#11
 9 677     Kysten     0
Ser ut til at det kan fungere for deg. Jeg ville gjort en endring dersom det ikke har vesentlig betydning for effekten på solfangeren. Fjern isolasjonen på røret der hvor mansjetten og Wakaflexen har kontakt. Dette pga bedre tetthet og at ikke isolasjonen skal kunne suge vannet til seg.

En annen ting er at du må finne et annet produkt en Tec7 for å feste/dekke røret. Jeg tror ikke den er UV stabil. Det er en asfaltfugemasse mener jeg og den vil sprekke. Støpe noe polyester, er det en løsning?

   #12
 36     0
Ikke fjern isolasjonen, den er beregnet for høy temp. Ikke sikkert de andre materialene tåler det.
Ser Sfinx-en har fått inn takgjennomrøring i nettbutikken. sfinx.se

Røret bør vende nedover så du får lufting på det høyeste punktet.

Jeg la rørene i en omvendt S og fikk blikkenslageren til å lage en kunstig takstein. Ikke helt fint men den blir delvis skjult av fangeren.

Rørene går skjult under taksteinene ned til takutstikket og gjennom her. Trakk en brannslange utenpå som ekstra beskyttelse. Måtte kutte litt av lektene pga høyden, forsterket de med terrassebord.

Til gjennomføringen brukte jeg et avløpsrør, limte med tec7 undet og over pappen. Dette stikker opp ca en centimeter over pappen. Har kryssfiner tak. Røret fylte jeg med byggskum. Videre går rørene og følerkabelen ned langs veggen og inn i kjelleren.

mvh mick
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 30     Bømlo     0
Nei, har ikke fjernet isolasjonen.  Vurderte det, men fant ut at mansjettene sannsynligvis hadde det bedre med isolasjon på.....

nå er takinstallasjonen ferdig, systemet er trykksatt og prøvekjørt, mangler bare å sette inn vakuumrørene, men venter på varmeledende pasta som er på vei i posten
kanskje det kommer i dag???

har lagt ved noen bilder av hvordan det ser ut med takgjennomføringene nå.  Har ikke kommet så langt at jeg har fått handlet inn Wakaflexen...  og så mangler siste biten med rørisolasjon mot fanger.  Ventet litt med det siden jeg har drevet trykk/lekkasjetesting av anlegget...  men det er på gang
   #14
 9 677     Kysten     0
Jeg ville forseglet mer av isolasjonen.Den kan trekke vann med seg langs røret. Du kan jo teste den om den suger vann ved å sette den i en bøtte med litt vann i. Om den ikke suger til seg er det nok ikke noe problem.