4 432    73    11  

Solceller fra Otovo

 303     Vestfold     0
Hei,
Pga potensielt galopperende strømpriser fremover har vi omsider bestillt solceller fra Otovo. Vi ønsket å begynne forsiktig, så anlegget skal monteres på en fritidseiendom med gode solforhold mot sør og øst. Det er 18 «performance» paneler som skal yte 360Wp, totalt 6.48 kWp som er beregnet å gi 5400 kWh / år.

Vi bruker ca 8000 Kwt ila året og selvfølgelig mest på vinteren så jeg regner med å selge overskuddsstrømmen som plusskunde. Matematikken i prosjektet er ikke til å ta feil av: vi vil «aldri» få nedbetalt anlegget med mindre strømprisen er skyhøy på sommeren, noe som er lite trolig. Men jeg anser tiltaket å være en god hedge mot høye sommerpriser så kall det en slags forhåndsbetalt forsikring om du vil. Det er ikke sikkert jeg får bruk for den, men den er nyttig å ha Smile

Litt om Otovo:
De gjør visstnok alt fra A-Å så alt jeg må gjøre selv er å ta bilder av stedet og sikringsskap før installasjon, samt holde taket snøfritt når installatøren kommer. Før kontraktsinngåelse booket jeg et telefonmøte der vi gikk gjennom prosjektet, og fikk svar på spørsmålene jeg hadde. Selve kontrakten signerte jeg elektronisk rett etter møtet, og fikk en «personlig» side der jeg kan følge prosjektets gang. Har også fått e-poster med god informasjon og de var behjelpelig med informasjon til kommunen da de mente tiltaket kunne være en fasade endring (altså søknads pliktig). 

Long story short: Otovo virker UTROLIG ryddige og jeg går egentlig bare å venter på at et eller annnet skal ødelegge første inntrykket, for det er nesten for godt til å være sant 🤩 For oss som ikke kan mekke og skru noe særlig selv, er det viktig at hele pakka blir beskrevet med et forståelig språk, og at det ikke blir noen egeninnsats, og der leverer Otovo 100%. 

Prisen ble som «tilbudsgeneratoren» deres anslo, så ikke noen overraskelser der. Ca 113K før Enova støtte som jeg i skrivende stund ikke husker hva er. Var det 2500kr+1500 pr kWp? 

Uansett, jeg har fått en vervekode der både «du og jeg» kan få 2000kr i rabatt, så om noen ønsker å benytte seg av den har du den her: https://www.otovo.no/r/pdhjvde

Dette blir spennende, og særlig om panelene vil levere som anslått Smile   #2
 77     0
Ett spørsmål om "plusskunder".

Når du selger strøm til nettet,eller "bytter" strøm som det rette er for du må ta ut i strøm og ikke kr vell?

Bytter du da i krone mot krone eller Kwt mot kwt?

   #3
 3 210     Vestlandet     0
Som plusskunde selger du i utgangspunktet strøm til spotpris. Noen leverandører tilbyr bedre pris enn typisk spot (men ikke akkurat nå).

Så er det noen som tilbyr et "virtuelt batteri", da bytter du kwt mot kwt. Men du må fortsatt betale nettleie når du tar ut strøm fra nettet igjen. Avgifter er jeg litt usikker på.
   #7
 155     0
Stakkars ts har kasta penger ut av vinduet og prøver nå å begrense tapet. Lukter pyramidespill

HSt
   #8
 35 888     Lillestrøm kommune     0
Det er jo mange som kjøper en dyr bil uten å få kommentarer ala den over. Det er en mer fornuftig bruk av ekstra penger enn å kjøpe en dyrere bil

Jeg tipper det blir noe sol relatert utstyr på taket hos meg med tiden, kjører forøvrig Kia så har litt tilgode på bilfronten slik som kanskje TS har også.

Så Tommel opp til TS fra meg
   #10
 3 210     Vestlandet     3
For at dette ikke skal være en ren verve-tråd; det er mange gode leverandører å velge mellom. Solcellespesialisten er en av de mer seriøse, bare for å nevne en.