeg har prøvd å finne alternativer, men uten hell. I alle fall som er tilgjengelig for privatpersoner. Noen selger med krav om at man er solcelleinstallatør.

Slik ser kroken jeg har ut:
Hva gjør jeg når takkroken havner mellom taksolene? - EA08B2F6-E050-4F34-9746-548CD4BC5EA7.jpeg - Danieluh
Tenker du at terrassebordet holder 400 kg på midten og gir godt nok skrufeste? Går det i så fall an å felle det ned i sløyfene? Skulle tro sløyfene gjør jobben sin like fint for det, men vet ikke om det er innafor..

   #22
 598     3
Nei tenkte mer om du kunne legge borde oppå sløyfene. Bør ikke kødde med luftinga under takstein spesielt på forenkla undertak. Så hvis du skal bruke de krokene blir det "mye jobb" med kubbinger som blir løsninga virker det som. Det blir ikke jalla, men jævla mye jobb.

jaf
   #23
 6,303     tromsø     3
Går det å bolte fester på undersiden av en 36 x 198. Med bolter stikkende opp og mutter på overside. Da blir lufte spalte ivaretatt over undertak. Og høyden på beslag treffer bedre ? Legge papp over 36 x 198  på oversiden, som beskyttelse mot fukt før en trekker opp takstein ?
  (trådstarter)
   #24
 145     2
Ja, blir grådig mye arbeid, men om det blir beste løsning må det jo bare gjøres.

jaf: Skjønte ikke helt hva du mente. Tenkte du å kubbe 36x198 mellom sløyfene? Også med bolter opp fra undersiden for å ikke ødelegge duken? Og papp i overkant for fuktbeskyttelse?

Hvis det var det du mente er jo det sikkert mulig, og kan evt. forsterkes med no beslag som ligger på oversiden og føyer sammen sløyfe og 36x198. Men det vil jo gå veldig ut over luftinga, og duken vil ligge veldig tett på på undersiden.
jaf
   #25
 6,303     tromsø     2
Hvis du monterer feste og bolter under 36 x 198 så vil feste stemme litt bedre på høyden ? Da blir det 2cm lufting over duk.?