1 793    34    2  

Solcelleanlegg for dummy

JCS
 1     0
Har en ny bolig fra 2018 med et forbruk p årundt 24000 kWh pr år. Dets site året har jo blitt merkbart dyrere og jeg vurderer solceller fremfor solfanger til tross for vannbåren varme i alle gulv og luft væske varmepumpe. Dette pga plassmangel for akkumulatortank for magasinering/dumping av varme. 

Ellers har vi to stk elbiler som også trenger lading, den ene med refusjonsordning fra arbeidsgiver ved hjemmelading 

Tomten er solrik, dvs si at huset bader i sol fra soloppgang til solnedgang sommer som vinter med to flate tak på tilsammen rundt 200 m2 å boltre seg på med solceller. 

Har sendt ut noen forespørsler på pris fra leverandører, men de driver jo med salg også og kan bli noe farget av dette mtp nyanserte tilbakemeldinger. 

Hva er deres erfaringer med solceller i form av investering, nedbetlingstid kontra strøm i retur fra solceller og evnt salg av strøm til nettet. 

Jeg er av typen som lett kan gå all out mtp størrelse og om det er slik at anlegget kan produsere nok til at strømregningen er tilnærmet 0 eller veldig lav også på vinterstid kan jeg fint leve med en investeringskostnad på +- 3000 kr pr mnd. 

Kom gjerne med forlag til type anlegg, leverandører osv. Montering av selve panelene kan jeg fint utføre selv, og har elektriker til om ikke det inkludert i en overkommelig pris. 

   #1
 4 192     0
Er litt i samme situasjon som deg.

Vurderer å kjøpe utstyr selv og montere, og så ringe min faste elektriker. Men ikke helt enkelt å orientere seg i jungelen nei.
   #2
 4 192     0
Og, strømregning på null om vinteren kan du dessverre glemme. Output på dagene i desember er visst rundt 1% av peak, du vil neppe overdimensjone 100x. 
   #3
 1 355     0
Og, strømregning på null om vinteren kan du dessverre glemme. Output på dagene i desember er visst rundt 1% av peak, du vil neppe overdimensjone 100x.


Jeg regner med å få kreditnotaer hele vinteren. Sparer opp produksjonen på solkonto hos Fjordkraft, når vinteren kommer tar jeg ut like mye som forbruket er. Da ender jeg opp med å betale 0,- for strømmen, betaler kun momsen + nettleie. Og får strømstøtte i retur. Jo dyrere strøm, jo større blir kreditnotaene. Det blir fort 5-sifrede beløp og kan i ekstreme tilfeller bli 6-sifret.
   #5
 1 355     0
Absolutt et poeng, i snitt over et år kan man nok gå i null ja.


Ja, vi har utvidet anlegget i år og regner med å produsere minst like mye som vi bruker på et år fremover. Med solkontoen blir også den økonomiske nytten spredt over hele året, og vi får med oss "fordelen" med dyrere strøm på vinteren.
   #6
 4 192     0
Hva betalte du for utvidelsene - hvor handlet du og hva? Regner med at du monterer selv og ikke bruker Otovo Wink
   #7
 3 210     Vestlandet     0
Jeg ville ikke basert meg på at man får en så gunstig solkonto-ordning i hele anleggets levetid. Her tar jo strømleverandøren risiko, men også direkte tap vil jeg tro?

HSt
   #8
 35 862     Lillestrøm kommune     0
Du bytter jo da bare leverandør

Når det er mulig å produsere strøm til 4.5øre så er det spørsmål om en taper når en selger til 240 eller 480øre
   #9
 3 210     Vestlandet     0
Spørsmålet er jo om noen er villig til å tilby sånne avtaler på lang sikt.

Alternativet for strømleverandøren/produsenten er å selge strømmen til noen andre, så det er spotpris den aktuelle timen om vinteren en må forholde seg til, ikke produksjonskostnad.
   #10
 1 355     0
Hva betalte du for utvidelsene - hvor handlet du og hva? Regner med at du monterer selv og ikke bruker Otovo Wink


Handler fra Solcellespesialisten. ZNShine 450W paneler, 45 slike + 7 stk. 380W var utvidelsen på. Gjør den verste delen av jobben selv ja, kjenner en elektriker som gjør småtteriet til slutt Wink Montering av takfester og skinner er etter min mening minst 80% av jobben, spesielt når taket er litt ujevnt og alt må justeres...