HSt
   #11
 35 918     Lillestrøm kommune     0
Kanskje kunne det bli salg til flere enn industri kunden ? Jeg hadde så vidt begynt å vurdere størrelse på tilgjengelige tilhengere når BB kameraten vår over slo til

   #12
 2 310     Trondheim     0
Kanskje kunne det bli salg til flere enn industri kunden ? Jeg hadde så vidt begynt å vurdere størrelse på tilgjengelige tilhengere når BB kameraten vår over slo til

Hvor mange rør (Rammer à 20stk) tenker du på? For det skulle gå å kjøpe på noe ekstra om man viste det gikk å selge noe. Vil bli med på å spe ut gebyr/frakkostnader veldig bra. Skal kjøpe opp mot 500 meter rør også, 8-10 pumpestasjoner. Har maskiner å produsere fittings på selv, så vi kjøper messing, og lar lærlinger lage egne fittings. Dette koster normalt en del. Blir "gratis" på sett og vis.
Beregner produksjon 70.000kWh, som dels skal gå til forvarming av prosessvann, oppvarming og varmvann til kantine/dusj/garderober. Det er en større VP som også skal få nyte godt av dette på forbedret COP, blir sykt god COP å booste til 50 grader ut av VP til oppvarming fra 30-40 grader vann, fremfor 5 grader.
Signatur
   #13
 76     0

Hei oblygre

Jeg holder på å sette sammen et "gammelt Bettum Solvarme - prosjekt", og er veldig interessert i kunnskap og erfaringer med disse løsningene. Tenkte derfor at jeg skulle driste meg til å spørre om du har påbegynt anlegget du kjøpte i fjor?

   #14
 5 666     0
Har kun montert veggfester for 2 paneler (som er det eg setter opp i denne omgang) og fått alt på plass i kjellaren, sommaren gjekk i frå meg i diverse andre prosjekter.
Kjøpt det eg treng for å koble solfangarane, mangler fordeler & pumpe til fordeling i huset. Skal i første omgang har 3 viftekonvektorer for både varme og kjøling da eg har lagt ned jordkollektor og.
   #15
 76     0
Takk for respons! Har selv hatt anlegget liggende i kasser i kjelleren i flere år, da det sjelden er mangel på ting som skulle vært gjort i oppussingsprosjektet Smile Men med strømprisene vi ser nå, tenkte jeg det var best å komme i gang.

Må innrømme at jeg ikke har tenkt på muligheten for kjøling, så den må jeg filosofere litt på. Lang og dyp jordkollektor?

Nå er jeg omtrent midt i rørarbeidet rundt akkumulatortanken, for å legge opp til varmtvann og gulvvarme. Modellerer etter et par av skissene som jeg finner på Bettums gamle nettsider.

Kunne jeg spørre om det fulgte med noen instrukser/tegninger/bilder av originalinstallasjon fra forrige eier?
   #16
 76     0
Hei igjen! Noen av dere erfarne varme-guruer som kan fortelle meg hvordan ARA661 skal kobles til XHCC? Smile