#11
 1     Halden     0
Hei
Har litt erfaring fra forskjellige typer varmeanlegg så jeg tenkte jeg skulle slenge meg inn i diskusjonen.
Jeg har montert flere solvarmeanlegg det siste året og det har vært stor forskjell på kvaliteten, har montert Bettums solvarmeanlegg og det helt klart det beste systemet på markedet.
Har montert anlegg som Byggmaker har levert og det var for dårlig system, det manglet koblinger og tanken var bare isolert med ”skumgummi”.
”Billig” anlegg kan bli problemer vis det er vanskelig å få tak i reservedeler eller delene er av ukurant jengedimensjon, og særlig med selv importerte anlegg der selgerne sitter i utlandet og kan være lite til hjelp ved feil/ mangler.
Kjøper du fra et seriøst firma som Bettum kommer enten han som selger eller jeg som montør ut til kunden hvis det skulle oppstå problemer, å skulle anlegget få en feil der komponenter må byttes ut kan anlegget fikses på kort tid istedenfor å måtte vente uker på deler fra utland.

Koking av anlegg er som regel ikke noe problem da oppvarmet vann i anlegget ikke har oksygen, og da vil kokepunktet bli ved rundt 120 grader.

   #12
 5,725     0

Koking av anlegg er som regel ikke noe problem da oppvarmet vann i anlegget ikke har oksygen, og da vil kokepunktet bli ved rundt 120 grader.

Kokepunkt for vatn er ca. 120°C ved 2 bars driftstrykk, er det det du meiner?
For eit trykksatt systemet stemmer det, men åpne system har både oksygen & 100°C kokepunkt.
Og 120°C kokepunkt fjerner ikkje problemet med koking, det kun reduserer det.
   #13
 1,015     Revetal     0
Har fortsatt ikke forstått hvorfor koking kontinuerlig diskuteres og oppfattes som et problem.

Med gode nok produkter og riktige løsninger så er det et IKKE-problem!
Signatur
   #14
 5,725     0
Det er vel de gode produktene som er problemet; de leverer for mykje varme Grin :D

Men når folk vil bruke overtrykksventiler til  "lette på trykket", er jo det i mine auge ei dårlig løysing.
   #15
 10,486     Akershus     0

Men når folk vil bruke overtrykksventiler til  "lette på trykket", er jo det i mine auge ei dårlig løysing.


Hvorfor det?

Fordi det er sløsing med varme?


Stemmer det at rørene i vakuumfangere bare inneholder noen få ml vann, og at man derfor kan programmere styringen til å bare stoppe sirkulasjonen hvis det ligger an til koking?
Signatur
   #16
 1,015     Revetal     0
Væskeinnholdet er relativt lite i en vakumfanger, og ekspansjonskaret blir bare dimensjonert stort nok til å ta unna væskeutvidelsen ved fordamping. Trykket vil derfor aldri overstige det overtrykksventilen slipper ut på. Væsken må selvsagt være av en type som tåler høye temperaturer og gjentatt koking. Er som sagt et ikke-problem Smile
Signatur
   #17
 5,725     0


Men når folk vil bruke overtrykksventiler til  "lette på trykket", er jo det i mine auge ei dårlig løysing.


Hvorfor det?

Fordi det er sløsing med varme?

Fordi det blåser 120ºC varm damp ut i det tekniske rommet fra sikkerhetsventilen, både griseri og farlig.

Det Bettum henviser til er partiell fordamping, som er vel den beste løsyinga for eit trykksatt system som er det han leverer.

   #18
 10,486     Akershus     0

Fordi det blåser 120ºC varm damp ut i det tekniske rommet

Ikkno som er så herlig som et veltemperert dampbad :-)


Jeg kan være enig i at 120C kanskje er litt i overkant.



Det Bettum henviser til er partiell fordamping, som er vel den beste løsyinga for eit trykksatt system som er det han leverer.


Det betyr altså at man stopper sirkulasjonen, og godtar at den lille mengden vann som befinner seg i rørene koker?
Signatur