5 778    11    0  

Sjekke status på TDC3e med Android telefon

 40     Horten     0
Jeg er for tiden i pappaperm og begynner å få litt lite å gruble over. Derfor har jeg så smått begynt å utvikle en applikasjon for Android som viser displayet til TDC3e. Nå som sola titter frem synes jeg det er artig å følge med, men jeg tenkte at det er kanskje enda enklere å følge med dersom jeg slapp gå ned i kjelleren eller slå på PC'n.

Applikasjonen kan kun vise data, og altså ikke styre enheten. Den ser ut til å virke tålig bra, men det hadde være artig om noen andre kunne teste den også. Jeg har 9 uker med perm igjen, så der er gode muligheter for at jeg kan forbedre den opptil flere ganger. Og for å holde ryggen min fri: Jeg tar ikke ansvar for eventuelle uforutsette problem som måtte oppstå ved bruk av applikasjonen.

Her er en link til bloggen min hvor jeg legger ut app'en:
http://my.opera.com/amundgjersoe/blog/

Her er en video på YouTube som viser hvordan app'en er i dag:
http://www.youtube.com/watch?v=sR4sViXxr0o&feature=player_detailpage   #1
 1 015     Revetal     0
Sorel TDC - App´en var en engasjerende nyhet da den ble vist frem på Sorel´s stand på InterSolar-messen i München i forrige uke :)

Ser frem til versjon 1.0 til TDC3e, og ikke minst få til en god App for Android og Iphone når XHCC med ethernet er klar fra høsten av! Da kan all varmeproduksjon og varmestyring i huset overvåkes og reguleres med noen tast på mobilen!

Takk for bidraget, og den første XHCC vi får inn er selvsagt din!
Signatur
   #2
 6     norge     0
Hei, testa den mot min tdc 4 kontroller og det fungerte heilt topp, bukker og takker  Grin
   #3
 6     norge     0
Hei

Har imidlertide eit problem som eg ikkje finn ut av, når eg logger meg på TDC'en via pc'en så virker det ei stund men så heng den seg opp og da får eg ikkje logga meg på uten å restarte TDC'en (dra ut strømmen ), er det noen som kan hjelpe meg med dette ?? ser ut til at det samme skjedde da eg logga meg på med telefonen ....
   #4
 1 015     Revetal     0
Dette har vært et problem flere har opplevd, men på LotharLux/Amund Gjersøes blogg så finner du bedre forklart enn noe sted hvordan du får endret diverse instillinger så det funker problemfritt.

Takk igjen Amund!
Signatur
   #5
 6     norge     0
Hei, har gått igjennom det som han beskriver her og det ser ut til å være slik som eg har stilt inn tdc'en min ....
Ser også nå etter å ha prøvd app'en på telefonen at det låser seg etter ei lita stund og eg må restarte tdc'en .... Sad
  (trådstarter)
   #6
 40     Horten     0

Hei, har gått igjennom det som han beskriver her og det ser ut til å være slik som eg har stilt inn tdc'en min ....
Ser også nå etter å ha prøvd app'en på telefonen at det låser seg etter ei lita stund og eg må restarte tdc'en .... Sad

Hei

Jeg har kjørt både app'en og C30remote(PC) i flere timer uten at det låser seg, så slik skal det ikke være. Gjelder det samme når du kjører TDCLogger med f.eks. 10sek rate?

TDC'n skal avslutte en kopling som er inaktiv etter 45sek, så før du restarter burde det minst ha gått et minutt. Prøv også å kople deg til TDC sin web-grensesnitt når den har fryst (http://192.168.1.50). Hvis den ikke svarer er det ethernet-støtten som har fryst. Eller har selve TDC'n fryst? Da vil det jo ikke skje noe når du trykker på de fysiske knappene på kontrolleren. Grunnen til at jeg spør er at ethernet-støtten er tilleggselektronikk som ikke har noe direkte med TDC-kontrolleren å gjøre.

Til info:
Selve ethernet-støtten til TDC har en svakhet med at den kun tillater én kopling av gangen. Det vil si at app'en på telefonen må slippe koplingen før PC'en kan kople seg til. Vær derfor nøye med å disconnect'e TDC Inspect før du lukker app'en. Hvis ikke gir den ikke fra seg koplingen til TDC'n før det har gått en god stund.
   #7
 6     norge     0

Hei

da har eg prøvd det som du nemner her, var oppkobla et par minutt før det låste seg, får da berre kvit skjerm når eg prøver å logge meg inn igjen.

Det går fint å logge seg på TDC'en sin web-grensesnitt som du nemner her og eg kan styre tdc'en direkte på kontrolleren .....

  (trådstarter)
   #8
 40     Horten     0
Hmm  ???

Prøvde du å logge med den medfølgende programvaren TDCLogger? Denne bruker litt andre kommandoer, så det er interessant å vite om den fungerer greit.
   #9
 6     norge     0
Hei

da har eg testa litt til ...

prøvde med loggeren og den stod på heile natta uten at det låste seg, prøvde også med App'en på telefonen og den også stod på i et par timer uten å henge seg opp, prøvde deretter med remote kontrolleren og da hang den seg opp etter et par minutt igjen så det kan kanskje sjå ut til at det er der problemet ligg .....

Kan tilføye at når den da har låst seg så virker verken loggeren eller app'en , da er det bare å komme seg ned i kjelleren og nappe ut strømmen på kontrolleren ...  >Sad
   #10
 6     norge     0
Hei

Får ikkje linken til å virke, er bloggen din avslutta ? skulle så gjerne ha hatt den app'en til telefonen ... , fint om du kunne ha hjulpet meg med det :-)